Quantcast

7 priežastys, kodėl studijuoti Klaipėdos universitete

  • Teksto dydis:

Klaipėdos universitete galite rasti tokių studijų programų, kurių nėra kituose šalies universitetuose, o KU studentai vieninteliai Lietuvoje gyvena – moderniausiame bendrabutyje. Studijų metu praktiką siūloma atlikti didžiausiose šalies bei tarptautinėse kompanijose, o žinias gilinti ir užsienio universitetuose.

Išskirtinės studijos

2018 m. studijų krypčių reitinge KU net 5-iose vertintose bakalaurų rengimo studijų kryptyse buvo pirmas šalyje. KU gali didžiuotis unikaliomis pirmosios pakopos studijų programomis, kurių nėra kituose Lietuvos universitetuose. Tai: Jūrų uostų inžinerija, Hidrologija ir okeanografija, Mechanika, Suskystintųjų gamtinių dujų terminalų inžinerija.

Siūlomos ir kitos populiarios bei perspektyvios studijų programos: Informatika, Informatikos inžinerija, Vadyba, Logistika, Viešasis administravimas, Archeologija ir istorija, Slauga, Vaikystės pedagogika. Daugiau studijų programų galite rasti čia.

Moderni infrastruktūra

KU Jūros tyrimų institute sumontuota moderniausia mokslinių tyrimų įranga, leidžia vykdyti unikalius mokslo ir verslo bendradarbiavimo projektus.  Čia įsikūrusios vienos naujausių Baltijos jūros regione mokslinių tyrimų laboratorijos: Vandens transporto ir oro taršos, Mechanikos ir jūrų inžinerijos, Pajūrio aplinkos ir biogeochemijos.

KU studentai turi galimybę apsigyventi moderniausiame bendrabutyje šalyje. Jame yra apie 170 vietų, įrengtos vietos neįgaliesiems, jiems pritaikyti specialūs baldai, vonios kambariai. Papildomai šitame pastate yra įrengtos skalbyklės, džiovyklės, – viskas studentų patogumui. Universiteto vadovybė planuoja dar 2 tokius statinius Universiteto miestelyje.

Praktinės žinios

Studijos KU tai ne tik sėdėjimas auditorijose. Studentai atlieka praktikas didžiausiose šalies įmonėse bei išskirtinėse vietose. Pavyzdžiui, okeanografijos praktikos metu studentai jūrinius tyrimus vykdo vieninteliame Lietuvos burlaivyje „Brabander“. Taip pat žinias plečia dalyvaudami ekspedicijose su mokslinių tyrimų laivu „Mintis“.

Archeologijos ir istorijos studentai turi išskirtinę galimybę dalyvauti povandeninės archeologijos praktikoje, Baltijos jūroje.

Politikos mokslų studentai praktikuojasi įvairiose šalies ir užsienio institucijose. Socialinės ekonominės geografijos ir regionistikos studentai jau lankėsi Lenkijoje, Izraelyje, Palestinoje, Latvijoje, Estijoje, Rusijoje, Vokietijoje, Slovakijoje, Turkijoje, Čekijoje ir Ukrainoje.

Tarptautinės galimybės

KU studentai turi galimybę išvykti studijuoti ar atlikti praktiką į kitų šalių aukštąsias mokyklas pagal tarptautinę Erasmus+ mainų programą. Universitetas studentams siūlo rinktis iš 250 universitetų visose Europos Sąjungos šalyse bei Turkijoje, Šveicarijoje ir Norvegijoje.

Be Erasmus+ programos, KU siūlo ir strateginės partnerystės studijų mainų programą Bendradarbiavimo inovacijų ir keitimosi gerąja patirtimi tikslais.

Laisvalaikis

Klaipėdos universitete veikia per 20 įvairių studentams skirtų organizacijų ir klubų. Prisijungę prie jaunų, energingų ir norinčių veikti žmonių, jėgas galite išbandyti buriuotojų ar robotų klube, sportiški jaunuoliai laukiami KU ritminės gimnastikos šokių grupėje „Leader dance“, o kūrybiški – KU studentų teatre, chore, tautinio meno ansamblyje „Vytinė“.

Jei mėgstate keliauti, norite patirti nepakartojamų įspūdžių – prisijunkite prie Klaipėdos aktyvaus laisvalaikio klubo. Daugiau informacijos apie KU studentų organizacijas rasite čia.

Karjera

Vis daugiau darbdavių kreipiasi į KU dėl specialistų poreikio. Esą žvelgiant į dabartinę darbo rinkos situaciją Klaipėdoje, juntamas tam tikras sujudimas. Klaipėda – pirmoji Lietuvoje sukūrusi miesto ekonominės plėtros strategiją „Mėlynasis proveržis 2030“. Miestas sieks ekonominio proveržio jūrinės ekonomikos, bioekonomikos, pažangios pramonės ir paslaugų bei kūrybinės ekonomikos sektoriuose. Tai galimybė po studijų dirbti aukštą pridėtinę vertę kuriančiose, inovatyviose verslo įmonėse bei kartu mėgautis kokybišku gyvenimu ir laisvalaikiu pajūryje.

Baigę studijas, KU absolventai sėkmingai įsidarbina tiek gerai šalyje žinomose, tiek ir tarptautinėse kompanijose: UAB „Ahlers Klaipėda“, LKAB „Klaipėdos Smeltė“, Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcija, UAB „Vlantana“, UAB „Arijus“, UAB „Baltic logistic“, UAB „TLSC“, UAB „Celsis“, UAB „Sanitex“, UAB „Green Carrier Freight services LT“, UAB „Swedbank“, UAB „SEB“ ir kt.

KU – vienintelis Universitetas prie jūros

Dažnai sakoma, kad klaipėdiečiai kitokie: ramesni, romantiškesni, mažiau skuba. Galbūt dėl to, kad gyvena prie jūros ir jos laisvė  įkvepia. Tad ir KU studentai – kūrybingi, turintys daug idėjų.

2021 metais – Klaipėda išrinkta Europos jaunimo sostine. Besiruošiant siekiama atskleisti jaunimo potencialą ir tapti jaunimui draugiškiausiu, atviru, bendradarbiaujančiu miestu Baltijos jūros regione. Programoje numatyta 400 renginių, 200 gebėjimams tobulinti skirtų veiklų, daugiau nei 70 tarptautinių ir nacionalinių partnerių, 1000 savanorių, pusė milijono svečių, kardinalios permainos jaunimo politikos srityje ir atskleistas jaunimo potencialas.

Klaipėdos universitetas – Tavo Žinių Uostas


Šiame straipsnyje: Klaipėdos Universitetas 25

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių