Quantcast

Kruvina drama Kaune: skerdikas izoliuotas nuo visuomenės maksimaliam terminui

Kauno apylinkės teismas šiandien suėmė 30-metį Andrių Noreiką, įtariamą sekmadienio vakare vieno Kalniečių mikrorajono daugiabučių kieme peiliu sužalojusį du asmenis, vienas iš kurių neišgyveno, trims mėnesiams. Tai – jau ne pirmas panašus jo išpuolis.

Narkotikų šešėlis

Kaip jau rašyta, šis 20-mečio žūtimi bei metais jaunesnio jo draugo sužalojimu pasibaigęs nusikaltimas buvo įvykdytas sekmadienio vakare, apie 18.15 val., Muravos gatvės 17- numerį turinčio penkiaaukščio kieme.

Po devynių valandų ligoninėje mirusiam 20-mečiui buvo diagnozuota durtinė-pjautinė žaizda pilve. Lengviau sužalotam devyniolikmečiui, kuris taip pat buvo pristatytas į ligoninę, – tokia pati paviršinė žaizda pažastyje.

Tą patį vakarą dėl šio tragiškai pasibaigusio konflikto buvo sulaikyti trys asmenys. Pirminiais duomenimis, – viename to paties Muravos gatvės penkiaaukščio, kurio kieme buvo įvykdytas nusikaltimas, bute. Pastarasis, naudojamas trumpalaikei nuomai, jau ne kartą kėlė kaimynų nepasitenkinimą.

Vilmanto Raupelio nuotr.

Anot policijos, sulaikant įtariamuosius, šiame bute rastas plastikinis maišelis su baltos spalvos milteliais. Įtariama, kad tai – anfetaminas.

Teisėsaugininkų teigimu, visi sulaikytieji – jau buvo jiems žinomi. Visiems jiems sulaikymo metu konstatuotas girtumas. Vyriausiajam - 30-mečiui A.Noreikai – 0,76 promilių. Kitiems dviem, kuriems abiem – 25-eri, – 1,6 ir 0,68 promilių.

Išsiblaivę areštinėje, jie visi apklausti. Tačiau, nelabai buvo linkę duoti parodymus.

Korida troleibuse

Į teismą kreiptasi tik dėl A.Noreikos, kuris švaistėsi peiliu, suėmimo. Jis – jau ne kartą teistas už panašius išpuolius, naudojant peilį. Ir ne kartą yra šiuo šaltuoju ginklu sunkiai sutrikdęs kito žmogaus sveikatą.

Vilmanto Raupelio nuotr.

Bene didžiausią atgarsį sukėlė jo išpuolis 2011-ųjų rugpjūtį keleivių pilname troleibuse vienoje Savanorių prospekto viešojo transporto stotelėje. Tada jo auka tapo šiame troleibuse nuo neblaivaus A.Noreikos ir tokio pačio jo draugo slėptis bandęs 18-metis. Jis buvo sužalotas virtuviniu peiliu. Ir vos per plauką liko gyvas.

A.Noreika tada pats po poros dienų atėjo į policiją. Ir tikino, kad labai gailisi dėl šio visuomenės pasipiktinimą sukėlusio savo išpuolio. O stojęs už jį prieš teismą teisinosi po alaus ir brendžio „kokteilio“ supainiojęs niekuo dėtą 18-metį su prieš tai jį užpuolusiu asmeniu. Tačiau A.Noreika buvo už tai teisiamas tik po poros metų, nes, rengiantis perduoti šią bylą teismui, taip pat netikėtai, kaip ir pasidavė pareigūnams, dingo iš jų akiračio. Ir buvo sulaikytas tik po metų Skandinavijoje, kurioje, kaip paaiškėjo, slėpėsi ir nuo kitos panašios už sunkų sveikatos sutrikdymą jam iškeltos bylos.

Griebėsi senų metodų

Dėl minėto išpuolio troleibuse Kauno apygardos teismas skyrė A.Noreikai penkerių metų laisvės atėmimo bausmę. Jis išėjo į laisvę tik pernai rugsėjį. Ir vėl spėjo užsidirbti, pirminiais duomenimis, dar du teistumus.

Paskutinis iš jų, jau penktasis A.Noreikos biografijoje, – šių metų kovą išgirstas nuosprendis už vairavimą išgėrus. Už tai jam buvo skirtas 20 parų areštas.

Ar buvo iki sekmadienį A.Noreikos surengto išpuolio policijai žinomos ir naujos jo aukos, policijos atstovė atsakyti negalėjo. Kaip ir į klausimą, ar nukentėjusieji įvykio metu buvo blaivūs.

Teisėsaugininkams pavyko atkurti, kad tai, kas įvyko sekmadienio vakare, buvo kažkokio ankstesnio konflikto tarp A.Noreikos ir jo naujųjų aukų tęsinys. Jis jau kurį laiką kabinėjosi ir net buvo persekiojamuosius apšaudęs iš šratinio pistoleto, dėl ko šie ir nusprendė išsikviesti jį pokalbiui. Šiame susitikime be nukentėjusiųjų dalyvavo dar vienas jų draugas, kuriam pavyko išnešti sveiką kailį, nes A.Noreika, kaip paaiškėjo netrukus, atvyko į jį apsiginklavęs iki dantų – ne tik su peiliu, bet ir su šratiniu ginklu. Savo kaltės jis pripažinti nelinkęs - esą tai buvo būtinoji gintis.

Kruvino konflikto vieta/Vilmanto Raupelio nuotr.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vilijampolė

Vilijampolė portretas
Gerai žinom jį,visą jų šeimynėlę. O viskas prasidėjo...nuo tėvų darymo vaikus. Po kurio laiko va ir neaprėpė visų sužiūrėti. O ir pačių tėvų nekokia lemtis....

Jonas

Jonas  portretas
Tokius urodus iskaro i elektros kede....urodus

nevezis

nevezis portretas
durniu laivo fruktas
VISI KOMENTARAI 17

Galerijos

Daugiau straipsnių