Quantcast

M. Visockas. Verslo liudijimo kaina pirmiems metams – 1 EUR

  • Teksto dydis:

Mantas Visockas, socialdemokratas

Pirmieji žingsniai versle yra patys sunkiausi. Smulkieji verslininkai, kuriantys sau darbo vietą, puikiai žino, kokia sunki mokesčių našta užgula pečius vos tik pakabini reklaminę iškabą „kirpykla“, „autoservisas“, „kepyklėlė“ ir panašiai. Niekas tuomet neklausia, ar verslas einasi gerai, ar pajamų užtenka nuomos ir komunaliniams mokesčiams padengti. Net jeigu pirmaisiais mėnesiais pajamos iš naujos veiklos yra skurdžios, kiekvienas verslininkas pirmiausia skuba atsiskaityti su valstybe. Priešingu atveju pečius užguls VMI, antstoliai ir skolos.

Kaunas gali ištiesti realią pagalbos ranką smulkiajam verslui tada, kada jos labiausiai reikia – pirmaisiais veiklos metais. Tuomet smulkieji verslininkai patiria didžiausias sąnaudas investuodami į įrangą, reklamą, žinias, rekomendacijas ir savo klientus. Ne paslaptis, kad klientus reikia „įdirbti“, tad nuolatinis jų srautas susikuria tik per tam tikrą laikotarpį.

Pirmaisiais veiklos vykdymo metais verslo liudijimas Kaune turėtų kainuoti simbolinį 1 eurą! Tokiu būdu miestas realiai padėtų naują veiklą pradedantiems žmonėms atsistoti ant kojų. Tai ir simbolinis dėmesys – miestas jumis tiki ir padeda, miestas nėra pasiruošęs numauti paskutinių kelnių. Eikite pirmyn! Štai tokios motyvacijos ir žinutės iš miesto valdžios šiandien labai trūksta.

Kauno savivaldybė yra sukūrusi precedentą, kuomet mažiausia dėmesio sulaukiantys verslo liudijimai išduodami už simbolinį 1 euro metinį mokestį (pavyzdžiui, dviračių ar valčių nuomos paslaugoms). Žengus dar vieną rimtą žingsnį, Kaune išties būtų išplėstos socialinių klausimų suvokimo ribos. Ypač turint omenyje, kad daugiau nei 70 proc. visų verslo liudijimus įsigyjančių kauniečių pasinaudoja galimybe gauti lengvatas. Tai rodo, jog verslo liudijimai yra socialiai jautri sritis. Ji negali likti miesto valdžios susidomėjimo užribyje.

Kiekvienas miestas privalo investuoti į savo gyventojus. Kauno savivaldybė turėtų solidarizuotis su smulkiuoju verslu. Klestintys kauniečiai vėlesniais veiklos metais papildys miesto biudžetą. Kuo daugiau solidarumo miestiečiai pajus iš miesto valdžios, tuo miestas taps patrauklesnis.


Šiame straipsnyje: LSDP2018

NAUJAUSI KOMENTARAI

vedita

vedita portretas
Labai geras straipsnis šio jauno socialdemokrato! Jei būtų palankūs įstatymai smulkiesiems verslininkams, nepaliktų Lietuvos tiek daug piliečių ir kurtų gyvenimą savo šaly!

kaunietis

kaunietis portretas
normaliom sąlygom, tai verslui reikia įsivažiuoti, o tik paskui pradeda jaustis nauda. Tik tie, kas niekada nevystė savo verslo gali nesuprasti, jog pelną uždirbti sunku. Gal net tik pirmais, bet ir antrais metais verslo liudijimai turėtų nieko nekainuoti

Laima

Laima portretas
Jeigu taip butu galima Lietuvoje,- tai po metu nebutu tiek daug pasalpininku. Liktu tik tinginiai ir girtuokliai valstybes islaikytiniai. Zmones kurie kazka sugeba pradetu savo verslus jeigu nebutu kaip dabar nuo pirmos dienos valstybes engiami. Pasaulyje leidzia verslui isebegeti tik tada reikalauja mokesciu, o pas mus nespejai pradeti darbu jau - mokek O UZ KA< KAD NORIU DIRBTI? tada kam dirbti jei galima pasalpa gauti!!!!
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių