Quantcast

Savo sūnaus nužudymu kaltinama kėdainiškė lieka suimta

Kauno apylinkės teismas pirmadienį sutiko pratęsti suėmimą savo sūnaus nužudymu Kėdainiuose įtariamai Monikai Kaziukaitytei.

Kaip pranešė teismas, įtariamoji suimta iki liepos 26 dienos. Tai maksimalus laikotarpis, kiek apylinkės teismas gali tęsti asmens suėmimą: liepos 26 dieną sueis pusė metų, kai M.Kaziukaitytė yra laikoma suimta.

Prokuroras Vytautas Gataveckas žurnalistams kovo mėnesį yra sakęs, kad bylos tyrimas artėja į pabaigą, laukiama specialistų išvadų.

Pratęsiant suėmimą, atsižvelgta į tai, kad įtariamoji M.Kaziukaitytė, nors anksčiau neteista, neigiamai charakterizuojama. Yra bausta administracine tvarka. Įtariama, kad nusikaltimą galėjo padaryti būdama apsvaigusi nuo narkotinių ar psichotropinių medžiagų. Be to, jai gresia ilgalaikė laisvės atėmimo bausmė.

„Nors gresianti griežta laisvės atėmimo bausmė nėra absoliuti sąlyga taikyti griežčiausią kardomąją priemonę, tačiau jos pakanka pagrįstam manymui, kad įtariamoji slėpsis nuo ikiteisminio tyrimo pareigūnų, prokuroro ar teismo”, – sakė teisėjas Audrius Meilutis.

Iš teismui pateiktos medžiagos matyti, kad įtariamoji kurį laiką gyveno užsienyje, neturi jokio pragyvenimo šaltinio, todėl yra pagrindo manyti, kad skyrus jai švelnesnę kardomąją priemonę, ji gali siekti išvengti atsakomybės.

Žiauriai sumuštas keturmetis itin sunkios būklės sausio 25-osios vakarą į ligoninę atgabentas iš namų Kėdainiuose. Sausio 27-osios rytą vaikas mirė.

Įtarimai dėl bejėgiškos būklės mažamečio vaiko, kuris yra šeimos narys, itin žiauraus nužudymo pateikti M.Kaziukaitytei ir jos sugyventiniui Gediminui Konteniui, kuris taip pat laikomas suimtas. Už tokį nusikaltimą įstatymas numato laisvės atėmimo bausmę iki 20 metų arba iki gyvos galvos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių