Quantcast

Tragedija „Depo“ statybvietėje: nukritęs nuo stogo žuvo darbininkas

Antradienio rytą Kaune įvyko didžiulė tragedija. Latvijos statybinių medžiagų ir buities prekių parduotuvės „Depo“ statybų teritorijoje nukritęs nuo stogo žuvo be apsaugos priemonių dirbęs vyras. Dėl įvykio policija pradėjo ikiteisminį tyrimą.

Kauno policija pranešė, kad šiandien apie 8.50 val. gautas pranešimas, jog Vakariniame aplinkkelyje nuo statomo pastato stogo į pastato vidų nukrito vyras.

Į nelaimės vietą atvykę medikai bandė suteikti pagalbą, tačiau buvo konstatuota 39-erių metų vyro mirtis.

Valstybinės darbo inspekcijos Kauno skyriaus vedėjo pavaduotoja Ramutė Vieraitienė portalui kauno.diena.lt patvirtino, kad nelaimė įvyko naujai statomos parduotuvės „Depo“ teritorijoje.

Po patikrinimo nelaimės vietoje su „Kauno dienos“ žurnaliste bendravęs Valstybinės darbo inspekcijos Kauno skyriaus Vyriausiasis darbo inspektorius Algis Bisikirskas teigė, jog šioje statybvietėje darbus atlieka Vilniaus bendrovė „Eksika“. 

Nelaimės vietoje/Laimio Steponavičiaus nuotr.

„Žuvusysis yra šios bendrovės darbuotojas Saulius Ž. Jis – vienas iš trijų čia besidarbavusių brolių. Tragiška nelaimė įvyko kitų dviejų brolių akivaizdoje“, – tragedijos detales pasakoja inspektorius.

Darbininkas tokiame aukštyje nedėvėjo jokių apsaugos priemonių.

A. Bisikirsko teigimu, žuvusysis krito iš maždaug 12 metrų aukščio.

„Nelaimė įvyko, kai darbininkas krito pro stoglangį. Iškart jį bandė gaivinti ir darbų vadovas, ir atvykę medikai, tačiau nesėkmingai. Nukritus iš tokio aukščio išgyventi šansų mažai“, – vertinimus pateikia pašnekovas.

Dirbo be apsaugos priemonių

Paklausus, kaip galėjo įvykti ši nelaimė, inspektorius žodžių į vatą nevinioja:„Darbininkas tokiame aukštyje nedėvėjo jokių apsaugos priemonių.“

A. Bisikirskas nurodo, kad po patikrinimo nelaimės vietoje Darbo inspekcija toliau vykdys tyrimą. Jis gali trukti apie mėnesį.

Susisiekus su bendrovės „Eksika“ vadovu Algimantu Jokštu jis patikino taip pat buvęs nelaimės vietoje.

„Kol kas nieko komentuoti negaliu“, – teigė jis.

Į klausimą, kodėl bendrovės darbuotojas darbo vietoje nedėvėjo apsaugos priemonių, A. Jokštas taip pat neatsakė: „Paskambinkite man vėliau.“

Nelaimės vietoje/Laimio Steponavičiaus nuotr.

Kauno policija pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl darbuotojų saugos ir sveikatos reikalavimų pažeidimų. Už tai numatoma bauda arba laisvės atėmimas iki aštuonerių metų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Cioce

Cioce portretas
O juk užsidėti saugos priemones tai juk taip NEVYRIŠKA? Ane? Kiek is jusu net saugos dirzo automobilyje neuzsisegat? Slabo?

baudžiamoji atsakomybė

baudžiamoji atsakomybė portretas
darbų vadovas viską matė ir žinojo tik nieko nesiėmė - duodu 99 proc. Darbo sauga statybose Kaune yra žemo lygio.

pastebiu

pastebiu portretas
Darbdaviams labiau patinka leisti pinigus advokatams, tikslu įrodyti, kad nelaimingas atsitikimas įvyko dėl paties darbuotojo, nei rūpintis darbų sauga. Vienas gailėjo ventiliacijos sistemą įrengti, darbuotojus į kapus nuvarė, tai dabar varsto teismų duris nusamdęs vieną iš brangiaussių advokatų. Labai labai amoralus elgesys.
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių