Quantcast

KU Profesinės sąjungos bendruomenės tradicinis Advento vakaras ir „Gerumo aukcionas“

  • Teksto dydis:

Artėjant didžiausioms metų šventėms, Klaipėdos universiteto profesinė sąjunga (KUPS) visus subūrė į jau tradiciniu tapusį advento vakarą bei „Gerumo aukcioną“.

2017 m. gruodžio 15 d. popietę šventiškai nusiteikę Universiteto bendruomenės nariai ir svečiai rinkosi į Mažąją aulą pabendrauti, pabūti kartu, pasivaišinti, paklausyti eilių ir muzikos.

Advento vakarą eilėmis pradėjo Baltų filologijos katedros lektorius Romualdas Skunčikas. Jis pakvietė įžiebti advento vainiko žvakes, simbolizuojančias Viltį, Šviesą, Meilę ir Tikėjimą. Jas įžiebė KUPS pirmininkė doc. dr. Asta Balčiūnienė, KU Senato pirmininkas prof. dr. Vaidutis Laurėnas, KU Tarybos narys ir Sveikatos mokslų fakulteto dekanas prof. dr. Artūras Razbadauskas bei KU kapelionas mons. prof. dr. Arvydas Ramonas. Jie KU bendruomenei linkėjo sveikatos, ramybės šeimose, dėmesio ir meilės artimiesiems, tolerancijos kolegoms. KU kapelionas mons. prof. dr. Arvydas Ramonas pakvietė šiuo begalinio skubėjimo, nerimo, įtampos laiku sulėtinti tempą, stabtelėti, pagalvoti; monsinjoras išdalijo visiems vakaro dalyviams Kūčių simbolį – šventintus kalėdaičius.

Vėliau susirinkusieji bendravo ir vaišinosi tradiciniais advento valgiais, klausėsi Romualdo Skunčiko skaitomų eilių ir ansamblio „Kuršių ainiai“ vokalinės grupės dainininkų ir muzikantų atliekamų originalių kūrinių; stebėjo, kaip čia pat, prieš akis gimsta natūralios tikro vaško žvakės, gaminamos profesionalaus bitininko Nikolajaus.

Po nuoširdaus ir jautraus skaitovo bei dainininkų pasirodymo prasidėjo „Gerumo aukcionas“, kurio tikslas – surinkti lėšų ir išdalinti tiems KU bendruomenės nariams, kuriems labiausiai to reikia. Advento vakaro dalyviai į aukcioną sunešė daugybę savo pačių pagamintų (sukurtų) dirbinių. Aukciono metu buvo proga ne tik pasidalinti gerumu su stokojančiaisiais, bet ir daugiau sužinoti apie savo kolegų pomėgius bei talentus. Šmaikštūs aukciono vedėjai pardavė visus suneštus dirbinius. Norisi atskirai padėkoti Rektoriui prof. habil. dr. Eimučiui Juzeliūnui, KU Senato pirmininkui prof. dr. Vaidučiui Laurėnui, KU Tarybos nariui ir Sveikatos mokslų fakulteto dekanui prof. dr. Artūrui Razbadauskui bei Humanitarinių ir ugdymo mokslų dekanui prof. dr. Rimantui Balsiui, asmeniškai paaukojusiems lėšų aukciono fondui. Svariu indėliu į „Gerumo aukciono“ fondą prisidėjo ir KU profesinė sąjunga. Aukcione surinkti pinigai KUPS komiteto posėdžio nutarimu išdalinti padalinių pasiūlytiems 12-ai darbuotojų ir studentų.

Džiugu, kad advento vakaras ir jau trečią kartą surengtas „Gerumo aukcionas“ sulaukė ne mažiau dalyvių nei pernai. „Ačiū už gražią šventę“, – dėkojo du jame svečiavęsi užsieniečiai – buvę Universiteto lituanistinių kursų dalyviai, o dabar jau ir Universiteto kolegos, socialiniai partneriai.

KUPS komitetas nuoširdžiai dėkoja visiems, prisidėjusiems rengiant šią vakaronę, ir visiems vakaronės dalyviams, kad skyrė laiko pabūti kartu, pasidalinti šypsenomis ir širdies šiluma.

KUPS pirmininkė dr. Asta Balčiūnienė


Šiame straipsnyje: Klaipėdos Universitetas 25

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių