Quantcast

Verslios. Laimingos. Be streso

  • Teksto dydis:

Verslios moters streso psichologija. Stresas realiame gyvenime ir socialiniuose tinkluose. Ar galime išmokti kartoti – jokio streso? Kaip medikai atpažįsta verslo moteris? Kada nutinka laimė? Stresas – variklis ar stabdys?

450 veiklių ir drąsių moterų „Žalgirio“ arenos amfiteatre vykusiame forume „Versli ir laiminga. Be streso“ mokėsi atpažinti kūrybiškumą ir laimę, susidraugauti su stresu realiame gyvenime, socialiniuose tinkluose ir savo pasąmonėje, suvokti, kad stresas apnuogina tai, kas yra žmogaus viduje.

Forumą antrus metus iš eilės  parodos „Moters pasaulis“ metu rengia Kauno prekybos, pramonės ir amatų rūmai ir juose veikiantis Kauno regiono Verslo moterų tinklas.

„Lietuvos moterys jau prieš šimtą metų kūrė šviesią ir stiprią Lietuvą. Šiandien atrandate naujų veiklos sričių, įsitvirtinate verslo viršūnėse. Jūs esate švelnios, jautrios, bet tuo pačiu stiprios ir veiklios. Linkiu jums jaustis saugioms vyriškame verslo pasaulyje ir nepaisant rizikos išgyventi sveiką stresą“, - sveikindamas moteris iš visos Lietuvos sakė Kauno prekybos, pramonės ir amatų rūmų prezidentas Zigmantas Dargevičius.

„Dešimt metų prie rūmų veikiantis Verslo moterų tinklas susikūrė tam, kad palaikytume ir padėtume vienos kitoms, kad jaustumėmės savos tarp savų“, - prisijungti prie rūmų ir tinklo kvietė Kauno regiono Verslo moterų tinklo vadovė Saulė Motiejūnienė. O išsivaduoti nuo rutinos ir įtampos  moterims padėjo Kauno kolegijos studentų mankšta šokio ritmu.

Kaip išsklaidyti mitus ir  ką daryti, kad santykiai su bankais nekeltų streso, forume pasakojo „Swedbank“ Verslo bankininkystės projektų vadovė Rasa Verkauskaitė-Kazanskienė. „Stresą mažina tinkamas pasirengimas ir atvirumas bet kokioje situacijoje. Nebijokite kalbėtis, abiejose pusėse yra žmonės“, - pabrėžė banko atstovė.

Kur yra tiesa ir riba tarp realybės ir virtualaus pasaulio? Kai socialiniuose tinkluose kitus matome visuomet laimingus, sėkmingus, keliaujančius, besišypsančius, neišvengiamai lyginame save su jais ir dažnai apima vienišumo, pavydo, nusivylimo ir net pykčio jausmas, kad mums taip toli iki jų. Ką daryti? Pasak FITIN personalo verslo partnerės dr. Rūtos Klimašauskienės, verslo, reikia išmokti atpažinti, pripažinti ir priimti ne tik pozityvius, bet ir neigiamus jausmus, suvokti, kad ta pati situacija netgi tam pačiam žmogui gali sukelti absoliučiai skirtingus jausmus.

Dr. Rimos Balanaškienės, UAB „Aconitum“ generalinės direktorės,   moderuojama diskusija „Kaip medikai atpažįsta verslo moteris?“ su gydytoja, vaikų pulmonologe, alergologe Laimute Vaideliene, aukščiausios kategorijos gydytoju akušeriu ginekologu Heraldu Stankevičiumi, medicinos mokslų daktaru, plastinės rekonstrukcinės chirurgijos gydytoju Vygintu Kaikariu balansavo tarp labai rimtų problemų ir sveiko humoro. Diskusijos dalyviai pripažino viena: verslo moterys yra konkrečios, argumentuotos, drausmingos ir gerai žino, ko nori. Su jomis reikia kalbėtis argumentais.

Ar kūrybiškumas reikalingas tik menininkams? Ne, įsitikinusi dailininkė Nomeda Marčėnaitė. Kūrybiškumo labiausiai reikia kasdienybėje ir rutinoje. Jo nereiks ugdyti, jei jo nesužlugdysime.“, - įsitikinusi Nomeda.

„Aktyvių moterų stresas, skirtingai nuo vyrų, labiau susijęs su noru suderinti daugybę socialinių vaidmenų. Stresas iš esmės atspindi tai, koks aš esu, kokie demonai slypi manyje. Antistreso formulė yra paprasta: stresas – tai aš. Skirkite sau laiko ir malonumų“, - apie verslios moters streso psichologiją pasakojo psichologas, emocinės gerovės ir stresų valdymo ekspertas Andrius Kaluginas.

Kada nutinka laimė? Tokį filosofinį klausimą moterims kėlė asmeninės saviugdos konsultantė, Kūrybos laboratorijos įkūrėja Kristina Belopetravičienė. „Kuo geriau galvosite apie save, tuo pozityviau vertinsite situaciją ir kitus. Niekas geriau už jus nežino, kur nutiks jūsų laimė. Laimė  yra jumyse“, - įtikinėjo Kristina.

Diskusijoje „Stresas – variklis ar stabdys?“ savo asmeninėmis istorijomis ir realiais išgyvenimais gyvenimo lūžių momentais dalijosi keturios stiprios moterys – „Saulėja SPA“ savininkė ir vadovė Elena Bartnikienė, „Clinic DPC/Dantų priežiūros centro” direktorė Irma Kvedarienė, „Crossthe line“ įkūrėja, asmeninio efektyvumo trenerė Asta Mažeikienė, UAB „PZU Lietuva gyvybės draudimas“ pardavimo grupės vadovė Margarita Baltrušaitienė.

„Reikėjo dalyvauti verslių moterų konferencijoje, kad suvokčiau, koks esu laimingas“, - konferencijos moderatoriaus žurnalisto Edvardo Kubiliaus žodžius aplodismentų jūra palydėjo šimtai forumo dalyvių.


Šiame straipsnyje: PPA 2017

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių