Quantcast

Trys vyrai galimai platinę narkotines medžiagas Kaune – sulaikyti

  • Teksto dydis:

Turint duomenų, jog Kaune, Žaliakalnyje, galimai platinamos narkotinės medžiagos, Kauno pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą, kurio metu sulaikyti trys vyrai, įtariami platinę narkotines medžiagas.

Gruodžio mėnesį Kauno miesto Žaliakalnio policijos komisariato pareigūnai sulaikė 26-erių metų asmenį, kuriam paskirta griežčiausia kardomoji priemonė – suėmimas trims mėnesiams. Vyras įtariamas platinęs narkotines medžiagas, aplink jo namus būdavo pastebimi galimai nuo narkotinių medžiagų apsvaigę asmenys.

Ikiteisminio tyrimo metu, siekiant išaiškinti visus asmenis, susijusius su šios nusikalstamos veikos darymu, nustatytas 45-erių metų vyras, platinęs narkotinę medžiagą heroiną ir psichotropinę medžiagą amfetaminą. Vykdant policines priemones, sulaikyti dar du vyrai asmenys, kurie įsigijo narkotinių medžiagų: rastos dvi pakuotės, kaip įtariama, amfetamino (apie 3 g). Sulaikytieji anksčiau teisti už vagystes.

Sulaikant narkotines medžiagas galimai platinusį 45-erių metų vyrą (gim. 1972 m.), atlikus kratą jo namuose rasta apie 60 g sverianti pakuotė su baltos spalvos milteliais, galimai amfetaminu. Taip pat rastas švirkštas su viduje esančiu skysčiu, sumaišytu su galimai narkotine medžiaga. Aptiktas ir medžiaginis dėklas, kurio viduje supakuoti 5 g galimai narkotinės medžiagos heroino ir dar 5 g narkotinės medžiagos amfetamino. Kratos metu rasti du šaukšteliai su narkotinių medžiagų liekanomis, mažo svorio svarstyklės ir daug užspaudžiamų plastikinių tuščių pakelių, paruoštų narkotinių medžiagų pakavimui. Be to, rasti ir paimti pinigai, galimai įgyti pardavus narkotines medžiagas. Vyrui paskirta kardomoji priemonė – suėmimas.

 

 

Šių metų spalio mėnesį, siekiant nustatyti ir sulaikyti asmenis, įsigijusius ir platinančius narkotines medžiagas, Kauno apskr. VPK Kauno m. Žaliakalnio policijos komisariato pareigūnams atliko eilę procesinių ikiteisminio tyrimo veiksmų ir sulaikė du asmenis, kurie įtariami įsigiję galimai narkotinių medžiagų. Pas abu rastos paruoštos narkotines medžiagos dozės. Taip pat sulaikytas ir galimas platintojas. 54-erių metų vyrui paskirta kardomoji priemonė – suėmimas.

Visiems tris vyrams (gim. 1981, 1972 m. ir 1963 m.) pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 260 str. 1 d. už neteisėtą gaminą, perdirbą, įgiją, laikymą, gabenimą ar siuntimą narkotinių ar psichotropinių medžiagų, turint tikslą jas parduoti ar kitaip platinti, gresia laisvės atėmimas nuo dvejų iki aštuonerių metų.

Tyrimą kontroliuoja ir jam vadovauja Kauno apygardos prokuratūros Kauno apylinkės prokuratūros Trečiojo skyriaus prokurorai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kaunietis

Kaunietis portretas
Kriminalistam,Kaune Islandijos pl.150 garažų bendrija,požeminiuose garažuose vyksta keisti dalykai.Per išeigines,šeštadieniais,sekmadieniais sutemus ir paprastomis,darbo dienomis ”susirinkimų” vieta,ir ne tik šitoje Bendrijoje ,ir kitose požeminių garažųteritorijose yra girtaujama,atliekami gamtiniai reikalai,prezervatyvų rasite.Vyksta nelegali veikla,ši teritorija priklauso Žaliakalnio policijai,kuri randasi netoliese,Islandijos plente,kodėl policija nekontroliuoja šios teritorijos,kodėl nepadaroma tvarka daug metų.Ne vieną kartą kreipėsi garažų bendrijos savininkai,tačiau liko neišgirsti.Dienos metu atliekami gamtiniai reikalai,eina vaikai keliuku pro šalį mato įvairius vaizdelius.Aplinkui dirba žmonės,kastikrino ar dirba legaliai,kas tikrino ar turi žmogaus darbo laikui higienos,gamtiniams reikalams atlikti patalpas? Garažų masyvai skirti mašinoms laikyti o ne darbo vietoms kūrti.Kas derino su kitais garažų savininkais?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių