Quantcast

Šūviai Kaune: devyniolikmetis nužudytas draugų akyse

Dar 20-ties neturėjęs Markas nušautas. Du jo draugai, bandę gelbėti nuo netikėto šūvio į krūtinę komos ištikto Marko gyvybę bei sulaikyti žudiką, – peršauti. Tokia trečiadienio vakarą Kaune įvykusios tragedijos esmė.

Dar 20-ties neturėjęs Markas nušautas. Du jo draugai, bandę gelbėti nuo netikėto šūvio į krūtinę komos ištikto Marko gyvybę bei sulaikyti žudiką, – peršauti. Tokia trečiadienio vakare Kaune, Aukštuosiuose Šančiuose, įvykusios tragedijos, kurią, anot liudininkų, išprovokavo du neblaivūs broliai, esmė.

Nušautas prie draugų

Kaip portalui kaunodiena.lt pasakojo vienas iš Marko draugų, tą vakarą jiedu buvo sutarę susitikti. Pašnekovas su kitais draugais laukė jo savo daugiabučio, pažymėto Medvėgalio g. 29-uoju numeriu, kieme – prie laiptinės. Apie 21.30 val. „Honda Civic“, kuriuo atvyko Markas, įsuko į kiemą. Automobiliui sustojus, prie jo stabtelėjo ir du pro šalį ėję broliai, gyvenantys tame pačiame kvartale – tik Prancūzų gatvės rajone.

„Buvo persimesta dviem-trims žodžiais ir staiga vienas iš brolių – 23-ejų Rytis – išsitraukė ginklą. Įkišo jį per pravirą automobilio langą ir iššovė“, – pasakojo ketvirtadienio ryte nuo išvakarėse patirto streso dar neatsigavęs pašnekovas.

Nesuprato, kas vyksta

Minėtą šūvį, o galbūt po jo sekusį kitą – jau į nuvažiuojantį „Honda Civic“, girdėjo ir portalo kaunodiena.lt žurnalistės kalbintas šio mikrorajono gyventojas Raimundas. Tačiau jis, tuo metu automobiliu važiavęs į namus ir stabtelėjęs prie artimiausios sankryžos, teigia nesupratęs, kur šaudoma.

Ir beveik tą pačią akimirką pamatė kita gatvės puse strimgalviais skuodžiantį sportiniu treningu vilkintį apie 18-20 metų jaunuolį, kuris buvo kažką užsikišęs už drabužių.

„Pagalvojau – vagis, sprunkantis su grobiu“, – prisipažino pašnekovas, dar po minutės atkreipęs dėmesį į kitas gaudynes, jau vykstančias prie parduotuvės „Iki“.

Muštynės parduotuvės tarpduryje

Pėsčiųjų perėja – parduotuvės link bėgo keli jaunuoliai, netrukus „Iki“ tarpduryje sučiupę šviesiai melsvu sportiniu kostiumu vilkintį už save aukštesnį šviesiaplaukį.

Jį sugavus, prasidėjo kažkas panašaus į muštynes, į kurias įsimaišė ir keli asocialūs asmenys, kurie trynėsi prie parduotuvės. Ši sumaištis, anot pašnekovo, truko vos apie pusę minutės. Staiga iš kažkur atsirado kitas bėgikas, kuris buvo kažką užsikišęs už treningo. Tik tada paaiškėjo, kad tai buvo ginklas, anot portalo kalbinto liudininko, – revolveris.

„Būdamas už keturių-penkių metrų nuo mušančiųjų jo draugą, jis pradėjo šaudyti. Mušeikos nuo šūvių, kurių buvo apie tris, išsilakstė“, – teigė Raimondas.

Medikai buvo bejėgiai

Tačiau portalo kalbintas jau minėtas Marko draugas – vienas iš tų, kurie nusivijo vieną iš brolių ir, pagavus jį, pradėjo spardyti, sakė girdėjęs du šūvius.

„Kai automobilis, kuriame buvo Markas, po pirmojo šūvio nuvažiavo, mes pamanėme, kad į jį šauta iš garsinio ginklo. Ar peršautas žmogus galėtų vairuoti? Tačiau vėliau paaiškėjo, kad Markui, kuriam buvo peršauta krūtinė, sukniubus, vairą perėmė automobilyje buvęs jo draugas. Jam, atrodo, buvo peršauta tik ausis“, – dalijosi turima informacija pašnekovas, kurio žiniomis, Markas buvo nuvežtas iki netoliese Žarėnų gatvėje esančių namų, o po to – į netoliese esančią Respublikinę Kauno ligoninę.

Tačiau į ją jis jau buvo atvežtas nebegyvas.

Pabėgo iš ligoninės

Į šią ligoninę netrukus draugų buvo atvežtas ir vienas iš sužeistųjų per to paties šaulio šaudymą prie parduotuvės „Iki“.

Anot draugų, jam buvo peršautos abi šlaunys. Viena – kiaurai, kitoje liko įstrigusi kulka.

Netrukus šis 1995 m. gimęs jaunuolis greitosios pagalbos automobiliu pervežtas į Kauno klinikas.

Tuo tarpu, kitas, 1994 m. gimęs sužeistasis, kuriam buvo sužalota ausis, anot policijos, iš ligoninės pabėgo. Tačiau, oficialiai nepatvirtintais duomenimis, vėliau pats atvyko į policiją.

Ieškomi intensyviai

Pareigūnai teigia metę šaudžiusiojo, kuris, pirminiais duomenimis, neturėjo leidimo laikyti ginklą, paieškoms dideles pajėgas. Tačiau iki ketvirtadienio vidurdienio nei jis, nei brolis dar nebuvo surasti.

„Mes vis tiek juos surasime“, – ketvirtadienio vidurdienį buvo ryžtingai nusiteikę ir Marko draugai.

Kokiu ginklu buvo ginkluotas šaulys, pareigūnai kol kas patikslinti negali. „Neatmetame, kad tai galėjo būti ir dujinis ginklas, perdarytas į kovinį“, – teigė vienas iš jų. To paties šaltinio teigimu, pirminiais duomenimis, ieškomi broliai lig šiol neteisti.
  
Nesieja su gaujomis

Vidaus reikalų ministras Saulius Skvernelis teigia, kad šis įvykis nesiejamas su organizuoto nusikalstamumo grupuotėmis.

„Pagal Kauno policijos vadovo pateiktą informaciją, vakar vakare įvyko buitinis konfliktas tarp jaunuolių, kuris baigėsi vieno žūtimi, dviejų sužeidimu. Asmenys, kurie dalyvavo šiame konflikte, nėra siejami su Kauno organizuoto nusikalstamumo grupuotėmis. Yra menamas įtariamasis, šiuo metu vyksta intensyvūs paieškos darbai. Asmuo, kuris įtariamas padaręs šią nusikalstamą veiką, policijai yra žinomas, bet nėra siejamas su nusikalstamu pasauliu“, – ketvirtadienį sakė S.Skvernelis.

Policija prašo pagalbos

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininkas Darius Žukauskas portalui kaunodiena.lt teigė, kad šaunamojo ginklo panaudojimo viešoje vietoje atvejų Kaune tikrai nedaugėja.

„Tokių atvejų pasitaikydavo ir anksčiau, ir pastaruoju metu. Jie tikrai nedažnėja. Turime suprasti, kad gyvename dideliame mieste", – sakė D.Žukauskas.

Kauno apskrities vyriausiasis policijos komisariatas pranešė, kad pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl nužudymo. Už šią nusikalstamą veiką gresia laisvės atėmimas nuo septynerių iki penkiolikos metų.

Asmenis, mačiusius šį įvykį, ar turinčius reikšmingos informacijos tyrimui, pareigūnai prašo skambinti bendruoju pagalbos telefonu 112 arba į Kauno apskrities policiją (8 37) 303 450.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tyliu

tyliu portretas
Man tiesiog juokinga skaityti komentarus. Tipo visi zino kaip viskas vyko. Ne velnio nezinot! Jeigu nepazinojot Marko tai nerasykit nesamiu kad ivyko taip ar anaip

tyliu

tyliu portretas
Man tiesiog juokinga skaityti komentarus. Tipo visi zino kaip viskas vyko. Ne velnio nezinot! Jeigu nepazinojot Marko tai nerasykit nesamiu kad ivyko taip ar anaip

idomu

idomu portretas
jaunimas dabar yra labai naglas, tai netikiu kad sove visai i nekalta. itariu buvo konfliktas?
VISI KOMENTARAI 25

Galerijos

Daugiau straipsnių