Quantcast

NATO karys: „Kraujo donorystė – pareiga“

  • Teksto dydis:

Pirmadienį į Kauno klinikų Kraujo centrą atvyko NATO kariai iš Belgijos, Vokietijos, Novergijos, Olandijos ir Liuksemburgo. Paskutinę savaitę Lietuvoje viešintys NATO kariai nusprendė padovanoti neįkainojamą dovaną – gyvybę kitam.

Lietuvos kariuomenės Mechanizuotosios pėstininkų brigados „Geležinis vilkas“ Priimančiosios šalies paramos poskyrio seržantė Otilija Vitkevičienė dalinosi mintimis apie šios idėjos kilimą ir galimą jos tęstinumą. „Kaskart atvysktantys NATO kariai klausia mūsų, kaip atsidėkoti, ką prieš išvykstant jie galėtų palikti Lietuvai kaip dovaną. Esame organizavę ne vieną paramos įteikimą, tačiau šie kariai norėjo kažko naujo, išskirtinio. Važiuojant automobiliu atsitiktinai išgirdau, kad šiuo metu Lietuvoje trūksta taip gyvybiškai reikalingo kraujo. Pagalvojau, o kodėl ne tokią dovaną įteikti Lietuvai? Pasiūliau kolektyvui ir NATO sąjungininkai šią idėją sutiko su dideliu entuziazmu, kuris matosi ir kiekvieno veide. Norėtųsi, kad tai taptų tradicija“, – mintimis dalinosi Srž. Otilija Vitkevičienė.

5 kartus kraujo aukojusiam NATO kariui Robertui – tai dar viena galimybė parodyti, kad jie yra Lietuvos sąjungininkai. „Man kraujo donorystė – pareiga. Kuomet esi jaunas ir sveikas, tai palyginus maža auka, kurią galime duoti. Kraujo trūksta nuolatos, todėl nematau jokios priežasties, kodėl turėčiau atsisakyti padėti kitiems.“

„Neapsakomai džiaugiamės šia NATO karių ir Lietuvos kariuomenės Mechanizuotosios pėstininkų brigados „Geležinis vilkas“ Priimančiosios šalies paramos poskyrio idėja bei vizitu, kuris kelia ne tik džiaugsmą, bet ir didelę pagarbą mūsų svečiams. Dėkoju Kauno klinikų ir Kraujo centro kolektyvo vardu“, – kalbėjo Kauno klinikų Kraujo centro vadovė dr. Diana Remeikienė.


Šiame straipsnyje: LSMU KK 2016

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių