Quantcast

STT ir FNTT sudominusi direktorė L. Anužienė sutartį buvo pasirašiusi ir su savimi

Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) nusprendė išplėsti atliekamą tyrimą dėl Karaliaus Mindaugo profesinio mokymo centro direktorės Laimutės Anužienės elgesio.

VTEK papildomai aiškinsis, ar L.Anužienė nenusižengė Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymui, kai pasirašė autorines sutartis su savimi, savo sūnumis bei marčia ir šių sutarčių pagrindu išmokėjo autorinius atlyginimus. Taip pat bus tiriama, ar L.Anužienė nepažeidė reikalavimo nesinaudoti pareigomis asmeninei naudai gauti bei nesinaudoti valstybės ar savivaldybės valdomu turtu asmeniniais tikslais, galbūt gyvendama mokymo centro veiklai skirtose ir Europos Sąjungos fondų ar valstybės biudžeto lėšomis suremontuotose patalpose.

Šias aplinkybes prijungti prie atliekamo tyrimo VTEK nusprendė gavusi papildomos informacijos iš Švietimo ir mokslo ministerijos (ŠMM) bei įvertinusi naujus žiniasklaidoje pasirodžiusius duomenis.

Tyrimą dėl L.Anužienės elgesio VTEK pradėjo balandžio pradžioje. Aiškinamasi, ar moteris nepažeidė įstatymo reikalavimo vengti interesų konflikto, o jam kilus – nusišalinti. Tyrimas pradėtas atlikus pirminę žiniasklaidoje pateiktų duomenų patikrą ir nustačius, jog L.Anužienės vadovaujamame ir iš dalies valstybės valdomame centre dirba jai artimi asmenys – du sūnūs bei marti. Dėl to kilo abejonių, ar L.Anužienė nepriiminėjo sprendimų, susijusių su šių artimų asmenų darbo eigos klausimais. Pagal žiniasklaidoje pateikiamus duomenis, L.Anužienė taip pat galėjo pasirašyti sutartis su bendrove „Ortopedijos klinika“, kurios valdymo organo nariai yra jos sūnus ir brolis.

Tyrimą dėl galimo sukčiavimo stambiu mastu, piktnaudžiavimo ir dokumentų klastojimo Karaliaus Mindaugo profesinio mokymo centre atlieka Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyba (FNTT). Galimus pažeidimus šiame centre aiškinasi ir Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT).

Žiniasklaidoje skelbta, kad, be kita, centro diplomai būdavo išduoti studentams, kurie realiai jame nesimokė.

ŠMM žada inicijuoti L.Anužienės atleidimą iš pareigų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Arunas

Arunas portretas
Tik atleidimas neiseitis...turi nuostuolius valstybei atliginti o valstybe tai mes visi..mokesciu moketojai kitaip ji prisivogus ramiai sau gyvens o mes ...egzistuosime.

a

a portretas
Stiprybės Jums direktore

Rimantas

Rimantas portretas
Kaunas-Lietuvos širdis.
VISI KOMENTARAI 15

Galerijos

Daugiau straipsnių