Quantcast

Teismas gailestingas, aferistas siautėja

Teismo akibrokštas kaip reikiant nustebino Kauno prokurorus. Atsisakyta suimti, kaip įvardija teisėsaugininkai, vieną iš didžiulės aferos autorių, nors jis už tokio paties pobūdžio nusikalstamą veiklą stambiu mastu sulaikomas jau antrą kartą.

Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) Kauno apygardos valdyba pernai demaskavo asmenis, kaip įtariama, nuslėpusius apie 2,5 mln. eurų mokesčių. Iš trijų įtariamųjų tąkart leista suimti tik vieną – latvį, du lietuviai, prokurorų nuostabai, buvo paleisti.

Vienas pastarųjų - Evaldas Lembergas su dar kitu asmeniu neseniai vėl sulaikytas dėl tokių pačių darbelių. Teismas vėl nesutiko jo suimti.

Ikiteisminiam tyrimui vadovaujantis Kauno apygardos prokuratūros prokuroras Donatas Puzinas tokį sprendimą apskundė. Rytoj teismas svarstys, atmesti prokuroro skundą ar jam pritarti ir suimti E.Lembergą dviem mėnesiams. 

„Naują įtariamąjį teismas suimti sutiko, o pagrindinio įtariamojo – E.Lembergo – ne. Daro toliau nusikaltimus, didelę žalą valstybei ir nesiimama priemonių tam užkirsti kelią“, - stebėjosi D.Puzinas.

Nusikalstamos veiklos, dėl kurios E.Lembergas, sulaikytas šį kartą, anot D.Puzino, identiškos pirmam kartui - veikla vykdyta per tą pačią UAB "Positus". Antrą kartą, kaip įtariama, nuslėpta apie 200 tūkst. eurų mokesčių.

Pirmą kartą įtariamieji lietuviai paleisti už užstatą advokatui graudinant dėl laukiančių vieno iš jų vestuvių.

Teisėsaugininkų surinktais duomenimis, įtariamieji iš Lenkijos ir Ukrainos importuodami cukrų ir aliejų, tą darė, kaip įtariama, per fiktyvias Latvijoje bei Lietuvoje registruotas įmones, galimai už prekes nebuvo mokamas PVM, nors jos iš tikrųjų atitekdavo Kaune, Baltų prospekte, registruotai didmenine prekyba maisto produktais užsiimančiai UAB "Positus".

Rekvizitai.lt puslapyje nurodoma, kad „Positus“  specializuojasi kaip didmenininkai, tiekdami produkciją skirtą kepimui ir maisto pramonei. Pagrindinės prekės nurodomos rafinuotas rapsų ir saulėgrąžų aliejus, cukrus bei kakava. Pateikiama, kad kovą šioje įmonėje dirbo du darbuotojai, balandį - vos vienas.

Už sukčiavimą stambiu mastu Baudžiamasis kodeksas numato laisvės atėmimą iki aštuonerių metų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Felka

Felka portretas
O dar kalbama kad teismuose nėra korupcijos. Dar kaip. Kur žiūri prezidentė jos skirdama, kokiais kriterijais vadovaujasi. O šiaip tai nusibodo bardakas valdzioje

Vanga

Vanga portretas
Kiek kainuoja gailestingumas?

Rutela

Rutela portretas
Kas ką vogė? Sako, nesumokėjo mokesčių valstybei. O kiek valstybė pavagia iš mūsų ir neteisiama??
VISI KOMENTARAI 15

Galerijos

Daugiau straipsnių