Quantcast

„Teroristas“ suvedė sąskaitas su „Akropolio" apsauga

Dujų ataka Kauno „Akropolyje“ ketvirtadienį grasinęs Rimvydas P. iš Lekėčių (Šakių rajonas) taip suvedinėjo sąskaitas su šio prekybos centro apsauga. Tai paaiškėjo per šio  23-ejų metų suvalkiečio, pirminiais duomenimis, studijuojančio Kaune kulinarijos mokslus, apklausą.

Kaip jau rašyta, jis buvo sulaikytas penktadienio popietę – nepraėjus nė parai po skambučio į Bendrąjį pagalbos centrą, kurio darbuotojams paleido telefoninį įrašą apie tai, kad neva Kauno „Akropolyje“ sprogs bomba ir prekybos centras bus apnuodytas dujomis.

Skambučio autorius prisipažino padaręs šį įrašą anksčiau – supykęs ant „Akropolio“ apsaugos, kuri prieš mėnesį apkaltino jį neva nebūta vagyste. Tą ketvirtadienio vakarą, kai paskambino telefonu 112 ir paleido šį įrašą, jis buvo neblaivus.

Panašu, kad tai suprato ir Kauno policija, kuriai Bendrasis pagalbos centras peradresavo šį pranešimą. Dėl viso pikto tą vakarą į „Akropolį“ pasiųsti tik policijos patruliai. Įprastinis tokiais atvejais planas „Skydas“, kai į objektą, kuriam gali grėsti pavojus, siunčiami ir ugniagesiai bei medikai, Kaune įvestas nebuvo.

„Teroristas“ sulaikytas užfiksavus jo telefono numerį. Likimo ironija – „Akropolio" prieigose. Laikinai čia įrengus Kauno autobusų stotį, jis sukiojasi prie „Akropolio" kasdien, nes važinėja į mokslus iš namų.

Rimvydui P. pareikštas įtarimas dėl melagingo pranešimo apie visuomenei gresiantį pavojų, nors ikiteisminis tyrimas buvo pradėtas dėl grasinimo nužudyti. Maksimali bausmė, gresianti už pastarąjį nusikaltimą, – iki ketverių metų nelaisvės. Už melagingą pranešimą – iki dvejų.

Po apklausos įtariamasis paleistas tą patį vakarą. Anot ikiteisminį tyrimą kuruojančio prokuroro,  jokių duomenų, kad šis Lekėčių gyventojas gali būti susijęs su kitais panašiais pranešimais, nėra. Iki šiol jis teisėsaugai nebuvo žinomas.


Šiame straipsnyje: grasinimasAkropolisnusikaltimai

NAUJAUSI KOMENTARAI

tai

tai portretas
ta gali padaryti tik uzsispyres suvalkietis negalvodamas apie pasekmes ir ne1 jau grauzia nagus uz savo ragus

kokie

kokie  portretas
naivus tie musu /teroristai/...pridirba rupesciu tik mums uzka ir mokame ir sau sesdami i cype o ziniasklaida tai patenkinta... /geras naujas straipsnis/ Durneliai toliau kvailiokit tik nemegdziokit /musulmonu/....
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių