Quantcast

Antkapius kaip tanku pervažiavęs bedarbis savo teismą pramiegojo

Dienraščio „Kauno diena“ rašinys

Per antkapius automobiliu kaip tanku pervažiavęs Robertas Terechovas neblaivus šalies keliuose siaučia nuo šešiolikos metų. Šio vairuotojo biografija tokia pat baisi, kaip ir jo išpuolis Šatijų kapinaitėse.

Per antkapius automobiliu kaip tanku pervažiavęs Robertas Terechovas neblaivus šalies keliuose siaučia nuo šešiolikos metų. Šio vairuotojo biografija tokia pat baisi, kaip ir jo išpuolis Šatijų kapinaitėse.

Paprašė redakcijos pagalbos

"Kauno diena" rašė, kad rugsėjo 21-osios vidurdienį savo antruoju gimtadieniu gali laikyti senelius ir mamą Lapių seniūnijos kapinėse palaidojusios dvi seserys.
Tik per laimingą atsitiktinumą jos prieš kelias minutes buvo nusprendusios iš pradžių tvarkyti mamos, o ne senelių kapą, kurį R.Terechovo vairuojamas "Audi" sulygino su žeme, kaip ir dar dvi kapavietes. Dar keturios – apgadintos.

Kreipdamosis pagalbos į "Kauno dienos" redakciją, seserys ir kiti išpuolio liudytojai nuogąstavo, kad šio makabriško išpuolio kaltininkas gali nesulaukti tinkamo atpildo.

Iškalbingi dialogai

Vienos seserų perpasakotas įvykio vieton atvykusių policijos patrulių elgesys iš tikrųjų kėlė įtarimų.

Moteris citavo nugirstą vieno pareigūno nurodymą į tarnybinį automobilį įsodintam "Audi" vairuotojui: "Tu sėdėk ir nesinervink – daryk, kaip pasakėme, ir viskas bus gerai."

Po šios frazės nesusitvardęs pašnekovės vyras pasiteiravo policininkų: "Kiek tas erelis pripūtė?" Jam buvo atsakyta: "Dar nepūtė." O pradėjus priekaištauti: "Bet promilės laikui bėgant dingsta!", sulaukta visai į neviltį varančio atsakymo: "O gal jis iš viso atsisakys pūsti?"

Nuogąstauta be reikalo

Pastarųjų dienų įvykiai Kauno apylinkės teisme įrodė, kad nuogąstauta be reikalo.

Prie "Audi" vairo sėdėjusiam Lapių miestelio gyventojui R.Terechovui tądien buvo nustatytas 1,48 promilės girtumas.

Nors tai – tik lengvas girtumo laipsnis (iki vidutinio trūko vos 0,02 promilės), šioje situacijoje tai nieko nekeičia. Pagal Administracinių teisės pažeidimų kodeksą už neblaivaus asmens padarytą Kelių eismo taisyklių pažeidimą, nulėmusį turto sugadinimą, gresia bauda nuo 4 tūkst. iki 5 tūkst. litų su teisės vairuoti transporto priemonę atėmimu nuo trejų iki penkerių metų arba administracinis areštas nuo 15 iki 30 parų.

R.Terechovui buvo surašyti du administracinių teisės pažeidimų protokolai. Ne tik už vairavimą išgėrus, bet jis nepateikė ir "Audi" draudimo registracijos dokumento.
Kolegos teisina

"Policininkui galva duota ne tam, kad tik kepurę nešiotų", – taip patrulių elgesį, aiškinantis R.Terechovo siautėjimo kapinaitėse aplinkybes, komentavo vienas jų kolega. Jo teigimu, ne visada visuomenei suprantama policijos taktika, atvykus į įvykio vietą.

Anot pašnekovo, drastiškas elgesys su pažeidėju neretai priveda prie to, kad jis protestuodamas iš viso atsisako bendrauti. Todėl, siekiant išsiaiškinti viską, kas įmanoma, karštais pėdsakais, ir tenka pažeidėjui nuolaidžiauti. Tačiau tai tėra taktinė gudrybė, siekiant kur kas svarbesnių tikslų.

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos poskyrio specialistas Kęstutis Kasciukevičius tikino, kad R.Terechovas, remiantis turimu jo dosjė, tikrai nėra buvęs policininku, kaip įtarė patrulių elgesiu su juo šokiruoti liudytojai.

"O jeigu jis ir turi giminių tarp pareigūnų, kas ne visada lengvai nustatoma, tai šie tikrai, kaip rodo įvykio baigtis, jam nepadėjo", – sakė pašnekovas.

Pramiegojo ar vėl užsišventė?

