Quantcast

Širdį verianti atomazga: rasti Kaune dingusio kario palaikai

  • Teksto dydis:

Šiandien prie Nemuno esančiuose krūmuose ties Užnemunės gatve aptiktas skenduolis. Anot policijos, artimieji atpažino, kad tai – vasario 22-ąją dingusio Deivido Petkaus palaikai.

Pirminiais duomenimis, apie 10.22 val. juos pastebėjo kažkas iš žvejų.

Į įvykio vietą ties Vandenvalos įmone išskubėjo policija ir ugniagesiai gelbėtojai.

Pasak Kauno policijos atstovės Justinos Kazragytės, apie 15 val. oficialiai palaikus atpažino D. Petkaus artimieji. Be to, kaip patvirtino policijos atstovė, prie jo rasti ir asmens dokumentai.

Portalas kauno.diena.lt primena, kad apie 25-erių metų D. Petkaus dingimą vasario 22 d. socialiniame tinkle pranešė jo artimieji. Tą pačią dieną jauno vyro paiešką pradėjo ir policija.

Kauno apskrities policijos atstovė Justinos Kazragytės teigimu, buvo nustatyta, kad karys paskutinį kartą dingimo dieną pastebėtas Kauno senamiestyje.

Vėliau užfiksuota, kad jo telefonas buvo aktyvus netoli Nemuno ir Neries santakos.

„Prie paieškos labai aktyviai prisidėjo tiek šeimos nariai, tiek kariai. Paieška vykdoma bendradarbiaujant su Priešgaisrinės apsaugos gelbėjimo pareigūnais“, – iškart po dingimo sakė policijos atstovė.

Ugniagesiai atliko gelbėjimo ir žvalgybos darbus upėje.

Dingusio D. Petkaus artimieji socialiniame tinkle skelbė, kad vaikinas važiavo „Taxify“ pavėžėjimo paslaugas teikiančiu automobiliu, tačiau Rotušės aikštėje iš jo išlipo ir nuėjo nežinoma kryptimi. Vėliau jo telefonas užfiksuotas netoli Raudondvario plento.

Ieškojo ir tarnybos draugai

Kitą dieną po dingimo Juozo Vitkaus Inžinerijos bataliono profesinės karo tarnybos karių ne tarnybos metu taip pat ieškojo dingusio tarnybos draugo.

Apeitos Nemuno pakrantės, visos aplink dirbančios viešojo maitinimo įstaigos, įmonės, klausinėta aplinkinių, pranešė Krašto apsaugos ministerija.

Prie jų prisidėjo ir apie 30 civilių žmonių grupė. Bendrai ieškota Vilijampolės, Aleksoto pakrantėse, apleistuose namuose, griuvėsiuose.

Pasak savanorišką paiešką savaitgalį koordinavusio Juozo Vitkaus inžinerijos bataliono karininko leitenanto Jurgio Ulecko, išieškota maždaug 15 kilometrų tiek į vieną, tiek į kitą pusę nuo galimos dingimo vietos. Vienas karys paieškai buvo pasiėmęs asmeninę valtį, su ja dingusiojo ieškojo plaukdamas Nemunu, kiti keli kariai buvo pasiėmę asmeninius dronus, su jais žvalgė teritoriją.

Lietuvos kariuomenė Policijos departamento prašymu paieškai vykdyti buvo skyrusi sraigtasparnį.

Reiškia užuojautą

Antradienį Krašto apsaugos ministerijos ir Lietuvos kariuomenės vadovybė pareiškė gilią užuojautą mirusio Juozo Vitkaus Inžinerijos batalione tarnavusio vyresniojo eilinio D. Petkaus artimiesiems, šeimai ir tarnybos draugams.

Velionis tarnybą Lietuvos kariuomenėje pradėjo 2012 m., tarnavo Algirdo mechanizuotajame pėstininkų batalione, vėliau – Juozo Vitkaus inžinerijos batalione.


Šiame straipsnyje: Deividas Petkusdingęs karysrastas dingęs karysdingęs be žiniostragiška atomazgapagalbos tel

NAUJAUSI KOMENTARAI

as

as portretas
tai kas zudikai neraso kur mentai ka jie daro,smauko

Aššš

Aššš portretas
Baisu, skaudu ir žiauru, kai dedasi tokios baisybės.

Lansbergsudis

Lansbergsudis portretas
ZUDIKAI, ZMOGZUDZIAI , ZUDIKAI !!!!!!!!!!!
VISI KOMENTARAI 42

Galerijos

Daugiau straipsnių