Quantcast

Tragiškos avarijos byla artėja prie finišo: kaltininkas už grotų praleis 13 metų?

Precedento neturinčioje byloje Arūną Stiklioraitį prokuroras siūlo nubausti 13 metų nelaisvės.

Kauno apygardos teismas baigė nagrinėti Kauno apylinkės teisme pradėtą, bet nebaigtą tragiškos avarijos Kaune bylą.

Kauno apylinkės teisme kaltinamųjų suole teisėjų verdikto laukė Darius Vilūnas. Tačiau 2014 metų sausį žuvusio 24 metų Eimanto Motiejaičio artimieji nesiliovė tikėję, kad į teisiamųjų suolą bus pasodintas tikrasis avarijos kaltininkas.

Taip ir nutiko. Byla buvo grąžinta prokurorui. Remiantis liudytojų parodymais, kita byloje surinkta medžiaga, teisiamųjų suolą jau Kauno apygardos teisme užėmė Arūnas Stiklioraitis.

Nukentėjusieji – žuvusio E.Motiejaičio tėvai, automobilį vairavusi jo sužadėtinė, kuri per plauką liko gyva, – vis dar negali atsitokėti avarijos kaltininkų ir jų gynėjų gebėjimu naudotis nukentėjusiesiems nepalankiais įstatymais.

A.Stiklioraitis pasinaudojo įstatymo jam suteikta teise ir atsisakė teisme duoti parodymus. Teismas, priimdamas nuosprendį, turės remtis ikiteisminio tyrimo metu duotais jo parodymais.

Kauno apygardos teisme visa eilė posėdžių neįvyko dėl to, kad šaukimus liudyti ignoravo D.Vilūnas. Šis asmuo, iš kaltinamojo pozicijos Kauno apylinkės teisme užėmęs liudytojo poziciją Kauno apygardos teisme, taip pat pasinaudojo jam suteikta įstatymo teise. Jis atsisakė liudyti ir pasiūlė remtis jo parodymais, duotais ikiteisminio tyrimo metu. D.Vilūnas byloje vadintas vienu svarbiausių liudytojų.

(Nuotraukoje – D. Vilūnas ir A. Ručienė)

Kraupios nelaimės tyrimas, o vėliau nagrinėjimas buvo painus ir sudėtingas. Tačiau remiantis liudytojų Kauno apylinkės ir apygardos teismuose parodymais, ganėtinai aišku, kad daugybe nusižengimų Kelių eismo taisyklėms garsėjęs A.Stiklioraitis siekė išvengti atsakomybės.

Dalinę kaltę dėl tragedijos ryžosi prisiimti A.Stiklioraičio bičiulis D.Vilūnas. Šiam vidurinio išsilavinimo, niekur nedirbančiam kauniečiui teisme atstovavo garsi advokatė Aušra Ručienė.

Ar mėginimas prisiimti svetimą bausmę nebuvo bandymas nuslėpti nusikaltimą, tiksliau, jo kaltininką? Bus prašoma priimti atskirą nutartį dėl A. Stiklioraičio ir jo draugų melagingų parodymų.

2014 m. sausio 30-osios vakarą į automobilį „Opel Astra“, sukusį iš Karaliaus Mindaugo pr. į kairę ties M.K.Čiurlionio tiltu, rėžėsi nuo Šančių važiavęs „Mercedes-Benz“. Opelį vairavusi Greta Labanauskaitė buvo sunkiai sužeista, kartu važiavęs 24 metų E.Motiejaitis žuvo.

Tragedijos kaltininke suskubta pripažinti „Opel“ vairuotoją. Gerokai vėliau paaiškėjo, kad „Mercedes-Benz“ lėkė gerokai viršydamas greitį, kad G.Labanauskaitė dėl tokio priešpriešiais atlekiančio automobilio greičio neturėjo jokios galimybės jo pamatyti ir įvertinti posūkio į kairę saugumą.

Šioje tragedijoje nedaug trūko, kad dėl mylimojo mirties būtų apkaltinta sužadėtinė, o nebaudžiamieji ir toliau siautėtų, lyg nieko nebuvę.

„Bus kitas vairuotojas“, – tuoj po tragedijos įvykio vietoje buvusių liudininkų teisme pakartota frazė ir tvirtinimai, kad avarijos vietoje buvo kitas žmogus, o ne D.Vilūnas, pamažėle išgrynino kelią iki skaudžios tiesos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ručys

Ručys portretas
Įdomu, ar Ručienė žino kas yra sąžinė?

nesupraskit manęs teisingai,

nesupraskit manęs teisingai, portretas
bet šiame kontekste labai ydomiai atrodo baksiaus pastumdėlė,nors, manau ,realiai tai politiniai gaujai vadovauja jinai. Jeigu, po eilės metų, vis tik nuteis tą šustriką{kuom aš netikiu), reiškia boba dangstė nusikaltėlį. Nuomonė.

Kaunas

Kaunas portretas
o kodel atsakomibes neima tie kuriems priklauso padariti saugia reguluojama sankriza kiek pamenu man atrodo gal as ir klistu sviesaforai toje vietoje atsirado tik po avarijos JUODAS JUMORAS kol neiviks baisi avarija tol sankriza nebus daroma saugi
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių