Quantcast

Užkeiktas vakaras Kauno pėsčiųjų perėjose: sužaloti trys žmonės

  • Teksto dydis:

Antradienio pavakarę Kaune nukentėjo trys pėstieji eismo dalyviai ir tai buvo trečdalis visų sužeistųjų šalyje per avarijas, užregistruotas spalio 2-ąją.

Abi nelaimės Kaune įvyko nereguliuojamose pėsčiųjų perėjose. O jose žmones partrenkę vairuotojai – jau pradėję aštuntą dešimtį.

Kaip jau rašyta, apie 17 val. nereguliuojamoje Šiaurės prospekto pėsčiųjų perėjoje ties jo žiedu su S.Žukausko gatve automobilis „Citroen“ kliudė dvi garbaus amžiaus moteris. Nukentėjusiosios, kurioms – 88-eri bei 67-eri, buvo išvežtos į ligoninę. Nors, anot greitosios pagalbos medikų, pirminiais duomenimis, rimtesnių sužalojimų jos nepatyrė. Anot Kelių policijos, nelaimė įvyko dėl „Citroen“ vairuotojo, kuriam – 75-eri, neatidumo.

Apie 19 val. nereguliuojamoje Sukilėlių prospekto pėsčiųjų perėjoje taksi automobiliu „Audi 100“, buvo partrenktas 45-erių metų vyras, kuris taip pat greitosios medikų buvo pristatytas į gydymo įstaigą. Jį sužalojusiam taksistui – 71-eri.

Lietuvos kelių policijos tarnybos duomenimis, per 275 šių metų dienas šalyje užregistruotuose eismo įvykiuose jau sužeista arti 3 tūkst. žmonių arba vidutiniškai po dešimt per parą, kaip buvo ir spalio 2-ąją. Lyginant su 2017-aisiais,  šiemet sužeistųjų 222 daugiau. Tačiau dešimčia mažiau žuvusiųjų, nors jų – 128. 


Šiame straipsnyje: pėsčiųjų perėjapartrenktas žmogusnelaimės kauneavarija LT

NAUJAUSI KOMENTARAI

ALGIS

ALGIS portretas
Reikia spėti atsigriebti , nes tuoj bus sugriežtinta atsakomybė .

...

... portretas
Tiesioginė Kero 'rombų' pasekmė: kol vairuotojas sprendžia rebusą ką toks ženklas galėtų reikšt, nepastebi pėsčiojo.

Nuomonei

Nuomonei portretas
Visi kiti pralenkia ant "55" ir tai nėra grėsmė pėstiesiems. Kita vertus partrenkti galima važiuojant 20 km/val, pačiai vos "nepasisekė" įčiuožti ant bobutės einančios per pėsčiųjų perėją per Garliavos Mxaimos kalniuką. kol tik keps šviesoforus ir kalniukus , o nesiims Kauno ir Kauno rajono merai priemonių nesibaigiančioms spūstims mažinti, tol vsis kentės. Itampa, stresas sukelia tokias nelaimes.Pirmas kamštis prasideda jau Lukšos gatvėj atvažiuojant nuo Mastaičių kokio kilometro ilgio mašinų eilė, ir taip kas 2-5 km . Ant kažkurio "sogą nuneša: kad ir kaip ramiai bandai nusiteikti.Seniai laikas imtis kardinalių veiksmų: apvažiavimai, viadukai, kelių platinimas. Pvz.: per visą Veiverių gatvę galėjo pridėti po juostą, akd ir reversinę, o dabar tekšt dviračių takus abiejuose pusėse-už tokius dalykus atleis iš darbo atsakingus asmenis.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių