Quantcast

Šiurpus nusikaltimas apnuogino skandalingą samdinio kasdienybę

Kokią gyvatę sušildė savo užantyje, pakaunėje gyvenanti ūkininkų šeima sužinojo tik įvykus tragedijai. Antradienį prieš Kauno apygardos teismą stojo 30 metų vyresnės moters išžaginimu ir nužudymu kaltinamas Arūnas Baltrušaitis.

Kokią gyvatę sušildė savo užantyje, pakaunėje gyvenanti ūkininkų šeima sužinojo tik įvykus tragedijai. Antradienį prieš Kauno apygardos teismą stojo jų motinos bei uošvės nužudymu, siekiant paslėpti kitą sunkų nusikaltimą – daugiau kaip 30 metų vyresnės aukos išžaginimą, kaltinamas Arūnas Baltrušaitis.

Vogė asmenines nuotraukas

25-erių teisiamajam pareikšti kaltinimai ir dėl neteisėtos informacijos apie ūkio šeimininkų privatų gyvenimą rinkimo, naršant ir po jų kompiuterį bei vagiant iš jo asmenines sutuoktinių nuotraukas.

Savo paties veidą jis teisme nuo žiniasklaidos fotoobjektyvų slėpė kaip įmanydamas.

Galiausiai jį atidengus, paaiškėjo, kad penkiais vienas už kitą skandalingesniais nusikaltimais kaltinamas susigūžęs, nekalto veidelio jaunuolis.

Prarado kalbos dovaną

Pasiteiravus, ar pritaria prokuroro siūlymui, kad teismo procesas būtų uždaras apsaugant nukentėjusiosios, kuri jau negali apsiginti, bei jos artimųjų privatumą, A.Baltrušaitis tik linktelėjo galvą, nesugebėdamas aiškiai pasakyti: „Taip“.

Nuspręsta, kad byla bus nagrinėjama uždaruose teismo posėdžiuose.

A.Baltrušaitį gina valstybės paskirta advokatė.

Pirmasis posėdis užtruko apie pusantros valandos. Pasiteiravus, ar teisiamasis pripažįsta savo kaltę, jis tepasakė: „Iš dalies“. Sakė, kad daugiau paaiškins, kai duos parodymus. O tai įvyks tik po visų liudytojų apklausos.   

Demaskavo ekspertai

Kaip jau rašyta, nusikaltimas, pasodinęs dar neteistą A.Baltrušaitį į teisiamųjų suolą, buvo įvykdytas sutinkant 2014-uosius.

Jo aukai buvo 55-eri. Ji rasta negyva savo lovoje 2014-ųjų sausio 2-ąją, kartu gyvenusiai dukrai su žentu grįžus į namus iš svečių.

Iš pradžių jokio kriminalo neįtarta – velionė rasta užrakintuose namuose, ji jau daug metų sirgo keliomis sunkiomis ligomis, ant jos kūno nesimatė jokių į akis krentančių išorinio smurto žymių. Tačiau atlikus palaikų skrodimą paaiškėjo, kad netikėtai mirusi moteris buvo pasmaugta.

Lemtingąją naktį su ja sodyboje buvo likę ir keli ūkio darbininkai. Vienas jų – A.Baltrušaitis, kuriam tada buvo 24-eri, įtariamuoju tapo ne iš karto.

Ištraukė iš šieno kupetos

„Gudrus, kai nereikia...“ – linkęs prisiminti metų senumo įvykius nužudytosios žentas, prisipažinęs, kad pats atsivežė A.Baltrušaitį į savo sodybą.

„Ištraukiau jį iš šieno kupetos, tiesiogine šių žodžių prasme, dar 17-metį. Jo brolio, dirbusio pas mane, prašymu. Jau tada Arūnas buvo kažko prisidirbęs, dėl ko buvo išvarytas iš gimtojo Pernaravos kaimo Kėdainių rajone. Aš priglaudžiau jį iš gailesčio,“ – pasakojo nužudytosios žentas. 

Ir ši asocialios šeimos atžala gyveno ir dirbo kartu su broliu ūkininkų sodyboje apie septynerius metus.

Tik po tragiškos senosios šeimininkės mirties paaiškėjo, kad šio ūkio darbininko sąžinę slegia daugiau nusikaltimų.

Rengėsi šantažuoti?

Sulaikant A.Baltrušaitį kaip įtariamąjį dėl nužudymo, kratos metu rasta laikmena, į kurią buvo įrašytos iš sodybos šeimininkų kompiuterio pavogtos jų asmeninės nuotraukos. Kokiu tikslu jas vogė, įtariamasis ikiteisminio tyrimo metu paaiškinti nesugebėjo.

