Quantcast

Senelis kaltinamas anūkės prievartavimu

  • Teksto dydis:

Prieš Kauno apygardos teismą stojo septintą dešimtį pradėjęs R.A., kaltinamas seksualiniu savo septynmetės anūkės prievartavimu.

Įvykis, atvedęs šį stalių-elektriką į teisiamųjų suolą, įvyko pernai vasarą jo bute Petrašiūnuose. Tuo metu anūkė čia svečiavosi su mama. Pastaroji, anot mažametės, tuo metu, kai senelis keistai su ja elgėsi, žiūrėjo kitame kambaryje televizorių. Tame kambaryje, kur viskas vyko, jiedu su seneliu buvo dviese.

Mažametė papasakojo apie tai ne iš karto – tik po kurio laiko. Jos motina – įtariamojo marti – kreipėsi į policiją.

Buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl seksualinio mažametės prievartavimo, už kurį gresia laisvės atėmimas nuo trejų iki 13-kos metų. Nors įtariamasis neigia seksualiai prievartavęs anūkę, psichiatrams konstatavus, kad nėra pagrindo ja netikėti – mažametė nelinkusi fantazuoti, byla perduota teismui.

Anot teisėsaugininkų, nei kaltinamasis, nei nukentėjusiąja pripažintos mažametės tėvai nėra asocialūs. Pastarieji tebegyvena kartu.

Tačiau teisiamojo marti nepareiškė uošviui jokio ieškinio ir nepasirodė trečiadienį jo bylos nagrinėjime. Kadangi nukentėjusiosios motinai buvo žinoma apie posėdžio datą, byla pradėta nagrinėti be jos.

Teismo procesas, kaip įprasta tokiose bylose, – uždaras. Trečiadienį apklaustas tik kaltinamasis, kuris pakartojo tą patį, ką teigė ir ikiteisminio tyrimo metu, – kad netenkino savo lytinės aistros su anūke, pasinaudodamas jos bejėgiška būkle dėl mažametystės, kuo yra kaltinamas.

Tai - pirmoji R.A. akistata su Temide. Iki šiol jis Kauno teisėsaugininkams nebuvo žinomas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

gfrtfg

gfrtfg portretas
o tai kažin kodėl nebuvo patikėta Kedytės pasakojimu, juk ji buvo daug jaunesnė ir tuo labiau negalėjo fantazuoti?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių