Quantcast

Prostitucijos bylos užkulisiai: prieš teismą – laisvės gūsis

  • Teksto dydis:

Iš suėmimo paleistas prostitucijos verslui, kurį Kauno policija demaskavo rugsėjo viduryje, kaip įtariama, vadovavęs ugniagesys gelbėtojas Algirdas Černius. Tačiau jam uždrausta bendrauti su nukentėjusiaisiais ir savo broliu, kuris įtariamas bendrininkavimu.

Kaip jau rašyta, A.Černius, kuriam yra pareikšti įtarimai dėl prostitucijos verslo organizavimo ir vadovavimo jam, prekybos žmonėmis, pasinaudojant asmens socialiniu pažeidžiamumu ir išnaudojant jį nusikalstamoms veikoms daryti, bei sveikatos sutrikdymo buvo suimtas pusę metų.

Anot teisėsaugininkų, visi būtini procesiniai veiksmai šioje byloje jau atlikti, todėl įtariamajam skirtos švelnesnės kardomosios priemonės: be jau minėto draudimo bendrauti su daugeliu asmenų,  ir įpareigojimas registruotis policijoje bei rašytinis pasižadėjimas neišvykti iš gyvenamosios vietos.

Kaip jau rašyta, prieš Kalėdas buvo sulaikytas ir jaunesnysis A.Černiaus brolis, kuriam buvo pareikštas įtarimas dėl poveikio liudytojams. Šis buvo paleistas po dviejų parų, nors, kaip ir vyresnėlis, savo kaltės nepripažįsta.

Visų įtarimų, pareikštų jo vyresniajam broliui, septynerius metus dirbusiam Kauno apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos (APGV) 3-iosios komandos ugniagesiu gelbėtoju, turėjusio ir aukštalipio bei laivavedžio specializacijas, pagrindas – buvusių A.Černiaus nusikalstamo verslo partnerių parodymai. Gerai organizuotą prostitucijos verslą, kuriam įtariama vadovavęs aukštąjį išsilavinimą turintis A.Černius, Kauno teisėsaugininkams pavyko atskleisti po daugiau nei pusmetį trukusio tyrimo.

Nustatyta, kad seksualinės paslaugos teiktos prisidengiant egzotinių masažų salonų, veikiančių pačiame Kauno centre ir Aleksote – Kaunakiemio bei Veiverių gatvėse, veikla. Jų darbuotojos aptarnaudavo klientus darbdavio išnuomotose butuose.

Klientų savo nusikalstamam verslui A.Černius ieškojo populiariame interneto skelbimų portale. Į jį dedamus skelbimus apie teikiamas esą masažo paslaugas iliustruodavo merginos, dėvinčios tik apatinius drabužius, nuotrauka. Teikiamų paslaugų kaina svyravo nuo 40 iki 100 eurų. Tuo vertėsi iki dešimties merginų tiek iš Kauno, tiek iš provincijos.

Darbuotojų savo nusikalstamam verslui A.Černius taip pat ieškojo interneto skelbimų portaluose. Buvo ieškoma jaunų moterų, besiskelbiančių, kad neturi jokių darbo įgūdžių ir sutiktų dirbti bet kokį darbą. Joms buvo užsimenama, kad gali tekti teikti ne tik masažo paslaugas, už kurias priklausys pusė uždarbio. Kita pusė – darbdaviui.

A.Černiaus, kuriam gresia laisvės atėmimas iki dešimties metų, bylą planuojama perduoti teismui iki vasaros. Kartu su juo turėtų būti teisiamas ir brolis. Iš tarnybos Kauno APGV A.Černius nėra atleistas, nors pradėtas tarnybinis patikrinimas yra sustabdytas iki teisėsaugininkų tyrimo pabaigos, o įtariamajam esant už grotų buvo sustabdytas ir algos jam mokėjimas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Dargyvas

Dargyvas portretas
Ugningas SEXAS! O už nugaros sexuoliams stovi gaisrininkas apnuoginęs šlangą. Originalu...

Anonimas

Anonimas portretas
bet tos motereles , kaip dirba, taip ir dirbs, silainiuose , kalnieciuose, kada nori, tada ir vaziuok , matyt gera apsauga turi.

w

w portretas
božie moj , kaip faina , prostitutka ant gaistrinės pas klijanta veža .
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių