Quantcast

Sūnui formaliną leidusiai I. Bogovičienei kalėjimo vartai neatsivėrė

  • Teksto dydis:

Lietuvos apeliacinis teismas penktadienį atmetė Ilmos Bogovičienės advokato skundą dėl jai pratęsto suėmimo termino.

Kauno tardymo izoliatoriuje laikoma moteris kaltinama itin žiauriu tyčiniu savo mažamečio sūnaus nužudymu, į jo organizmą leisdama formaliną.

Moters byla dėl vaiko nužudymo jau perduota teismui, tačiau nepradėta nagrinėti.

Kaltinamosios advokatas Danius Svirinavičius į Apeliacinio teismo posėdį neatvyko. Tačiau savo rašte jis išdėstė aplinkybes, dėl ko, jo manymu, moteris turėtų būti paleista į laisvę, nors lapkričio 9 dieną teismas jos suėmimo terminą pratęsė trims mėnesiams.

Teisininkas sakė aplankęs klientę tardymo izoliatoriuje, ten ji jam išsakė suicidinių minčių. Advokatas teismą tikino, kad tai praneša nenorėdamas daryti spaudimą teismui, o tam, kad galima būtų įvertinti jos būklę.

Gynėjas priminė, kad I.Bogovičienei diagnozuotas Miunhauzeno sindromas. Šis psichikos sutrikimas pasireiškia ligos įsikalbėjimu, bandant sukelti aplinkinių gailestį. Anot psichiatrų, šiuo sindromu, priskiriamu keisčiausiems medicinos istorijoje, žmogus bando gauti papildomo dėmesio, užuojautos bei psichologinio palaikymo.

„Sutrikimas būdingas siekiant išgauti kitų asmenų dėmesio, užuojautos. Jeigu laikyti už grotų, tokiam asmeniui tai gali būti kaip kankinimas. Turėtų pasisakyti psichiatrai ir psichologai. Būtų galima paleisti už užstatą – 5 tūkst. eurų gali sumokėti jos sugyventinis“, – savo rašte rašė advokatas.

D.Svirinavičius sako, kad reikia atlikti ekspertizę, kuri nustatytų, ar tokiu sindromu sergantis žmogus gali būti laikomas suimtas.

Generalinės prokuratūros prokurorė Dainora Miliūtė prašė kaltinamosios advokato skundą atmesti.

„Manau, kad teismas teisingai nustatė du pagrindus, kuriais remdamasis, pratęsė suėmimą – gali bėgti ir slėptis, daryti naujus ir labai sunkius nusikaltimus. Kaltinama labai sunkaus nusikaltimo padarymu, gresia laisvės atėmimas iki 20 metų arba iki gyvos. Vien tai leidžia manyti, kad bandydama išvengti ilgalaikės bausmės, gali pasislėpti nuo teismo ir trukdyti įgyvendinti įstatyme numatytus bausmės tikslus“, – posėdyje sakė prokurorė.

D.Miliūtė pabrėžė, kad I.Bogovičienės nesieja jokie socialinai ryšiai, ji gyvena su sugyventiniu, laisvėje niekur nedirbo. Neaugina kitų savo dviejų vaikų, jie auga svetimose šeimose.

„Teismas padarė teisingas išvadas. Tris kartus teista. Nors ne už smurtinius nusikaltimus, tačiau tai rodo jos polinkį nepaisyti įstatymų ir daryti nusikalstamas veikas“, – sakė prokurorė.

Anot jos, ar tikslinga skirti dar vieną ekspertizę, nuspręs vaiko nužudymo bylą nagrinėjantis teismas.

29 metų kaunietė kaltinama nuo 2011 metų liepos apie metus Kauno klinikose ir Vaikų ligoninėje Santariškėse tyčia sistemiškai leidusi mažamečiam bejėgiškos būklės savo sūnui daugybinį skaičių injekcijų švirkštu ir tiesiogiai per kateterį į veną nenustatytą kiekį cheminės medžiagos formalino, nuo ko vienerių berniukas mirė.

Pirmasis teisiamasis posėdis šioje byloje numatytas šių metų gruodžio 14 dieną.



NAUJAUSI KOMENTARAI

negalima

negalima portretas
ji pastoviai leido formalina reiskia galvojo ka daro.kaip ja galima isteisint.sedet kalejime tokios turi.negalima kitaip.tai visos zudys vaikus kurios geria.kam ji augint.moterys nenorit vaiku atiduokit juos.paims zmones kurie juos myles nezudykit

zmogus

zmogus portretas
na ir advokatas. peza nesamones. o tai bobai atsirugs kalejime, uz vaiko nuzudyma kitos kalines apkartins jai gyvenima. sodint be pasigailejimo.

na

na portretas
viena tipo durna, kita po Akropolį laksto...motina priskirta buvo saugoti turiu omeny ta kuri vaikelį į šulinį įmetė. Na motinos durnos tik po to, kai savo vaikus nužudo iki to pinigus suaukotus pasiėmė jei durna tai pinigus gal suvalgyt turėjo, bet kažkodėl ne. sodint tokias iki gyvos galvos vadinamas "mamytes" apsimetėles. Anosios jau močiutė nori auginti, nes mokami pinigai, kol nemoka tokiom močiutėm ir anūkų nereikia. Aš močiutė mama augina mes padedam vienas džiaugsmas džiaugtis su anūkų ne dėl pinigų, O čia močiutė teisme sėdi ir porina augins gaus pašalpas. Mano valia būtų ir tokias močiutes kartu į cypę.
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių