Quantcast

Vaiko apsvaiginimo byla: per kratą darželyje rasta vaistų

Ikiteisminį tyrimą dėl dvimečio apnuodijimo vaistais atliekantys pareigūnai nusprendė apklausti Kauno darželio „Bitutė“ grupės auklėtojas bei jų padėjėją specialiosiomis liudytojomis. Tai nuspręsta po rezultatyvios kratos, ketvirtadienį atliktos šioje ikimokyklinio ugdymo įstaigoje.

Baudžiamojo proceso kodeksas teigia, kad asmuo gali būti apklaustas specialiuoju liudytoju, jeigu yra duomenų apie tai, kad padaryta nusikalstama veika, tačiau šių duomenų neužtenka, kad asmeniui būtų suteiktas įtariamojo statusas.

Tačiau pareigūnai prasitarė, kad kratos, ketvirtadienį atliktos šiame vaikų lopšelyje-darželyje, buvo daromos ne be reikalo. Sukonkretinti šį teiginį atsisakyta.

Portalo kauno.diena.lt žiniomis, grupės, kurią lankė Kauno klinikose atsidūręs mažylis, auklėtojos padėjėjos rankinėje teisėsaugininkai rado įtarimą sukėlusių vaistų.

„Tai buvo jos asmeniniai vaistai nuo padidėjusio kraujo spaudimo“, – šiandien patvirtino darželio direktorė Ritutė Širmulienė.

Jos teigimu, rankinė su vaistais buvo užkelta aukštai, todėl mažylis niekaip negalėjo jo pasiekti. Nors tai būtų įrodymas, kad jeigu jis apsinuodijo darželyje, tai padarė ne pats, o kažkas turėjo jam tų vaistų duoti. 

„Atliekami intensyvūs ikiteisminio tyrimo procesai – kratos, apklausos. Dvi auklėtojos ir vadinamoji šeimininkutė apklaustos kaip specialiosios liudytojos, – BNS penktadienį sakė Kauno apygardos prokuratūros atstovė Erika Bogusevičiūtė. – Tyrėjai yra ėmęsi priemonių, kad visos trys darbuotojos būtų patikrintos, ar jų organizme nėra likučių tų medikamentų“.

Kaip jau rašyta, policija pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl nežymaus mažamečio sveikatos sutrikdymo po to, kai trečiadienio vakare gavo iš Kauno klinikų pranešimą apie 17.30 val. tėvų atvežtą mažylį, kuris stacionarizuotas dėl intoksikacijos raminamaisiais vaistais. Medikams radus šių psichotropinių medžiagų berniuko šlapime, jo motina apkaltino sūnaus darželio darbuotojas. Esą šios davė mažyliui prieš pietų miegą vaistų, kad jis netrukdytų miegoti kitiems vaikams. Atsiimant jį iš darželio apie 15 val., mažylis buvo įtartinai vangus ir mieguistas.

Tačiau darželio darbuotojos kategoriškai neigia šiuos kaltinimus, įstaigos vadovybė taip pat tvirtina, kad to negalėjo būti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

mamai

mamai portretas
o ko pati sedi ir komentuoji gal irgi tokia esi

didelės grupės

didelės grupės portretas
grupėse vaikų turėtų būt mažiau. jie patys pavargsta nuo nuolatinio alaso....

musu

musu portretas
ugdymo istaigoje pries 5metus buvo nutikimas, kai mama prigirde namuose nuo temperaturos vaistu ir atvede i darzeli vaika, o jis nualpo, greitoji atvaziavus vos ne vos atgaivino, mamele prispausta pasake, kad dave nevalgiusiam nuo temperaturos, nes nenorejo imti nedarbingumo. O apie Garliavos "Obelele" pasiklauskit mamytes, kuri sukure fantazija, atsiprasinejo pedagoges, bet buvo po laiko, zmogus apsmeiztas, kas nuo jo purvus nukrapstys, istikruju tai patys tevai baisus, su vienu savo serganciu vaiku nenori buti namuose, po savaitgalio sako, kad labai pavargo, o pedagogas turi 20 vaiku ir dar 40 tevu, kurie nepasizymi protu, mato tik savo vaika ir nori, kad jis butu mylimas, ugdymo istaigoje jis mylimas negali buti, ji pedagogas gali tik gerbti, kaip zmogu, tevai turi savo vaika myleti.
VISI KOMENTARAI 24

Galerijos

Daugiau straipsnių