Jam pareikštas kaltinimas dėl neteisėto informacijos apie privatų asmens gyvenimą rinkimo apima ir įsibrovimą į svetimą būstą, ir neteisėtą elektroninių duomenų perėmimą, ir šios medžiagos rinkimą, filmuojant savo mobiliuoju telefonu.

Pritardamas prokuroro siūlymui nagrinėti šią bylą uždaruose teismo posėdžiuose, nukentėjusiomis pripažintų nužudytosios dukterų advokatas viešai pareiškė: „Tas nuotraukas nebūtų etiška rodyti visiems.“

Melo kojos trumpos

Neatmetama, kad bandė A.Baltrušaitis užsiimti mįslingu savo pomėgiu ir tą lemtingą naktį.

Tiesa, jo gynybinė versija ikiteisminio tyrimo metu skambėjo kiek kitaip – neva užėjo pas šeimininkę tąnakt pagalbos dėl sužalotos rankos, o ši jį apšaukė ir liepė išeiti.
A.Baltrušaitis neneigė buvęs išgėręs ir, kilus konfliktui, susigrūmęs su šeimininke.

Tačiau jo pasakojimą naujomis esminėmis detalėmis papildė nusikaltimo vietoje rastų įkalčių DNR tyrimą atlikę ekspertai. Šie konstatavo, kad šeimininkė prieš nužudymą buvo išžaginta.

Dirbo už lėkštę sriubos?

Psichiatrai konstatavo, kad visa puokšte nusikaltimų kaltinamas A.Baltrušaitis pakaltinamas.

Velionės dukros, neatvykusios į pirmąjį teismo posėdį, iš jo reikalauja ir turtinio, ir neturtinio atlygio. Kartu su kompensacija už motinos laidotuvių išlaidas jos abi prašo ir po 300 tūkst. litų (beveik 87 tūkst. eurų) moralinio atlygio.

Kažin ar tai realu – nors A.Baltrušaitis dar jaunas ir galėtų tokius pinigus uždirbti, jam gresia laisvės atėmimas iki 20 metų.

Atvertus bylą teisme, paaiškėjo ir sukrečianti šio jauno vyro kasdienybė iki nusikaltimų pynės, pasodinusios jį į kaltinamųjų suolą. To, kad teisiamasis dirbo tik už maistą, nemokamą pastogę ir būtiniausius drabužius, per tuos beveik septynerius metus negaudamas jokio kito atlygio, nors šis ir buvo žadėtas, nepaneigė ir nukentėjusiuoju pripažintas, tačiau jokio ieškinio A.Baltrušaičiui nepareiškęs nužudytosios žentas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

T.Stanislovas

T.Stanislovas portretas
Noriu pasakuti savo nuomone... Kauno diena paraso vieną nesamonę, neva koks vargšas "žudikas" tipo dirbo už dyką, o visi skaitytojai,kaip avinai vienbalsiu pradeda ji ginti. Tai gal paprašykime teismo kad jį paleistų, juk nieko tokio nepadarė. Baisiai čia žmogų nužudė... Dar pasakykite, kad vis tiek būtų kažkada numirusi. Iš kur toks nužmogėjimas. Labai įdomu, iš kur Kauno diena visą šią informaciją gavo, jeigu teismo posėdis buvo uždaras??? Šiuo atveju žiniasklaida apskritai negali viešinti jokių duomenų apie teismo posėdį iki nuosprendžio paskelbimo. Tai darydama korespondentė ir asmuo paviešinęs teismo posėdžio informaciją gali būti patraukti baudžiamojojn atsakomybėn.Aš nukentėjusiūjų vietoje kreipčiausi į prokuratūrą dėl tyrimo pradėjimo.

ww

ww portretas
Skaitau komentarus ir stebiuosi: del to,kad dirbo uz dyka,jis "turejo" iszaginti neigalia moteri ir ja pasmaugti? Ar jus galvojate,ka rasote? As neginu ukininko ir jo seimos,kad isnaudojo zmogu,bet zmogzudys yra zmogzudys,ir dar zagintojas ir jus savo komentarais ji pateisinate? Tai jusu morale ne geresne uz to ukininko,kuris XXI amziuje vel ivede baudziava.

nuomonė

nuomonė portretas
Visi vergai anksčiau ar vėliau sukyla ! O dar drįsta reikalauti kompensacijos :) GODUMAS pražudė.
VISI KOMENTARAI 14

Galerijos

Daugiau straipsnių