Quantcast

Automobilio draudimas – ką svarbu žinoti?

  • Teksto dydis:

Tradiciškai, pavasaris yra tas metas, kai reikia pasirūpinti ne tik savo namų ar sodybų aplinka, bet ir automobilio draudimu. Nuo 2002 metų, kai automobilių draudimas Lietuvoje tapo privalomas, daugiausia sutarčių sudaroma būtent pavasarį – balandžio ir gegužės mėnesiais. Taigi, ką būtina žinoti, kad išsirinktumėte sau tinkamiausią draudimo variantą?

Kad būtų galima važinėti Lietuvos keliais, visos eisme dalyvaujančios transporto priemonės (automobiliai, motociklai ar priekabos) turi būti apdraustos privalomuoju transporto priemonių valdytojų civilinės atsakomybės draudimu. Neapdraudus transporto priemonės, gresia ne tik baudos automobilio savininkui ar jo vairuotojui, bet ir kur kas didesni finansiniai nuostoliai, jei tektų savarankiškai padengti kitam padarytą žalą. Lietuvos gyventojai į šį įsipareigojimą žiūri atsakingai – štai vien „Perlo draudimo brokeris“ per 2017 metus sudarė 148 000 privalomojo draudimo sutarčių.

Vis tik, svarbu yra ne tik sudaryti draudimo sutartį, bet ir teisingai pasirinkti visas sąlygas. „Vis dar pasitaiko atvejų, kai klientai automobilį artimiesiems leidžia vairuoti nepasitikrinę draudimo sąlygų, t.y., kokio amžiaus ir stažo gali būti kiti tos transporto priemonės vairuotojai“, – apie atvejus iš praktikos pasakojo „Perlo draudimo brokerio“ direktorius Nerijus Giedraitis. „Jei įvykį padaręs vairuotojas yra jaunesnis ar turi mažiau stažo, nei leidžiama pagal draudimo sutartį, jam gali tekti padengti dalį nuostolių. Todėl prieš sudarydami draudimo sutartį su klientu, visada klausiame, kokio amžiaus bus jauniausias automobilio vairuotojas bei koks mažiausias kitų vairuotojų stažas. Taip pat tikslinamės ir visas kitas svarbias aplinkybes“, – kalbėjo N. Giedraitis.

Jis taip pat pridūrė, kad klientai ne visada linkę drausti savo automobilį metams, pasitaiko atvejų, kai draudimas perkamas mėnesiui ar keliems. „Mes tenkiname visus klientų poreikius pateikdami jiems geriausius pasiūlymus, tačiau verta įsidėmėti, kad kuo ilgesnis laikotarpis – tuo mažesnė draudimo kaina. Labiausiai apsimoka draudimą pirkti metams laiko, o pavasarį draudimo kompanijos neretai pritaiko papildomas nuolaidas bei įteikia dovanų, pavyzdžiui, nemokamą techninės pagalbos kelyje draudimą“, – teigė N. Giedraitis. Taigi tai dar vienas svarbus dalykas, kurį turėtų žinoti visi privalomojo draudimo pirkėjai, – labiausiai automobilį apsimoka drausti ilgesniam laikotarpiui.

Paskutinis, bet kone svarbiausias dalykas prieš sudarant automobilio draudimo sutartį – palyginti bent kelių draudimo kompanijų kainas ir sąlygas. „Perlo draudimo brokerio“ direktoriaus teigimu, jų įmonė bendradarbiauja su visomis Lietuvoje veikiančiomis draudimo kompanijomis, taip pat turi didžiausią pardavimų tinklą Lietuvoje. „Mūsų skambučių centras dirba ir savaitgaliais, kas yra patogu visiems, neturintiems laiko darbo dienomis. Draudimą galima atsiimti prie bet kurio „Perlas“ terminalo, tad taip sutaupomas klientų laikas ir pinigai, nes nereikia niekur važiuoti“, – kalbėjo N. Giedraitis.

„Perlo draudimo brokeris“ dirba nuo 2012 metų ir yra viena iš didžiausių draudimo brokerių bendrovių Lietuvoje. Automobilio draudimą klientai gali įsigyti prie vieno iš daugiau nei 2000 terminalų visoje Lietuvoje arba paskambinus telefonu 1652 darbo dienomis iki 21 val. ir savaitgaliais iki 19 val.


Šiame straipsnyje: Perlas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių