Quantcast

LSMU ir Kauno klinikose lankėsi svečiai iš Latvijos ligoninės

  • Teksto dydis:

Lietuvos sveikatos mokslų universitete ir Kauno klinikose lankėsi Latvijos delegacija iš Paulo Stradinio universiteto klinikinės ligoninės. Vizito metu svečiai siekė pasisemti gerosios praktikos, suprasti universiteto ir ligoninės padalinių valdymo ypatumus, užmegzti glaudesnius tarpusavio ryšius.

Profesorius Peteris Stradinsas, Latvijos medicinos tarybos vadovas, žavėjosi Kauno klinikų valdymo struktūra. „Matome, kad turime daug panašumo, todėl norime pasisemti žinių bei gerosios praktikos iš jūsų efektyvaus struktūrinio valdymo bei mokslo projektų vykdymo. Esame dėkingi, kad turime galimybę apsilankyti universitete ir Kauno klinikose – jūsų organizaciniai gebė jimai, valdant tokio dydžio ligoninę, stebina ir verti yra pagarbos“.

Kauno klinikų generalinis direktorius prof. habil. dr. Renaldas Jurkevičius susitikimo metu atkreipė dėmesį, kad galimas dviejų šalių ligoninių bendradarbiavimas skatina naujas idėjas ir tobulėjimą.

LSMU rektorius prof. habil. dr. Remigijus Žaliūnas džiaugėsi, kad kolegos nori perimti gerąją patirtį ir iš Kauno klinikų, ir iš universiteto. „Tai – didelė garbė“, – teigė rektorius. Jis pažymėjo, kad bendradarbiavimas tarp šalių yra ypač svarbus, kai kalbame apie tarptautiniu mastu konkurencingus universitetus. Universiteto prorektorė mokslui profesorė Vaiva Lesauskaitė pabrėžė bendradarbiavimo svarbą vykdant mokslinius tyrimus, į kuriuos būtų įtraukiami abiejų šalių mokslininkai.

„Esame nedidelės valstybės, todėl, norėdamos teigiamų pokyčių, turime bendradarbiauti ir semtis žinių vienos iš kitų“, – susitikimo metu kalbėjo Širdies, krūtinės ir kraujagyslių chirurgijos klinikos vadovas prof. dr. Rimantas Benetis. Profesorius taip pat pabrėžė, kad pokyčiai sveikatos srityje turi būti inicijuojami iš vidaus – ligoninių bei jose dirbančių specialistų, jų siūlomų idėjų sujungimo ir realizavimo.

Vizito metu atstovai pabrėžė atliekamų mokslinių tyrimų, dalijimosi patirtimi svarbą. Latvijos delegacija domėjosi struktūriniu ligoninės valdymu, bendradarbiavimu su kitomis regioninėmis ligoninėmis bei tam tikrais Klinikų filialais, bendradarbiavimu su Universitetu, rengiant būsimus specialistus.

Susitarta ir dėl būsimo LSMU ir Kauno klinikų atstovų vizito į Latviją – ketinama pasirašyti memorandumą dėl bendradarbiavimo. Tikimasi, kad Lietuvos ir Latvijos kolegos dalysis savo patirtimi, studentai ir mokslininkai galės vykdyti bendruosius klinikinius, mokslinius ir kitus tyrimus. Vizito metu svečiai turėjo galimybę apžiūrėti Skubiosios medicinos, Širdies, krūtinės ir kraujagyslių chirurgijos klinikas bei Radiologinės diagnostikos centrą.


Šiame straipsnyje: LSMU 2016

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių