Quantcast

Teismui nepavyko pradėti lombardų plėšikų bylos

  • Teksto dydis:

Kauno apygardos teismui antradienį nepavyko pradėti lombardų plėšimais įtariamų jaunuolių bylos. Paaiškėjo, kad kaltinamųjų gynėjai užimti kitose bylose, kitas posėdis vyks spalio 24 dieną, BNS pranešė teismo atstovė spaudai Gintarė Veželytė.

Bylos duomenimis, Jevgenijus Vorobjovas kaltinamas, kad 2013 metų rugpjūčio mėnesį Kaune, panaudodamas fizinį smurtą pagrobė asmens turėtą turtą už daugiau nei 11 tūkst. litų.

Jis taip pat kaltinamas rugsėjį Kaune apiplėšęs dar vieną asmenį, o spalio mėnesį iš vaistinės pagrobęs kasos aparatą. Lapkritį J.Vorobjovas su nenustatytu asmeniu įsibrovė į Kaune esantį lombardą. Panaudodami fizinį smurtą, įsibrovėliai surišo ten dirbusią moterį ir pagrobė juvelyrinių dirbinių už daugiau nei 59 tūkst. litų, taip pat moteriai savigynai išduotą pistoletą ir 150 vienetų šovinių.

Įtariama, kad panaudodamas ginklą J.Vorobjovas taip pat apiplėšė parduotuves Mažeikiuose bei Telšių rajone.

Byloje kaltinimai pareikšti ir Remigijui Augustinavičiui. Jis kaltinamas su J.Vororbjovu 2013 metų lapkritį apgaule (apsimesdami, kad nori pirkti kompiuterį) ir šeimininkams leidus, pateko į butą. Grasindami panaudoti šaunamąjį ginklą, pagrobė turto už daugiau nei 4 tūkst. litų.

Taip pat kaltinami tuo, kad namo laiptinėje R.Augustinavičius sudavė asmeniui smūgį į veidą, o J.Vorobjovas iššovė į blauzdą ir taip sutrikdė asmens sveikatą. Taip pat apsimesdami fotoobjektyvo pirkėjais, atviliojo asmenį į susitikimo vietą ir, grasindami ginklu, reikalavo prekę atiduoti bei iššovė pardavėjui į koją.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių