Quantcast

Prokurorai pradėjo tyrimą dėl K. Pūko ginklo

  • Teksto dydis:

Vilniaus apylinkės prokuratūra pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl galimo ginklo laikymo taisyklių pažeidimo, kai Seimo narys Kęstutis Pūkas į Seimą atsinešė pistoletą.

Šis tyrimas sujungtas su atliekamais keturiais ikiteisminiais tyrimais dėl galimo parlamentaro seksualinio priekabiavimo per darbo pokalbius.

Į teisėsaugą dėl K.Pūko kreipėsi konservatorių frakcijos Seime atstovės Monika Navickienė, Ingrida Šimonytė ir Radvilė Morkūnaitė-Mikulėnienė.

„Tyrimo metu bus siekiama išsamiai atskleisti, įtariama, padarytas nusikalstamas veikas, bei tinkamai pritaikyti baudžiamąjį įstatymą“, - teigiama prokuratūros pranešime spaudai.

Dėl ginklo laikymo taisyklių pažeidimo K.Pūkui gresia bauda, laisvės apribojimas arba areštas.

Pagal dabar nustatytą tvarką, įsinešti ginklo į parlamento rūmus negalima, juos reikia palikti specialioje saugioje vietoje. Tačiau į Seimą įeinantys parlamentarai nėra tikrinami apsaugos darbuotojų.

Kilus įtarimams dėl pažeidimų, K.Pūkas ginklą atidavė Kauno policijai.

Prokuratūra jau atlieka tyrimą dėl galimo Seimo nario priekabiavimo pagal keturių moterų pareiškimus. K.Pūką grupė merginų apkaltino seksualiniu priekabiavimu. „Info TV“ pranešė, kad į televiziją kreipėsi vilnietė, ji teigia pokalbyje dėl parlamentaro padėjėjos darbo sulaukusi K.Pūko siūlymo apsilankyti jo kambaryje Seimo viešbutyje, apžiūrėti miegamąjį ir pareiškimų, „kaip būtų smagu pasivolioti miegamojo lovoje“. Vilnietė pasakojo per pirmąjį pokalbį sulaukusi komentarų apie savo krūtinę ir kitų nederamų užuominų. Vėliau daugiau moterų žiniasklaidai liudijo patyrusios nederamą K.Pūko  elgesį.

K.Pūkas į Seimą išrinktas pagal partijos „Tvarka ir teisingumas“ sąrašą, paviešinus informaciją apie galbūt nederamus jo veiksmus, jis pasitraukė iš „tvarkiečių“ frakcijos Seime.


Šiame straipsnyje: Kęstutis PūkasginklasSeimas

NAUJAUSI KOMENTARAI

SAVYGINAI ISDUOTAS GINKLAS

SAVYGINAI ISDUOTAS GINKLAS portretas
GINKLAS SAVYGINAI Galim nesioti su savimi po rubais Tik veliau Seimo isleistas potvarkis kad IEJUS SU GINKLU I SEIMA GHINKLA PALIKTI DEZUTEJE. K.PUKAS NEPADARE NUSIZENGIMO.

Jonukas stilistas

Jonukas stilistas portretas
manau, reikia keisti kirpeja - per tamsus dazu tonas ir dar gal reiketu antakius padazyti, nes dabar kai antakiai isbluke, tai atrodo, kaip su kepure

mano nuomone

mano nuomone portretas
nei viena save gerbianti mergina,neis į seimo viešbutį.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių