Quantcast

Prieš teismą stos pasikėsinimu nužudyti buvusią žmoną kaltinamas kaunietis

Netrukus prieš teismą stos 65 metų kaunietis, kuris yra kaltinamas pasikėsinimu nužudyti savo buvusią žmoną. Baudžiamoji byla su kaltinamuoju aktu jau perduota nagrinėti Kauno apygardos teismui. Vyrui, pasak Generalinės prokuratūros pranešimo, gresia ilgi metai nelaisvės.

Ikiteisminio tyrimo metu nustatyta, kad šių metų vasario mėnesio pabaigoje kaltinamasis galimai kėsinosi žiauriai nužudyti savo buvusią sutuoktinę. Tyrimo duomenimis, vyras virtuviniu peiliu sužalojo moterį ir norėjo perrėžti jai gerklę, tačiau moteriai išsigelbėti pavyko, mat ji dėvėjo storą pūkinę striukę, kuri padėjo apsisaugoti nuo dūrių. Nukentėjusioji spėjo užsidengti gerklę nuo vyro dūrių ir atidarius kiemo vartus, pabėgo iš namo teritorijos.

Vyro teigimu, savo buvusią sutuoktinę jis norėjo tik pagąsdinti. Vyras neteko kantrybės dėl nuolatinių konfliktų, kurie tęsiasi jau keletą metų dėl namo, kuris skyrybų metu buvo padalintas abiem sutuoktiniams.

Baudžiamajame kodekse rašoma, kad pasikėsinimas padaryti nusikalstamą veiką yra tyčinis veikimas ar neveikimas, kuriais tiesiogiai pradedamas daryti nusikaltimas, jeigu veika nebuvo baigta dėl nuo kaltininko valios nepriklausančių aplinkybių. Šiuo atveju pasikėsinimas nužudyti, kai nusikaltimas nebaigtas ne nuo kaltinamojo priklausančių aplinkybių, yra prilyginamas baigtam. Vyrui gresia laisvės atėmimas nuo aštuonerių iki dvidešimties metų arba iki gyvos galvos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

H

H portretas
Kažkiek žinau situaciją. (kiek gali žinoti pašalinis asmuo ) Manyčiau atsakomybe turėtų buti dalinamasi. Mano nuomone nemaža itaką tam čiut mirtimi nesibaigusiam įvykiui turėjo ir kaltinamojo sesuo.

Angelė

Angelė portretas
Žilagalviai seneliai , iš kurių siūloma mokytis išminties ir dvasingumo.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių