Quantcast

Ukrainietis nubaustas už neteisėtą rinkimų agitaciją

  • Teksto dydis:

Kauno apylinkės teismas pirmadienį 57 eurų bauda nubaudė ukrainietį, kuris pripažintas vykdęs neteisėtą rinkimų agitaciją.

Bylos duomenimis, Volodimyras Moskvyčevas savo automobilio vidinėje lango pusėje buvo išsidėliojęs partijos „Tvarka ir teisingumas“ rinkimų agitacijos skrajutes ir plakatus, arčiau kaip 50 metrų nuo pastato, kuriame buvo įrengta balsavimo patalpa.

Teismas nustatė, kad 62 metų Ukrainos pilietis, gyvenantis Kaune, spalio 5 dieną prie Kauno miesto savivaldybės pastatė savo automobilį, ant kurio vidinių langų sudėjo partijos narių „Tvarka ir teisingumas“ rinkimų agitacijos skrajutes bei plakatus.

Nustatyta, kad atstumas tarp automobilio ir balsavimo patalpos buvo mažesnis nei numato Seimo rinkimų įstatymas, kuriame pasakyta, kad draudžiama įrengti ir skleisti išorinę politinę reklamą 50 metrų atstumu aplink pastatą, kuriame yra balsavimo patalpa.

Teismo posėdyje apklaustas V.Moskvyčevas savo kaltės dėl padaryto pažeidimo nepripažino. Vyras teigė, jog tądien, vykstant išankstiniam balsavimui į Seimą, atvežė balsuoti savo ligotą mamą. Jis aiškino, kad automobilį pastatė 80 metrų atstumu nuo pastato, o rinkimų agitacijos nevykdė, lipdukų tiesiog nespėjo nusiklijuoti.

Teismas šią poziciją vertino kritiškai, traktavo kaip bandymą išvengti administracinės atsakomybės už padarytą teisės pažeidimą. V.Moskvyčevo kaltę patvirtino liudytojai, tądien matę jį, stovintį šalia savo automobilio, kuris buvo šalia Kauno miesto savivaldybės, o jo viduje buvo išdėlioti jau minėti plakatai ir skrajutės.

Lengvinančia aplinkybe pripažinta tai, kad vyras turi 30-40 proc. darbingumą.

Šį nutarimą per 20 dienų galima skųsti Kauno apygardos teismui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

manjana

manjana portretas
ar čia ne tas idijotas, putės gerbėjas iš Islandijos plento garažų? Yra ten toks bekojis isterikas , vis giriasi artima draugyste su baksium, lietuviškai žodžio nesurezga, bet patarinėja" rolandui, kad tas darytų litvoj tvarką, mes, afgancai tau padėsim, na, ir putinas su armija sudalyvaus" citata.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių