Quantcast

Savaitgalį Kauno apskrityje – neblaivių vairuotojų medžioklė

  • Teksto dydis:

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai nuo penktadienio vakaro iki pirmadienio ryto visoje Kauno apskrityje vykdė priemonę, kurios metu tikrino, kaip vairuotojai laikosi Kelių eismo taisyklių, tačiau didžiausias dėmesys buvo skirtas blaivumo kontrolei. Kauno apskr. VPK pareigūnai darbą organizavo ne tik Kauno mieste ir jo rajone, bet ir tikrino, ar vairuotojai blaivūs už vairo sėda tiek ir Kėdainių, Jonavos bei Kaišiadorių rajonuose.

Per visą savaitgalį ir pirmadienio rytą pareigūnai, dirbdami Kauno apskrities teritorijoje, sustabdė apie 1 500 vairuotojų, maždaug pusei jų buvo tikrintas blaivumas.

Šiandien, vykdant blaivumo kontrolę, Kaune patikrinta 260 vairuotojų, keturi iš jų vairavo transporto priemones, būdami neblaivūs. Lengvas girtumo laipsnis buvo nustatytas trims vairuotojams, vienam – vidutinis. Dar devyni vairuotojai taip pat buvo neblaivūs, tačiau neviršijo leistinos normos.

Vyrui, vairavusiam automobilį „Opel Astra“, buvo nustatytas 0,50 prom. girtumas. „VW Transporter“ vairuotojui pareigūnai nustatė 0,64 prom. girtumą. „Chrysler“ automobilį vairavusiam vyrui nustatytas 1,41 prom. girtumas.

Apie 8.30 val. Kaune esančioje Raudonojo kryžiaus gatvėje pareigūnai patikrinimui sustabdė už „VW Touareg“ vairo sėdėjusį vairuotoją, kuriam nustatytas vidutinis girtumo laipsnis. Vyrui, nusprendusiam sėsti už vairo neblaiviam, alkoholio matuokliu nustatytas 1,63 prom. girtumas. Pareigūnai jį pristatė į gydymo įstaigą kraujo mėginio paėmimui.

Iš viso priemonės metu nuo penktadienio vakaro iki pirmadienio ryto pareigūnai išaiškino 12 neblaivių dviratininkų, aštuonis neblaivius automobilių vairuotojus, penkis vairuotojus, neturinčius teisės vairuoti transporto priemones. Patikrinti du pareigūnai, vairavę transporto priemones ne tarnybos metu, buvo blaivūs.

„Šia tiksline priemone mes siekiame ne tik išaiškinti neblaivius vairuotojus, bet ir pasiųsti prevencinę žinutę, kad alkoholio vartojimas ir vairavimas – nesuderinama. Būkime sąmoningi, rūpinkimės savimi ir kitais“, - pabrėždamas, kad tikslines policines priemones aktyviai vykdys ir toliau, teigia Kauno apskr. VPK Kelių policijos valdybos Kelių patrulių kuopos vadas Ramūnas Kemzūra.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Audrius

Audrius portretas
Mentai patys girti vazineja

Policajam

Policajam portretas
Patys išsiblaivykit, a?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių