Quantcast

Aukšti apdovanojimai – „Marijampolės pieno konservams“ ir A. Tarnauskui

  • Teksto dydis:

Šiandien Lietuvos Respublikos Vyriausybėje išdalinti apdovanojimai geriausių eksporto rodiklių praėjusiais metais pasiekusioms įmonėms. Lietuvos prekybos, pramonės ir amatų rūmų asociacijos kartu su regioniniais rūmais organizuojamo „Lietuvos eksporto prizas 2018“ konkurso apdovanojimai šiemet įteikti kompanijoms UAB ,,Marijampolės pieno konservai“, UAB „Integre Trans“, UAB Klaipėdos jūrų krovinių kompanijai „Bega“, UAB „Umaras“ bei UAB „Diab“.

Apdovanojimus nugalėtojams įteikė ir sveikino LR Ministras Pirmininkas Saulius Skvernelis ir Lietuvos prekybos, pramonės ir amatų rūmų asociacijos prezidentas Benjaminas Žemaitis.

Apdovanojimą pelniusi UAB „Marijampolės pieno konservai“ – vienas didžiausių ir pajėgiausių pieno perdirbėjų Lietuvoje ir vienintelė konservuoto pieno gamintoja Baltijos regione.

Pagrindinės eksportuojamos prekės: pieno konservai, pieno miltai, grietinėlė ir kiti pieno produktai. Bendrovėje dirba 602 darbuotojai.

Įmonės misija – gaminti tik aukščiausios kokybės pieno produkciją, maksimaliai tenkinant besikeičiančius vartotojų poreikius. Įmonės gaminama produkcija: saldintas ir nesaldintas sutirštintas pienas, saldintas sutirštintas pienas su kava ar kakava, karamelizuotas saldintas sutirštintas pienas „Rududu“. Dėl atitikties patiems aukščiausiems kokybės reikalavimams taip pat puikiai vertinami įmonės gaminami pieno miltai, grietinėlė ir sviestas. Didžioji dalis (šiuo metu apie 94 proc.) pagaminamos produkcijos yra eksportuojama į Lenkiją Vokietiją, Libiją, Olandiją, Kiniją, Ispaniją, Jungtinius Arabų Emyratus, Belgiją, Alžyrą, Turkiją, Estiją, Latviją,  Prancūziją ir kitas šalis.

Įmonės pardavimų pajamos 2018 m. siekė 108,65 mln. Eur (didesnės 13 proc. nei 2017 m. – 95,98 mln. Eur).

2018 m. eksporto apimtys sudarė 101,7 mln. Eur – padidėjo 28 proc. palyginti su 2017 m. rezultatais (79,5  mln. Eur). Eksportas sudaro beveik 94 proc. įmonės pardavimo pajamų (padidėjo 13 proc. nuo 2017 m.), eksporto į naujas rinkas apimtys išaugo net 96 proc.

UAB ,,Marijampolės pieno konservai“, l. e. p. direktoriaus p. Rimanto Varkulevičiaus teigimu,  įmonei 2018 metai buvo labai darbini ir, nepaisant rinkų nestabilumo, pavyko išlaikyti įmonės veiklos augimą.

„Kokybiška produkcija, valstybės požiūris į eksporto skatinimą padėjo įmonei didinti pardavimus užsienyje, daug produkcijos iškeliavo į Šiaurės Afriką, Europos valstybes, pasiekėme Australiją bei kitas tolimas rinkas, o iš viso eksportavome į 65 pasaulio valstybes. Tikimės išlaikyti augimą ir šiemet, didinsime efektyvumą bei toliau didžiuodamiesi naudosime vietinę kokybišką žaliavą. Neabejotinai pasaulyje pripažintos verslo bendruomenės – Prekybos, pramonės ir amatų rūmų pripažinimas ir apdovanojimas padės įmonei siekti dar geresnių rezultatų“, - pažymi R. Varkulevičius.

Apdovanojimų ceremonijoje už svarų indėlį stiprinant šalies ūkį Lietuvos prekybos, pramonės ir amatų rūmų asociacijos garbės ženklais – sidabrinėmis „Darbo žvaigždėmis“ taip pat įvertinti ir nusipelnę šalies regionų verslininkai bei asmenys, kurie labiausiai prisidėjo prie verslo sąlygų gerinimo. Garbės ženklai įteikti Kauno prekybos, pramonės ir amatų rūmų tarybos nariui, UAB „Gulbelė“ vadovui Arūnui Tarnauskui, Vilniaus prekybos, pramonės ir amatų rūmų viceprezidentui, UAB „Lietpak“ vadovui dr. Pranui Kizniui, ilgamečiam Šiaulių prekybos, pramonės ir amatų rūmų Tarybos nariui, UAB „Putokšnis“ valdybos pirmininkui Alvydui Stulpinui, KTU Panevėžio technologijų ir verslo fakulteto mecenatui, UAB „Stigma“ generaliniam direktoriui Alfredui Zigmantui.

Renginio metu taip pat buvo apdovanota kasmetinio „Lietuvos metų verslininkė / vadovė“  konkurso nugalėtoja. Ja tapo p. Audronė Kisielienė – UAB „Radviliškių kaimo kepykla“ savininkė ir vadovė.

Šis konkursas organizuojamas, skatinant moterų verslumą ir taikant tarptautinėje verslo bendruomenėje pripažintas normas, tarp jų ir verslo etikos, bei siekiant viešinti šio proceso tendencijas.

Konkursas „Lietuvos eksporto prizas“ rengiamas jau aštuonioliktus metus, siekiant plėtoti Lietuvos įmonių pagamintos produkcijos, atliekamų darbų ar teikiamų paslaugų eksportą, vertinti bei viešinti šio proceso tendencijas bei panaudoti tam palankias sąlygas. Konkurso nugalėtojai kiekviename regione išrenkami vertinant įmonių pajamų augimo dinamiką, eksporto apimtis, naujų rinkų rodiklius, žmogiškųjų resursų plėtrą ir t.t.

Prekybos, pramonės ir amatų rūmus Lietuvoje vienijanti LPPARA yra Europos prekybos ir pramonės rūmų asociacijos (Eurochambres – theAssociationofEuropeanChambersof Commerce andIndustry), Europos amatų, smulkių ir vidutinių įmonių asociacijos (UEAPME – theEuropeanAssociationofCraft, SmallandMedium-sizedEnterprises), Šilko Kelio tarptautinės prekybos rūmų (SilkRoadChamberof International Commerce) bei Baltijos šalių prekybos ir pramonės rūmų asociacijos narė. LPPARA yra savanoriška, prekybos, pramonės ir amatų rūmus vienijanti, prekybos, pramonės ir amatų rūmų interesams atstovaujanti organizacija. Lietuvos prekybos, pramonės ir amatų rūmai veikia penkiuose miestuose: Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose ir Panevėžyje.


Šiame straipsnyje: PPA

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių