Quantcast

Prisižaidęs meilės kankinys išgirdo nuosprendį

Prieš septyniolika dienų sprogmenį telefonu Kauno oro uoste padėjęs Denisas Kupreščenkovas penktadienį išgirdo Kauno apylinkės teismo nuosprendį. Jam skirta aštuonių mėnesių laisvės atėmimo bausmė, atidedant jos vykdymą pusantrų metų bei priteisiant Valstybės įmonės „Lietuvos oro uostai“, Antiteroristinių operacijų rinktinės „Aras“ ir Kauno apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos jam pareikštus ieškinius.

Ieškinių dar gali būti

„Lietuvos oro uostai“ už kelioms valandoms po D.Kupreščenkovo skambučio sutrikdytą Kauno oro uosto darbą darbą prašė priteisti iš jo beveik 1523 eurus. „Aras“ savo sąnaudas, bergždžiai ieškant sprogmenų, įvertino beveik 134 eurais. Ugniagesiai gelbėtojai, kartu su kitomis specialiomis tarnybomis turėję tą birželio 6-osios vidurdienį skubėti į Karmėlavą, - beveik 232 eurais.

Priteistus ieškinius D.Kupreščenkovas turės sumokėti per pusantrų metų nuo nuosprendžio įsiteisėjimo. 

Jokių ieškinių jam nepareiškė tik pagal tą patį tokiais atvejais privalomą specialųjį planą „Skydas“ į Kauno oro uostą pasiųsti greitosios medikai bei policija. Pastaroji – dėl to, kad tai – tiesioginis jos darbas.

Tačiau finansiniai D.Kupreščenkovo nuostoliai dėl šio išsišokimo dar gali didėti. Neatmetama, kad perdavus jo bylą teismui pagreitinto proceso tvarka – per keturiolika dienų, bendrovės „Ryanair“ bei „Wizzair“, kurių lėktuvų skrydžiai tądien buvo sutrikdyti, tiesiog nespėjo suskaičiuoti savo nuostolių. Tačiau ateityje jos, kaip ir šių lėktuvų keleiviai, dar gali kreiptis dėl to į teismą civilinio proceso tvarka. D.Kupreščenkovo bylą teismui rengę teisėsaugininkai teigia fiziškai negalėję apklausti apie pusę tūkstančio šių lėktuvų keleivių – ar jie nepatyrė nuostolių dėl vėlavusių ar iš viso atšauktų skrydžių.

Bergždžios pastangos sulaikyti mylimąją

Kaip jau rašyta, Kaune, Žeimenos gatvėje, gyvenantis 28-erių D.Kupreščenkovas, anonimiškai pranešęs apie Kauno oro uoste padėtą sprogmenį, buvo sulaikytas už kelių valandų – nustačius mobiliojo telefono, iš kurio skambinta, numerį.  Nepaisant to, kad po skambučio jis skubiai atsikratė SIM kortele. "Pasigailėjau iš karto po to, ką padariau", - portalui kauno.diena.lt, belaukdamas nuosprendžio paskelbimo, teigė D.Kupreščenkovas, prisipažinęs, kad surinko numerį 112, sėdėdamas automobilyje, stovėjusiame aikštelėje prie oro uosto.  

Po šio įvykio ji su manimi nebendrauja.

Tos pačios dienos popietę D.Kupreščenkovo vairuojamas "VW Passat" buvo sustabdytas policijos Vilijampolėje, Raudondvario plente. "Mane sulaikė grįžtant į namus nuo Lampėdžių karjero, kur nuvažiavęs iš oro uosto ilgai mąsčiau, ką padariau ir kaip toliau gyventi", - pasakojo portalui D.Kupreščenkovas.

Sulaikytasis prisipažino pranešęs telefonu apie esą Kauno oro uoste padėtą sprogmenį ir teigė, kad labai gailisi dėl tokio spontaniško savo poelgio. Tądien jis atvežė į Kauno oro uostą savo merginą, emigruojančią į Škotiją. Buvo taip susikrimtęs, kad net nelydėjo jos – tik išleido oro uosto prieigose. Ir tada, vildamasis bent tokiu būdu dar pratęsti jos neišvykimą, nusprendė pranešti apie oro uoste padėtą sprogmenį. "Po šio įvykio ji su manimi nebendrauja", - guodėsi portalui D.Kupreščenkovas. Portalo žiniomis, dėl jo išsišokimo ne tik porą valandų vėlavo jo merginos skrydis į Edinburgą, bet ji dar buvo ir apklausta policijos, suradus ją pagal D.Kupreščenkovo telefono pokalbių išklotines.

Sutrikdyti keturi lėktuvų skrydžiai

Kaip jau rašyta, po D.Kupreščenkovo skambučio iš Kauno oro uosto pastato kartu su jo darbuotojais buvo evakuota ir apie keli šimtai skrydžių laukusių keleivių ar pasitinkančiųjų atskrendančiuosius. Po valandos nusileidęs „Ryanair“ lėktuvas iš Škotijos sostinės Edinburgo buvo pastatytas tolimiausioje oro uosto aikštelėje, o jo keleiviams neleista išlipti. Skrydis atgal, tarp kurio keleivių buvo ir D.Kupreščenkovo mergina, vėlavo beveik dvi valandas. O už poros valandų po sumaištį sukėlusio skambučio Kaune turėjęs leistis „Wizzair“ lėktuvas iš Londono, jo įgulos sprendimu, jau nutūpė Vilniuje. Šio skrydis atgal iš viso buvo atšauktas.

Dėl kilusios sumaišties Kauno policijoje buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl melagingo pranešimo apie visuomenei gresiantį pavojų, jeigu dėl to buvo sutrikdyta valstybinės reikšmės objekto veikla. Už tai Baudžiamasis kodeksas numato baudą, laisvės apribojimą arba laisvės atėmimą iki dvejų metų, nes Lietuvoje tai laikoma nesunkiu nusikaltimu.

Konfiskuotas ir telefonas

Nustatyta, kad išsišokimo metu D.Kupreščenkovas buvo blaivus. Nors vienas iš ankstesnių jo teistumų leido daryti prielaidą, kad jis galėjo būti vartojęs ir narkotinių medžiagų. Už neteisėtą disponavimą jomis prieš trejus metus D.Kupreščenkovui buvo skirta 780 litų bauda.

Pernai jo biografijoje atsirado ir antras teistumas – už neteisėtą disponavimą šaunamaisiais ginklais. Tada jis įkliuvo dėl dujinio pistoleto, kurį anksčiau buvo galima įsigyti be policijos leidimo, tačiau dabar jau šis būtinas, laikymo ir buvo nubaustas 20 parų areštu.

Po sulaikymo buvo prašoma leidimo bedarbį D.Kupreščenkovą suimti mėnesiui. Tačiau Kauno apylinkės teismo teisėjas Aurelijus Rauckis skyrė telefoniniam teroristui švelnesnę kardomąją priemonę – pusės metų namų areštą, įpareigojant jį nuo 19 iki 7 val. būti namuose. Atsižvelgta į tai, kad su tėvais gyvenantis D.Kupreščenkovas turi nuolatinę gyvenamąją vietą bei jau yra susitvarkęs dokumentus dirbti tolimųjų reisų vairuotoju. Tačiau pradėti dirbti jis kol kas negali – dėl minėtos bei kitų jam policijos skirtų kardomųjų priemonių. Tačiau, atvertus praėjusį antradienį teisme jo bylą, kuri buvo išnagrinėta per vieną posėdį, D.Kupreščenkovas tikino, kad, vos pradėjęs dirbti, stengsis, kaip galima, greičiau atlyginti nukentėjusiesiems priteistus ieškinius, su kuriais sutiko.

D.Kupreščenkovo bylą nagrinėjęs teisėjas Audrius Meilutis įpareigojo nuteistąjį ir bausmės vykdymo atidėjimo laikotarpiu neišvykti iš gyvenamosios vietos be jo priežiūrą vykdysiančios institucijos leidimo. Ir konfiskavo D.Kupreščenkovo mobilųjį telefoną - kaip nusikaltimo priemonę. Nuteistasis portalui teigė nuosprendžio neskųsiantis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

mika

mika portretas
O tas Denis Kupreščenkov yra Lietuvos piletis?

Pazystamas

Pazystamas portretas
100% debilas

Tai

Tai portretas
jau dabar po patirtos gėdos,merginutė tikrai neš kudašį kuo toliau nuo tokio progresuojančio ligonio. Įsivaizduokite kaip su tokiuo dvaku reiktų gyvent,kur mato vien tik kerštą. Laiku jisai tai mergaitei padėjo pagalvę ir apsaugojo nuo tolimesnių ir didesnių traumų.
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių