Quantcast

Skandalingoji Šilainių poliklinikos byla vėl liko neatversta

Kauno apylinkės teisme niekaip nepavyksta pradėti buvusio nagrinėti Šilainių poliklinikos vadovo Vidmanto Obelieniaus, jo sūnaus ir dar dviejų kolegių baudžiamąją bylą. Bylą turėjęs nagrinėti teisėjas Bronius Varsackis nusišalino.

Į vakar paskirtą teismo posėdį susirinko visi baudžiamojo proceso dalyviai: kaltinamieji V.Obelienius, jo sūnus Gytis Obelienius, Socialinės adaptacijos asociacijos vyriausioji buhalterė Inga Karosevičiūtė ir socialinio darbuotojo padėjėja Ingrida Damaševičienė, advokatai, civilinis ieškovas, prokuroras.

Didelės apimties bylos nepavyko atversti ir šį kartą. Pirmą kartą į paskirtą teismo posėdį birželio pabaigoje neatvyko Kaune gerai žinomo gydytojo V.Obelieniaus sūnus Gytis. Tėvas prieš teismą neslėpė esantis apsipykęs su sūnumi, todėl nebendrauja ir negali pasakyti kodėl šis neatvyko. Paaiškėjus, kad G.Obelienius paprasčiausiai neatsiėmė šaukimo, buvo priimtas sprendimas atvesdinti jį su policija.

Apsvarstyti bylos organizavimo tvarką pasiūlė Valstybinį kaltinimą palaikantis prokuroras, pareiškęs, kad dėl pasikeitusių aplinkybių būtų tikslinga nuo pat bylos nagrinėjimo pradžios skirti atsarginį teisėją.

Nagrinėti Obelienių bylą buvo paskirtas teisėjas Bronius Varsackis. Pasirodo aistra kalnams garsėjantis teisėjas kreipėsi į šalies Prezidentę Dalią Grybauskaitę, kuri pasirašė dekretą, kad B.Varsackis savo noru traukiasi iš teisėjų bendruomenės. Jis savo vietą užleidžia nuo lapkričio 1-osios.

Dėl šios priežasties teisėjas pats priėmė sprendimą nusišalinti nuo bylos. "Jums nėra prasmės laukti, – kaltinamiesiems ir kitiems susirinkusiems patarė B.Varsackis. – Šaukimus į kitą teismo posėdį gausite jau iš kito teisėjo."

Proceso dalyviai neprieštaravo, kad didelės apimties byla skubotai nebūtų pradėta nagrinėti. Iki teisėjo B.Varsackio išėjimo paskirti du posėdžiai. Mažai tikėtina, kad per juos būtų spėta išnagrinėti daugiau nei dešimt nusikalstamų veikų, kurios inkriminuotos kaltinamiesiems.

Beje, nė vienas iš teisiamųjų jiems pareikštų kaltinimų kyšininkavimu, sukčiavimu, piktnaudžiavimu tarnyba ar padėjimu tai daryti, apgaulingu apskaitos tvarkymu ir dokumentų klastojimu ikiteisminio tyrimo metu nepripažino.

Šis ikiteisminis tyrimas prasidėjo STT kriminalinei žvalgybai užfiksavus abiejų Obelienių ir bendrovės "InMedica" vadovo pokalbį dėl kyšio. Bendrovės "InMedica" vadovas buvo atleistas nuo baudžiamosios atsakomybės pagal laidavimą, nes visiškai pripažino savo kaltę papirkinėjus tuometį Šilainių poliklinikos direktorių.

Bylos medžiagoje sugulę 2013–2015 m. Obelienių veiklos modeliai. Nusikalstama veika susijusi su trimis įmonėmis, kurių faktinis vadovas, kaip įtariama, yra G.Obelienius. Tėvui direktoriaujant Šilainių poliklinikoje, o sūnui, kaip įtariama, atstovaujant trims įmonėms ir virė tyrėjų juokais vadintas Obelienių šeimos verslelis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kauniečiai

Kauniečiai portretas
Gal jau laikas atverst tą bylą, kauniečiai laukia.

Taigis...

Taigis... portretas
Dirbo tam versleliui uoliai visi kas netingėjo... Neužteko vien Ligonių Kasų pinigų- MBR tyrimas buvo mokamas! Daktarai dar gerai atsimena, kaip direktoriaus pavaduotoja gydymui Janina Didžiulienė, grasindama sankcijomis bei mokindama "negailėti tų pacientų pinigų", per kassavaitines gydytojų penkiaminutes kruopščiai skaičiavo kiek ir koks gydytojas nusiuntė mokamų MBR tyrimo paslaugų.

Veteranui

Veteranui portretas
Jo.., kieti reikalavimai būdavo: "darbas-jūsų, pinigai- mūūsųųų..."
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių