Quantcast

Teismas: piketas prie restorano „Casa Della Pasta” buvo neteisėtas

  • Teksto dydis:

Kauno apylinkės teismas netenkino VDU doktoranto T. M. skundo, kuriuo jis prašė panaikinti jam skirtą baudą dėl protesto, organizuoto prie Kauno restorano „Casa Della Pasta”.

T. M. policija buvo skyrusi 370 eurų baudą už tai, kad jis šių metų vasario 10 d. surengė neteisėtą protestą prie restorano „Casa Della Pasta”. Nustatyta, kad T. M. pažeidė Susirinkimų įstatymą, nes proteste dalyvavo daugiau nei 15 asmenų, kuriam organizuoti reikalingas Kauno miesto savivaldybės leidimas.

T. M. teisme teigė, jog likus kelioms valandoms iki protesto jis apie tai elektroniniu paštu informavo Kauno savivaldybės administracijos direktorių, nors įstatymas numato, kad tai turi būti padaryta bent prieš tris dienas. Atsakymo, kaip pats teigė, nelaukė ir negavo.

Teisme jis bandė užginčyti policijos surašytą protokolą, aiškindamas, kad jame dalyvavo mažiau nei 15 asmenų ir kad nutarimą surašiusi tyrėja pašalinius asmenis nepagrįstai priskyrė prie protesto dalyvių. Skundą padavęs T. M. aiškino, kad jis nekvietė kitų asmenų prisijungti prie šio protesto. Anot jo, žmonės, ėję pro šalį, tai darė spontaniškai ir savarankiškai.

„Teismo posėdyje kelis kartus peržiūrėjus vaizdo įrašą ir nuotrauką, akivaizdžiai matyti, kad Laisvės alėja einantys žmonės, nesusiję su šiuo protestu, nesustoja ir praeina pro susirinkimo dalyvius”, – rašoma teismo nutartyje.

Teismas konstatavo, kad vaizdo įraše užfiksuota 18 protestuojančių asmenų grupė. „Tai, kad visi šie žmonės dalyvavo susirinkime, patvirtina vieningai skanduojami šūkiai, laikomi plakatai, mušami būgnai”, – nustatė teismas.

Teismas, ištyręs visus įrodymus, peržiūrėjęs vaizdo įrašus, padarė išvadą, kad T. M. tinkamai savivaldybės apie susirinkimą neinformavo ir jos patvirtinto pažymėjimo protestui rengti negavo, todėl nutarimas paskirti administracinę nuobaudą yra pagrįstas ir teisėtas.

Šią nutartį per 20 dienų galima skųsti Kauno apygardos teismui.

Portalas kauno.diena.lt primena, kad protesto akcija prie „Casa Della Pasta” buvo surengta kilus konfliktui tarp restorano savininko ir atleistų darbuotojų.


Šiame straipsnyje: casa della pasta

NAUJAUSI KOMENTARAI

lietuvis

lietuvis portretas
Tegyvuoja laisva ir demokratine Lietuva..........klerku ir valzdziazmogiu subinej !!!!!!

kr

kr portretas
tai sukilsit pries valdzia gausit baudos ,kaip rusijoje

petras

petras portretas
Zulikai gerai apsaugoti musu valtybej...
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių