Quantcast

Žiauriu sūnaus nužudymu kaltinama kaunietė lieka už grotų

  • Teksto dydis:

Lietuvos apeliacinis teismas antradienį nusprendė, kad itin žiauriu savo sūnaus nužudymu kaltinama Ilma Bogovičienė toliau turi būti laikoma suimta.

Teismo galutine ir neskundžiama nutartimi konstatuota, kad kaltinamosios bylą nagrinėjantis Kauno apygardos teismas vasario 13 d. pagrįstai suėmimą pratęsė dar trims mėnesiams.

Skundą parašęs gynėjas Danius Svirinavičius mano, kad taikyti griežčiausią kardomąją priemonę bylai esant teisme yra netikslinga – moterį galima paleisti už 5 tūkst. eurų piniginį užstatą ir taikyti kompleksą kardomųjų priemonių.

Gynėjo manymu, suėmimo taikymas pažeidžia nekaltumo prezumpcijos ir proporcingumo principus.

Apeliacinis teismas konstatavo, kad I. Bogovičienei paskirtas suėmimas varžo jos teises bei laisves, tačiau jos suvaržytos nepažeidžiant proporcingumo principo ir proceso teisių, kardomoji priemonė yra adekvati jos galbūt padaryto nusikaltimo pavojingumui ir pateisinama Europos žmogaus teisių ir pagrindinių laisvių apsaugos konvencijos bei baudžiamuoju įstatymu.

„Viešojo intereso apsauga turi prioritetą prieš asmens laisvės gerbimą. Viešasis interesas išsamiai ir visapusiškai ištirti nusikalstamas veikas, nubausti kaltuosius asmenis yra neabejotinai svarbesnis, suteikiantis pagrindą ilgesnį laiką taikyti griežčiausią kardomąją priemonę“, – paskelbė teismas.

I. Bogovičienės bylą nuo pernai gruodžio uždaruose posėdžiuose nagrinėja Kauno apygardos teismas.

Kaltinamoji nusprendė parodymus duoti apklausus kitus liudytojus.

29-erių metų kaunietė kaltinama nuo 2011 metų liepos apie metus Kauno klinikose ir Vaikų ligoninėje Santariškėse tyčia sistemiškai leidusi mažamečiam bejėgiškos būklės savo sūnui daugybinį skaičių injekcijų švirkštu ir tiesiogiai per kateterį į veną nenustatytą kiekį cheminės medžiagos formalino, nuo ko vienerių berniukas mirė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Budelis

Budelis portretas
Auksciausia bausme zudikei.

Nu nx

Nu nx portretas
Manijake
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių