Quantcast

Trise iš penkiolikmečio reikalavo 50 tūkst. eurų

Antradienio popietę Kaune pasikartojo prieš pusmetį Lietuvos naujiena nr.1 tapusio įvykio scenarijus. Tik šį kartą buvo pagrobtas ne vienturtis Henriko Daktaro sūnus, o paauglys iš Karmėlavos.

Antradienio popietę Kaune pasikartojo prieš pusmetį Lietuvos naujiena nr.1 tapusio įvykio scenarijus. Tik šį kartą buvo pagrobtas ne vienturtis Henriko Daktaro sūnus, o paauglys iš Karmėlavos. Ir šis tapo ne 10-ies sportinio sudėjimo vyrų, o trijų keleriais metais vyresnių gangsterių auka.

Kol kas skiriasi ir šių istorijų pabaigos. Anot policijos suvestinių, prieš 15-metį fizinį smurtą naudoję ir 50 tūkst. eurų iš jo reikalavę įtariamieji dar tą patį vakarą atsidūrė areštinėje.

Apie šį įvykį, kaip teigiama, nutikusį apie 17 val., kaip ir Enriko Daktaro pagrobimo vieną pernykščio lapkričio naktį atveju, policijai pranešė nukentėjusiojo motina. Apie tai, kas nutiko jos paaugliui sūnui, 15-mečio motina taip pat sužinojo iš sūnaus draugo. Jis teigė girdėjęs ir tai, kad pagrobėjai, kurių nei vieno nepažįsta, grasina susidorojimu.

Anot policijos, mįslingieji gangsteriai buvo sulaikyti, kai atvežė savo auką į jo namus Karmėlavoje ir pakartojo reikalaujamos sumos dydį jo motinai. Ar jie pateko tiesiai į jos išsikviestų policijos patrulių spąstus, pareigūnai nelinkę patikslinti.

Visi sulaikytieji 48 valandoms – kauniečiai. Dviem iš jų – 19 metų, vienas – 17-metis. Pastarasis, kaip ir vienas iš 19-mečių, jau ne kartą teistas už vagystes.

Ar jie tikrai nepažįstami su 15-mečiu, kurį pakaunės policija įvardijo kaip jai žinomą dėl savo probleminio elgesio paauglį, bus bandoma išsiaiškinti ikiteisminio tyrimo metu. Kol kas jis pradėtas dėl turto prievartavimo, naudojant  fizinį smurtą, už tai gresia laisvės atėmimas iki aštuonerių metų.

Teigiama, kad 15-metis šiek tiek nukentėjo, tačiau medikų pagalbos jam neprireikė.

Mažai tikėtina, kad jis galėjo turėti ir tokio dydžio skolų. Net jeigu reikalauta suma buvo pateikta su delspinigiais.

Panašiau, kad susidurta su nauja klasikinio sukčiavimo „Alio, mama! Padariau avariją!” atmaina, viliantis išvilioti bent kiek pinigų. Šiuo atveju įtariamųjų bendrininku galėjo būti ir pats paauglys žinojęs, kad motina pajėgi jį išpirkti – jeigu ne savais, tai skolintais pinigais.

Viliamasi, kad į visus kilusius klausimus atsakys ne tik sulaikytieji, bet ir pakartotinė 15-mečio apklausa.


Šiame straipsnyje: grasinimaspinigaieurai

NAUJAUSI KOMENTARAI

lietuvis

lietuvis portretas
Vaikinas apsirukelis prazude du savo draugus ir dar narkotikais prekiavo, ir gavo 5,5 metu. o cia pasiprikolino is motinos sunelis ir visiems iki 8 metu laisves atemimo. kokia LAISVE. sajungoj sedim iki ausu. net laisvo lietuvisko pinigo nebeturime.

dgr

dgr portretas
o tevai kur ziuri.nubaust numaut kelnes viesoj vietoj ir dirzu.

Ir vėl

Ir vėl portretas
Ir vėl nusikaltėliai slepiami.Kodėl neįvardinti jų,ir jų tėvų pavardžių,kur gyvena,kur dirba?Tai būtų bent koks poveikis jauniems nusikaltėliams ir jų tėvams.Prie ko mes su ta laisve daeisime?
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių