Quantcast

Stringa V. Šustausko sūnaus byla

Dienraščio „Kauno diena“ rašinys

Vasaros pradžioje Kauno apygardos teismo atverstoje Nerijaus Šustausko ir jo sėbrų narkotikų byloje vakar ir vėl buvo paskelbta pertrauka. Teismui nepavyksta prisišaukti vieno iš trijų liudytojų šioje byloje.

Vasaros pradžioje Kauno apygardos teismo atverstoje Nerijaus Šustausko ir jo sėbrų narkotikų byloje vakar ir vėl buvo paskelbta pertrauka. Teismui nepavyksta prisišaukti vieno iš trijų liudytojų šioje byloje.

Ir vėl pertrauka

Jau antrą kartą teismas priverstas skelbti pertrauką, nes neatvyksta liudytojai. Pirmą kartą teismas priėmė sprendimą liudytoją atvesdinti. Vakar paaiškėjo, kad jis išvykęs į iš anksto suplanuotą komandiruotę.

Populizmu garsėjusio politiko, buvusio Kauno mero Vytauto Šustausko sūnaus bylos procese liko visai nedaug – vieno liudytojo apklausa, rašytinių įrodymų paviešinimas, garso įrašų perklausa, ir tada jau žodis bus suteikiamas bylos herojams – 38 metų N.Šustauskui, 39-erių Klaidui Lukaševičiui ir 38-erių Dariui Šimoniui.

Parodymų dar nedavė

Visi teisiamieji sutiko duoti parodymus, tačiau šią pareigą atliks tik po to, kai bus apklausti visi trys liudytojai ir įvertinti kiti bylos duomenys.

Per pirmąjį posėdį N.Šustauskas pareiškė, kad kaltu prisipažįsta iš dalies, o kiti du šalia jo teisiamųjų suole atsidūrę vyrai savo kaltę neigė. Ar tai reiškia, kad N.Šustauskas stengiasi sau prisiimti visos kompanijos kaltę, paaiškės per tolesnį procesą.

Gamino narkotikus

Bylos duomenimis, 2013 m. vasarį kaunietis N.Šustauskas subūrė organizuotą grupę, susidedančią iš trijų asmenų, kuri, kaip paaiškėjo, neteisėtai disponavo labai dideliu kiekiu pirmos kategorijos psichotropinių medžiagų pirmtaku, vadinamu prekursoriais.

Ikiteisminiam tyrimui vadovavę Kauno apygardos prokuratūros prokurorai įsitikinę, kad N.Šustauskas šiai grupei vadovavo – parengė nusikalstamos veikos planą, paskirstė vaidmenis jos nariams ir koordinavo jų veiklą.

N.Šustauskas vienam iš grupės narių K.Lukaševičiui liepė surasti patalpas, tinkamas psichotropinių medžiagų gamybai. Pastarasis, vykdydamas nurodymus, surado Kauno rajone, Babtų seniūnijoje, esančią sodybą, nupirko labai didelį kiekį cheminių medžiagų (prekursoriaus) ir kartu su N.Šustausku bei D.Šimoniu neteisėtai gamino metamfetaminą.

N.Šustauskas buvo sulaikytas praėjusių metų gegužės pabaigoje, kai išvažiavo iš psichotropinių medžiagų laboratorijos. Per sulaikymą pas N.Šustauską kišenėje rastas didelis kiekis grynųjų pinigų – 26 tūkst. eurų. Jis dar turėjo ir kokaino.

Sėkmingą pareigūnų operaciją vainikavo kratos. Jų atlikta apie 20. Kratos buvo atliekamos įvairiose su organizuota grupuote susijusiose patalpose. Per jas rasta ir išimta per 2 kg ką tik pagaminto amfetamino, gamybos įranga bei didelis kiekis cheminių medžiagų, skirtų narkotinių medžiagų gamybai, apie 306 kg prekursorių.

Garaže Islandijos pl. buvo rasta apie 6,5 kg metamfetamino. Pareigūnų skaičiavimu, iš per kratas rasto prekursoriaus kiekio būtų galima pagaminti apie 20 kg metamfetamino. 1 g dozė juodojoje rinkoje kainuoja 40 litų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

NA NA

NA  NA portretas
kiek suprantu ,šustauskas ant bačkos ,liaudį šaukia į kovą už savo teises ,tai jo sūnus ant pakylos šaukia į kovą prokurorus ,,,,,,,,sėkmės ,vaikai už tėvus neatsako ,kaip tėvai už suaugusius vaikus ,,,,,,
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių