Quantcast

Už piktnaudžiavimą tarnyba nuteisti Kauno aplinkosaugininkai

  • Teksto dydis:

Už piktnaudžiavimą tarnyba bei dokumentų ir blankų klastojimą nuteistas buvęs Kauno regiono aplinkos apsaugos departamento Gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos viršininkas Alvydas Glinskis bei jo pavaduotojas Arvydas Grybauskas.

Kauno apygardos teismas penktadienį A.Glinskiui skyrė laisvės atėmimą 2 metams 8 mėnesiams, bausmės vykdymą atidedant 2 metams. Jo pavaldiniui A.Grybauskaui skirta pustrečių metų laisvės atėmimo bausmė, jos vykdymą atidedant 2 metams. Abiems nuteistiesiems teismas taip pat skyrė baudžiamojo poveikio priemonę – dvejus metus nuo nuosprendžio įsiteisėjimo dienos jiems atimta teisė  dirbti valstybės tarnyboje.

Manoma, kad šie aplinkosaugininkai nuslėpdavo pažįstamiems pažeidėjams surašytus administracinių teisės pažeidimų protokolus, o vienas jų pasisavino kai kuriuos iš brakonierių konfiskuotus daiktus.

Kaip pranešė prokuratūra, ikiteisminio tyrimo metu buvo nustatyta, kad 2012-2014 metais inspekcijos vadovai ne kartą piktnaudžiavo tarnyba ir darė kitas nusikalstamas veikas.

Pavyzdžiui, 2012 metų rugsėjį sulaukęs telefoninio skambučio, kad Kauno mariose pastatyti nepažymėti žvejų tinklai, A.Glinskis nepranešė apie tai savo pavaldiniams, kad būtų nustatyti pažeidėjai. Negana to, jis įspėjo apie skambutį savo pažįstamą verslinės žvejybos įmonės atstovą, kad šis už žūklės taisyklių pažeidimą išvengtų administracinės atsakomybės.

Ikiteisminį tyrimą atlikę pareigūnai taip pat nustatė, kad minėti aplinkosaugininkai nuslėpė du administracinių teisės pažeidimų protokolus siekdami, jog pažeidėjai išvengtų administracinės atsakomybės.

Be to, pažeisdami galiojančią konfiskuoto turto naikinimo tvarką, aplinkosaugininkai patys neteisėtai ėmėsi šių daiktų vertinimo ir naikinimo procedūros. Nustatyta, kad dėl tokios savavališkai įsivestos tvarkos inspekcijos viršininko pavaduotojas turėjo galimybę pasisavinti dvi konfiskuotas valtis ir meškerę.

Valstybinį kaltinimą šioje byloje palaikiusi prokurorė Rita Raulynaitienė pabrėžė, kad teisiamųjų suole atsidūrė ne eiliniai, o vadovaujančias pareigas užimantys aplinkosaugininkai.

„Užuot sąžiningai atlikę savo pareigas ir kontroliavę pavaldinių darbą, šie valstybės tarnautojai veikė priešingai valstybės interesams, parodė visišką nepagarbą Lietuvos Respublikos įstatymams, pažemino pareigūno vardą“, – sakė prokurorė R.Raulynaitienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ot

Ot portretas
Visus aplinkosaugininkus reikėtų apskritai varyt velniop be jokių išeitinių. Eiliniam žmogeliui už apgenėtą medį bauda, o "Kauno tvarkytojams" leidžiama rėžti medžius plynai, kokia čia aplinkosauga?

jurgis

jurgis portretas
Dar gerai reiketu pakratyti už konkolu Jonavos gamtosauginika Aruna Mažunavičiu kuris taip apauges korupcija kad nieko nemato!!!Ponas ministre kada atsiusit ka nors iJonava?

//////...............

//////............... portretas
26 metus pyzdino ,voge , plesikavo, klastojo visus dokumentus ir suda male ....niekam neuzkliuvo ir niekas nieko nemate , ede rukytus ungurius ir zuvis , puto seilem taskydamiesi briediena ,elniena , sudus pyle y upes ir upelius , viskas buvo OK... o dabar matai kazkas nedaede ir praregejo ...... lygtinai nubaude....
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių