Quantcast

Už pinigų plovimą kaunietei –13 tūkst. litų bauda

  • Teksto dydis:

Fiktyvią per 1000 automobilių savininkę Kauno apygardos teismas pripažino kalta dėl nusikalstamu būdu įgyto turto legalizavimo ir dokumentų klastojimo. Moteriai skirta 13 tūkst. litų bauda.

Per kelerius metus 48 metų kaunietė už tam tikrą atlygį Vidurinės Azijos automobilių pirkėjams savo vardu užregistravo automobilių už 6 mln. litų ir už tai neteisėtai gavo daugiau nei 54 tūkst. litų pajamų, pranešė Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyba (FNTT).

Nustatyta, kad kaunietė valstybės įmonės „Regitra“ Kauno ir Marijampolės filialuose įregistravo 1071 automobilį, kurių bendra rinkos vertė siekia apie 6 mln. litų. Įregistruodama automobilius, moteris „Regitros“ darbuotojams pateikdavo suklastotus transporto priemonių pirkimo dokumentus, kad automobiliai priklauso jai, nors realiai ji pinigų už juos nemokėjo. Faktiniai automobilių savininkai būdavo kiti asmenys – dažniausiai automobilių prekeiviai iš Vidurinės Azijos valstybių. Jie automobilius su lietuviškais numeriais, neįforminę muitinės eksporto procedūrų ir nesumokėję muito importo ir kitų mokesčių užsienio valstybėse, išgabendavo iš Lietuvos.

Tyrimo duomenimis, tikrieji automobilių savininkai iš Kazachstano, Kirgizijos ir Tadžikistano, panaudodami kaunietės asmens duomenis, už kiekvieną automobilio įregistravimą ir valstybinių numerių išdavimą sumokėdavo jai nuo 50 iki 100 litų. Paskaičiuota, kad už parduotus savo asmens duomenis kaunietė gavo daugiau kaip 54 tūkst. litų neteisėtų pajamų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

oi

oi portretas
Čia jai padaryta nuolaida už tai,kad dalijosi navaru su aukštesniu načalniniku.

logiškai

logiškai portretas
per mažai iš tos moteriškės paskaičiavo. Ji turėtų padengti visus nuostolius, kurių patyrė Lietuvos valstybė, kai kazachai ar dar kitų kraštų gyventojai išvežė mašinas nemokėdami muito mokesčių. Tuomet kitiems būtų pamoka - gudručiai ne visada sausi išplaukia.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių