Quantcast

Reidas: „aklųjų“ sankryža kas 15 minučių kertama per draudžiamą šviesoforo signalą

Avaringą sankryžą trečiadienį stebėję Kauno pareigūnai iš patirties žinojo, kad nemažai vairuotojų sankryžą linkę kirsti ir tuomet, kai dega geltonas šviesoforo signalas, tačiau nesitikėjo, kad tai vyksta taip masiškai.

Užfiksuota, kad per pusantros valandos Savanorių pr. ir Taikos pr. sankirtą pažeisdami Kelių eismo taisykles (KET) kirto net septyni vairuotojai, o tai reiškia, kad taisyklės buvo pažeidžiamos dažniau nei kas 15 minučių.

Didesnę eismo šia sankryža kontrolę pareigūnai ėmė skirto po to, kai joje per mėnesį įvyko jau trys skaudūs eismo įvykiai, kurių metu buvo sužaloti žmonės. Per šiuos metus šioje sankryžoje įvyko penki eismo įvykiai, kurių metu buvo sužeisti žmonės.

„Toks kelių eismo taisyklių pažeidimas, kai sankryža kertama degant draudžiamam signalui, tapo beveik trečdalio visų šiemet Kaune įvykusių eismo įvykių priežastimi“, – portalui kauno.diena.lt teigė Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos valdybos Kelių patrulių kuopos vadas Ramūnas Kemzūra.

Laimio Steponavičiaus nuotr.

Jis pabrėžė, kad net ir važiavimas degant geltonai šviesoforo sekcijai, yra Kelių eismo taisyklių pažeidimas, nes šis signalas taip pat yra draudžiantis važiuoti.

„Jeigu vairuotojai nepakeis savo vairavo manierų, požiūrio į vairavimo kultūrą, skaudžių eismo įvykių keliuose nesumažės. Vairuotojai turi būti labiau atsakingi, vairuojant susikaupti ir laikytis visų KET, pagal esamas sąlygas pasirinkti ne maksimalų, o saugų greitį. Visuomet privalu atkreipti dėmesį į šviesoforo signalus ir nerizikuoti savo ar kitų asmenų saugumu, bandant kirsti sankryžą, įvažiuojant į ją esant draudžiamam šviesoforo signalui“, – po priemonės kalbėjo R. Kemzūra.

 

 

Minėta „aklųjų“ sankryža yra plati, todėl jeigu vairuotojas to neįvertina ir į ją įvažiuoja jau įsižiebus geltonam signalui, nespėjama saugiai įveikti sankryžos ir taip neretai sukeliamos avarinės situacijos.

R. Kemzūra minėjo, kad Savanorių pr. ir Taikos pr. sankirtoje jau yra įdiegta nauja šviesoforinė sankryža. Šios modernios technologijos leidžia koreguoti šviesoforų ciklus, tad jais manipuliuojant ir bandoma ieškoti išeities, kaip techninėmis priemonėmis priversti vairuotojas išlaukti žalio signalo. 

Laimio Steponavičiaus nuotr.

Už tai, kad važiavo degant draudžiamam šviesoforo signalui, pagal Lietuvos Respublikos administracinių nusižengimo kodekso 417 str. 4 d., vairuotojams gresia bauda nuo 60 iki 90 eurų, taip pat gali būti skiriamas teisės vairuoti transporto priemones atėmimas nuo 1 iki 6 mėnesių.

Viena R. Kemzūros minėtų skaudžių avarijų šioje sankryžoje įvyko vakar, antradienį. Apie 13.08 val. čia susidūrė keturi automobiliai – du „Audi“, „Nissan“ ir „Volkswagen“ markių.

Į nelaimės vietą atvyko visos specialiosios tarnybos. Pareigūnai aiškinosi avarijos aplinkybes ir reguliavo eismą, ugniagesiai – šalino pabirusias nuolaužas, o medikai apžiūrėjo nukentėjusį žmogų.

Lapkričio 13 d. šioje sankirtoje, susidūrė dvi transporto priemonės, „Toyota“ ir „VW Golf“ automobiliai.  Dėl patirtų sužalojimų į gydymo įstaigą pristatyti abiejų automobilių vairuotojai. Lygiai po 10 dienų, toje pačioje sankryžoje ryte, apie apie 9.16 val. susidūrė du automobiliai: „Škoda“ ir „Nissan“. Į gydymo įstaigą pristatytas „Škoda“ automobilyje vežtas kūdikis.  Dėl eismo įvykio metu patirtų sužalojimų į gydymo įstaigą pristatytas „Audi A8“ vairuotojas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Giedrius

Giedrius portretas
Nematau nieko čia blogo, kuomet automobiliai važiuoja per "geltoną", tiesiog nedaro priverstinio sustojimo. Lai prailgintų tą laiką, kad neįsižiebtų "žalia" laukiančioms tr. priemonėms. Svarbu nevažiuotų per "raudoną".

man svarbu

man svarbu portretas
Nuo miesto važiuojant Čiurlionio tiltu iki sankryžos su Veiverių g.ir sukant link Lidl per raudoną šviesoforą vienu kartu pravažiuoja nuo 4 iki 5 mašinų, nekreipdami dėmesio į pėsčiuosius.

aha

aha portretas
Ypač dažnai, degant raudonai, įvažiuoja trolikai, o juk už jų vairo profesionalai, atsakingi už daugelį žmonių.
VISI KOMENTARAI 20

Galerijos

Daugiau straipsnių