R.Terechovo administracinę bylą teismas išnagrinėjo jam nedalyvaujant. Tokia galimybė numatyta, jeigu teisėjui nekyla pažeidėjui papildomų klausimų.

"Pramiegojau", – "Kauno dienai" pareiškė R.Terechovas, pasiteiravus, kodėl neatvyko į prieš porą valandų pasibaigusį jo bylos nagrinėjimą teisme.

Jis neneigė, kad ir dabar kalba telefonu išgėręs. Pasiteiravus, kokia proga šį kartą, atsakė, kad iš užsienio grįžęs draugas. O išgirdęs, kad byla išnagrinėta be jo, pradėjo verkšlenti: "O kas man bus, kad neatvykau? Ar tai labai blogai? Aš tikrai nenorėjau specialiai nusiaubti tų kapinių."

Pagal R.Terechovo versiją, šio įvykio išvakarėse buvo jo sesers gimtadienis. O tą lemtingą rugsėjo 21-ąją kamavo sunkios pagirios, kurias įveikti padėjo draugai. "Aš savo kaltę pripažįstu", – teigė pašnekovas.

Tačiau paklaustas, kaip rengiasi atlyginti žalą už suniokotas kapavietes, ėmė išsisukinėti, kad esą neturi stabilių pajamų. "Bim bam pa uglam (bim bam po kampus – liet. k.)", – taip 28-erių R.Terechovas apibūdino savo pragyvenimo šaltinį.

Užsienio šešėlis

Lapių seniūnijos duomenimis, oficialiai niekur nedirbantis R.Terechovas kartkartėm uždarbiauja užsienyje.

"Grįžta po kelių mėnesių ir pradeda siautėti, o girtam, kaip sakoma, jūra iki kelių", – pasakojo Lapių seniūnas Rimantas Stankus.

Anot pašnekovo, panašiai buvo ir šį kartą. "Atgarsiai apie R.Terechovo šventimą su įprastiniais lakstymais automobiliu buvo girdėti jau savaitė iki įvykio kapinėse", – prisiminė seniūnas.

R.Stankus teigė negalintis pasakyti apie R.Terechovą, turintį du mažamečius vaikus, nieko gero. "Visada stebėdavausi, kaip tokių darbščių ir tvarkingų tėvų, kokius turi šis asmuo, vaikai tokie netikę", – nevyniojo žodžių į vatą pašnekovas.

Įkliūna ne pirmą kartą

Dar iškalbingesnis už R.Stankaus žodžius R.Terechovo dosjė, sukauptas policijoje.

Pirmą kartą už tai, kad sėdęs prie vairo neblaivus padarė kažkam turtinę žalą, R.Terechovas baustas dar būdamas šešiolikos. Po poros metų jis vėl du kartus įkliuvo neblaivus. Tik tąkart jis nespėjo nieko suniokoti ar sužaloti. Po metų – dar kartą. Tada dar galiojo įstatymai, pagal kuriuos už tokius dalykus buvo baudžiama tik baudomis. Visas jas R.Terechovas sumokėjo.

Jeigu ne įvykis Šatijų kapinaitėse, būtų galima ironizuoti, kad blaivus vairuoti automobilio jis jau nemoka. Būdamas blaivus, R.Terechovas yra sukėlęs du eismo įvykius. Už pirmąjį, užregistruotą 2007-aisiais, jam buvo atimta teisė vairuoti. Tačiau neilgam, ir R.Terechovas, kaip įprasta, nieko iš to nepasimokė.

Piktybinis pažeidėjas

Antrą kartą teisė vairuoti iš šio kelių erelio buvo atimta 2009-aisiais – už tai, kad nepakluso policijos reikalavimui sustoti.

Tada vairuotojo pažymėjimą R.Terechovas prarado 38 mėnesiams, jam dar skirta ir 3,4 tūkst. litų bauda.

Tačiau 2013-aisiais vėl atgavęs teisę vairuoti automobilį, jis sukėlė techninį eismo įvykį. Po to du kartus baustas už greičio viršijimą. Likus porai mėnesių iki įvykio Šatijų kapinaitėse, nuvainikavusio visus ankstesnius pažeidimus, kelių erelis įkliuvo, nes vairavo automobilį be techninės apžiūros talono.

Nukentėjusieji šokiruoti

"Nejaugi negalima tokio piktybinio pažeidėjo izoliuoti?" – klausė viena nuo R.Terechovo nukentėjusių seserų, išgirdusi policijos sukauptą jo dosjė.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

as

as portretas
maladec

lala

lala portretas
norejo kazka tai irodyti, o dabar jis byby dejo...

lala

lala portretas
norejo kazka tai irodyti, o dabar jis byby dejo...
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių