Quantcast

Siaubingas gaisras Kaune: vaikus bandęs gelbėti vyras užtroško dūmuose

Pirmadienio vakarą Kaune liepsnos paskandino gyvenamąjį namą. Gaisro metu žuvo šeimą gelbėti bandęs vyras. Dvi moterys ir du nepilnamečiai vaikai buvo išvežti į ligoninę.

Kaip informuoja tarnybos, 22.57 val. buvo gautas pranešimas, kad Rimvydo gatvėje atvira liepsna dega keturių butų medinio gyvenamojo namo pirmasis aukštas.

Po penkių minučių ugniagesiai gelbėtojai jau buvo vietoje ir iš antrame aukšte esančio buto pro langą iškėlė dvi moteris, taip pat 5-erių ir 13 metų berniukus.

Kaip pranešė Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas,  viena moteris apdegė, kita prisikvėpavo dūmų. 

Vaikai apsinuodijo smalkėmis

Antradienį Kauno klinikų Vaikų skubios pagalbos skyriuje dėl nukentėjusių vaikų būklės buvo surengta spaudos konferencija. Pasak Vaikų intensyvios terapijos gydytojo Algirdo Dagio, per gaisrą abu berniukai apsinuodijo smalkėmis. Laimė, jie išvengė nudegimų.

„Vaikų būklė yra nebloga: iš Skubios pagalbos skyriaus jie jau yra perkelti stebėjimui į stacionarą, – sakė medikas. – Panašu, kad jų apsinuodijimas nėra sunkus, tad tokias atvejais liekamųjų reiškinių dažniausiai nebūna.“

Medikas pabrėžė, kad apsinuodijus smalkėmis svarbiausia yra pirmoji pagalba –  grynas oras, o kai atvažiuoja greitoji medicinos pagalba, tuomet ir papildomas deguonis. „Vaikams papildomas deguonis buvo skiriamas pirmąsias 12 valandų. Dabar tris dienas juos stebėsime dėl galimų komplikacijų“, – apie suteiktą gydymą mažamečiams pasakojo A. Dagys.

Kadangi gaisras kilo naktį, tai vaikai, anot mediko, patyrė šoką. Išsigandusiems mažiesiems buvo suteikta psichologo konsultacija, šeima rūpinasi socialinės tarnybos.  Prie vaikų budi ir jų mama.

Negalėjo išeiti iš buto

Vardo ir pavardės nenorėjusi viešinti nukentėjusių vaikų motina pasakojo, kad pati gaisro židinio nematė – jis kilo pirmame aukšte, pas kaimynus. „Iš lauke esančios pavėsinės grįžau pasižiūrėti, ką namuose veikia vaikai. Jie žaidė mobiliaisiais telefonais. Tuomet išgirdau kaimynę, kuri ir pranešė apie gaisrą. Gaisro židinio nemačiau, tik pajutome smalkių kvapą. Iš buto išeiti negalėjome, nes atjungus elektrą jos užsiblokavo. Kad neįvyktų sprogimas, nubėgau išjungti dujų katilo. Kol laukėme pagalbos, vandeniu sušlapinome skudurus ir norėdami neuždusti nuo smalkių dėjomės juos ant veido“, – siaubingo įvykio detales pasakojo penkių vaikų motina. 


Nuomojamame bute taip pat nepavyko atsidaryti ir virtuvėje esančio lango, tad ugniagesiai gelbėtojai į butą pateko per kitų kambarių langus – užlipę kopėčiomis pirmiausiai išnešė 13-metį sūnų, tuomet 5-metį, tuomet moters draugę, o galiausiai ir pačią moterį. 

Sugyventinis žuvo

Moteris pasakojo, kad tik ligoninėje sužinojo, kad per nelaimę žuvo jos 58-erių sugyventinis. 

Kauno apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos viršininko pavaduotojas Tomas Sušinskas BNS teigė, kad vyras, supratęs, jog kilo gaisras, išbėgo į kiemą, bet jame neradęs savo vaikų, sugrįžo jų ieškoti. Jis žuvo prisikvėpavęs nuodingų dūmų.

„Į šį daugiabutį gesinti gaisrų ugniagesiai važiavo jau penktąjį kartą. Vien 2016 metais ten jiems teko vykti net tris kartus. Tuomet jie tą patį vyrą su trejų metų vaiku jau buvo išgelbėję nuo liepsnų. Tačiau penktasis kartas buvo lemtingas. Nors bute buvo įrengtas dūmų detektorius, kuris pranešė apie gaisrą, tačiau nelaimės nepavyko išvengti. Ne kartą ugniagesiai lankė šio namo gyventojus, esame kalbėję ir su policijos pareigūnais, kuriems ten irgi tenka dažnai važiuoti, ką daryti ir kaip padėti jiems, tačiau žmonių, neturinčių socialinių įgūdžių, mąstymo ir buities pakeisti neįmanoma. Jiems atrodo, kad jų namuose viskas gerai, nors skurdas ir netvarka bado akis,“ – BNS sakė T. Sušinskas.

Gaisro metu sudegė dalis namo stogo, apdegė sienos, išdegė trys butai, vienas butas buvo sulietas vandeniu.

Į šį daugiabutį gesinti gaisrų ugniagesiai važiavo jau penktąjį kartą. Vien 2016 metais ten jiems teko vykti net tris kartus.

„Gaisras kilo buto pirmajame aukšte virtuvėje, vėliau ugnis per laiptinę persimetė į antrąjį aukštą“, – sakė gaisro priežastis tiriantis Kauno apskrities gelbėjimo valdybos Valstybinės priešgaisrinės priežiūros skyriaus vyriausiasis specialistas Dainius Abalmasovas.

Tikėtina, kad gaisras kilo dėl elektros įrangos gedimo, tačiau tikslesnes gaisro priežastis nustatys atvykę Gaisrinių tyrimų centro specialistai.

Nebenori grįžti namo

Dviejų nukentėjusiųjų neįgalių berniukų motina teigė nebenorinti grįžti į nuomojamą butą name, kuriame gaisrai kyla nebe pirmą kartą. Moteris pati teigė, kad jai šiuo metu apribotos teisės į vieną vaiką. Ji laukia socialinio būsto, o kol kas planuoja apsistoti pas vyriausią dukrą.

Portalo kauno.diena.lt žurnalistams nuvykus į gaisro vietą, sutikti kaimynai nebuvo itin kalbūs. „Šiame name daugelis gyventojų piktnaudžiauja alkoholiu. Čia nuolat kyla ir konfliktai“, – pasakojo netoliese gyvenanti vyresnio amžiaus moteris. Kelios sutiktos moterys pasakojo, kad alkoholiniai gėrimai buvo vartojami ir nelaimės vakarą. 

„Kauno diena“ jau rašė apie 2016 metais šiame name kilusį gaisrą. Tuomet nelaimės įkaitais taip pat buvo tapę du vaikai, vienas iš kurių – neįgalus, ir du suaugę žmonės.



NAUJAUSI KOMENTARAI

lile

lile portretas
tai as ten netoli gyvenu daug metu kada pro ta vieta tenka praeit tai arba gaisrine arba duju tarnyba ar policijos masina stovedavo kas ten gyvena nezinau zmoniu lyg ir nesimatydavo

senjoras

senjoras portretas
tai gi motina pati pasakė, kad atėjo iš lauke esančios pavėsinės, pažiūrėt ką veikia vaikai, vaikai žaidė mob.telefonais, tai įprasta praktika, kad tėvai būtų laisvi.. tai ką gali padėt dūmų detektorius, jei suaugę lauke baliavoja? o gal ir padegimas, jei pastoviai nesąmonės vyksta...

Namo gyventoja

Namo gyventoja portretas
Idomu jei tokioj situacijoj atsidurtumet jus, ar ir taip siulbetumet ...jau geriau nezinant tiesos patylet... ir kas tie visi pagal jus?
VISI KOMENTARAI 14

Galerijos

Daugiau straipsnių