Quantcast

Renginių su gyvūnais organizatoriams – mažesnė administracinė našta

  • Teksto dydis:

Renginių su gyvūnais organizatoriams nebereikės gauti leidimo ir mokėti valstybės rinkliavos, nors prievolė apie numatomą renginį ne vėliau kaip prieš 3 darbo dienas informuoti Valstybinę maisto ir veterinarijos tarnybą (VMVT) išlieka. Tokie pakeitimai priimti siekiant sumažinti biurokratinius reikalavimus ir administracinę naštą renginių su gyvūnais organizatoriams. Naujoji tvarka įsigaliojo nuo š. m. kovo 28 d.

„Šiuo pakeitimu sumažinama biurokratija, nebebus renkama valstybės rinkliava už leidimų išdavimą. Žinoma, organizatoriai turi vykdyti įstatymų nuostatas, t. y. informuoti apie renginį, taip pat užtikrinti, kad renginio metu nebūtų pažeidžiami nei gyvūnų gerovės, nei sveikatingumo reikalavimai. VMVT teritoriniai padaliniai, įvertinę riziką, kaip ir anksčiau, vykdys patikras renginių metu“, – teigė VMVT direktorius Darius Remeika.

Vidutiniškai per metus Lietuvoje surengiama daugiau kaip 500 įvairių renginių su gyvūnais (parodų, varžybų, mugių, cirko pasirodymų ir pan.), kuriems iki šiol buvo privalu gauti VMVT leidimą. Pagal naująją tvarką renginio organizatoriams pakaks VMVT informuoti el. paštu pateikiant užpildytą specialią pranešimo formą. Jei numatomi keli renginiai su gyvūnais skirtingose vietose, jų organizatoriai VMVT kartu su pranešimu galės pateikti ir renginių su gyvūnais grafiką, kuriame nurodomas kiekvieno renginio laikas ir vieta.

VMVT primena, kad renginiuose dalyvaujantys gyvūnai turi būti suženklinti ir registruoti teisės aktų nustatyta tvarka. Renginiuose draudžiama dalyvauti sergantiems, sužalotiems, su matomais išoriniais parazitais gyvūnams. Kiekvienas gyvūnas turi būti laikomas ir prižiūrimas pagal jo rūšį, amžių, fiziologinius ir elgsenos poreikius. Gyvūno judėjimo laisvė renginio metu gali būti apribojama tik trumpą laiką.

Daugiau informacijos renginių su gyvūnais organizatoriai gali rasti http://vmvt.lt/gyvunu-sveikata-ir-gerove/gyvunu-gerove/renginiai-su-gyvunais.


Šiame straipsnyje: VMVT 2018

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių