Quantcast

Sužeistasis jį peršovusius užpuolikus lygino su angelais

Kauno apygardos teismas vakar atvertė šaudynių Partizanų gatvėje bylą. Prieš metus šis pavojingas išpuolis priminė veiksmo trilerį. Liudytojų parodymai teisme tik patvirtina, kad per šaudynes galėjo nukentėti ir niekuo dėti praeiviai, ir kieme žaidžiantys vaikai.

Liejo pyktį

"Kauno diena" rašė, kad pernai balandžio 9-osios vidurdienį Partizanų gatvėje šaudyta į du kauniečius. Nė vieno iš jų teismo salėje vakar nebuvo.

47-erių G.T., kuriam buvo peršautos blauzda bei šlaunis, nerodė entuziazmo bendradarbiauti su teisėsaugininkais ir ikiteisminio tyrimo metu.

Į įvykio vietą pasiųstas policijos patrulis teisme citavo, ką sužeistasis tada atsakė į jo klausimą, kas tai padarė? "Kažkas nusileido iš dangaus ir nušovė!" – atsakė iš skausmo besiraitantis nukentėjusysis. Pareigūnas jį rado sėdintį atsitiktinai šios situacijos įkaitu tapusio vairuotojo automobilyje. Šis teigė sužeistojo nepažįstantis – jis įsėdo savavališkai ir pareikalavo vežti į ligoninę.

Pasiteiravus įsitaisiusiojo priekinėje svetimo automobilio keleivio sėdynėje, kur dingo tie "angelai", jis ir vėl drėbė: "Išgaravo atgal!"

Pasak pareigūnų, arogantiškai G.T. elgėsi ir atsidūręs Klinikose, kur atsisakė pasakyti savo duomenis. Galiausiai pasivadino ne savo vardu ir pavarde.

Vidurdienio trileris

"Kauno diena" rašė, kad už šį išpuolį teisiamas tik vienas to paties Dainavos mikrorajono gyventojas – dviejų mažamečių vaikų tėvas Vingaudas Nolius. Teisėsaugininkų duomenimis, tai jau penkta šio 37-erių metų kauniečio akistata su Temide. Paskutinį kartą – prieš dešimt metų jis stojo prieš Vokietijos teismą.

V.Nolius kaltinamas tyčia be jokio pateisinamo pagrindo šovęs iš į kovinį ginklą perdirbto dujinio pistoleto G.T. į kojas ne mažiau kaip keturis kartus. O nenustatyti jo bendrininkai pasikėsino į G.T. draugo V.S. gyvybę.

Pirminiais duomenimis, jiedu tada Partizanų gatvėje laukė pažįstamo. Tačiau privažiavo automobilis, iš kurio išlipo du asmenys su "vamzdžiais" rankose ir ėmė grėsmingai prie jų artėti. 36-erių V.S. pavyko pabėgti. Jis bandė pasislėpti greta esančioje viešojo transporto stotelėje – tarp ten lūkuriavusių žmonių. Tačiau buvo atpažintas. Todėl teko skubiai bėgti į kitą gatvės pusę, tačiau persekiotojų automobilis užvažiavo jam ant kojos. Nepaisant to, V.S. vis tiek sugebėjo nuo jų pasprukti, įbėgęs į parduotuvę "Iki".

V.S. kategoriškai atsisakė būti pripažintas nukentėjusiuoju. Tačiau vis tiek bus kviečiamas į teismą – kaip liudytojas arba atvesdintas į jį su policijos pagalba.

Neigia dalyvavęs išpuolyje

V.Nolius, kurį pareigūnai sulaikė praėjus mėnesiui po šio išpuolio, neprisipažįsta nelegaliai laikomu ginklu sužalojęs G.T.

 


Šiame straipsnyje: nusikaltimaisužalojimasteismas

NAUJAUSI KOMENTARAI

WC

WC portretas
NE Į LIGONINĘ JUOS O PAS MANE > LAUKSIU PRIE VARTŲ, SU ANGELAIS.

WWW /tesinys/

WWW  /tesinys/ portretas
O PASIŠAUDĘ - JUOKELIUS KREČIA..JUMORAS NE VALSTYBĖ

WWW

WWW portretas
NEJAUGI LIETUVA APGYVENDINTA VIENAIS DURNIAIS? TURIU GALVOJE TEISĖSAUGININKUS/ BANDIŪGOS TARPUSAVYJE ŠAUDOSI
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių