Quantcast

Pričiupti žudiką geriausiems sekliams padėjo aukos dukra

  • Teksto dydis:

Kauno apygardos teismas atvertė bylą, kurioje ukrainietis Ruslanas Sadovskis kaltinamas nušovęs savo darbdavį. Aukos dukra teigia, kad teisiamųjų turėtų būti daugiau. Pats R.Sadovskis laido užuominas apie Kauno "berniukus".

Vidurdienio trileris

Kailiais prekiavusio Ukrainos verslininko O.K. lavonas tik su apatiniais drabužiais ir šautine žaizda galvoje buvo aptiktas apie 150 m nuo kelio "Via Baltica" 2016-ųjų balandžio 12-osios vidudienį. Šio šiurpaus radinio vieta Kalvarijos seniūnijos Trakiškių kaimas yra apie 18 km nuo Lietuvos ir Lenkijos pasienio.

Nužudytasis buvo pasamdęs R.Sadovskį, kad šis su transportu padėtų jam atvežti iš Suomijos į Lenkiją šaldytų lapių uodegų krovinį.

Tądien jiedu R.Sadovskio mikroautobusu "Mercedes-Benz Sprinter" su priekaba atvyko keltu iš Suomijos į Estiją. Tranzitu Lietuvą kirtęs šių ukrainiečių mersedesas buvo sustojęs Lietuvos ir Lenkijos pasienyje vos 7 minutėms.

Tai, kas įvyko šio sustojimo metu, nusukus nuo kelio "Via Baltica" į nuošalų keliuką, šiandien sugulę į 41-erių R.Sadovskiui pareikštą kaltinimą.

Šis Ukrainos Volynės apskrities gyventojas kaltinamas Trakiškių kaimo ribose iš nenustatyto ginklo šūviu į pakaušį nušovęs bendrakeleivį. Po to nustūmęs jo kūną į šalikelę. Iš aukos pagrobė 10 tūkst. eurų, juvelyrinius dirbinius ir kitus daiktus, kurių bendra vertė – 23 tūkst. eurų.

R.Sadovskiui inkriminuojamas ne tik darbdavio drabužių bei dviejų mobiliųjų telefonų, bet ir auksinio rankinio laikrodžio, keliolikos gramų grandinėlės, trijų įvairaus metalo žiedų, vienas kurių buvo su brangakmeniu, ir krokodilo odos diržo auksine sagtimi pagrobimas.

Sulaikytas po kelių savaičių

Šį nusikaltimą atskleidę Marijampolės apskrities vyriausiojo policijos komisariato Organizuoto nusikalstamumo tyrimo skyriaus pareigūnai pernai buvo pripažinti geriausiais sekliais Lietuvoje. Nors vieninteliu siūlo galu buvo netoli aukos kūno – ant neasfaltuotos kelio dangos – aptiktos ratų žymės, šį nužudymą jie sugebėjo išnarplioti per parą.

Apsistojus ties prielaida, kad nusikaltėlis buvo atvykęs nedideliu krovininiu automobiliu arba autobusiuku su priekaba, buvo peržiūrėti netoliese esančių vaizdo kamerų įrašai. Nustačius, kad iš jų matymo lauko apie 7 minutes kažkur mįslingai buvo dingęs baltas mikroautobusas su priekaba, netrukus per pasienio tarnybas išsiaiškinta, kad šiuo "Mercedes-Benz Sprinter" tądien keltu iš Suomijos į Estiją atvyko du Ukrainos piliečiai. Tos pat dienos vakare Lenkijos ir Ukrainos sieną juo jau kirto tik vienas jų. Vėliau išsiaiškinta, kad pastarasis pakeliui į tėvynę pridavė vežtą brangiakailį krovinį vienai Lenkijos bendrovei.

Bendrakeleivio nužudymu įtariamas R.Sadovskis sulaikytas po kelių savaičių Lenkijos pasieniečių, kai vėl bandė įvažiuoti į jų šalį.

R.Sadovskis/ Vilmanto Raupelio nuotr.

Radinys internete

Nukentėjusiomis šioje byloje pripažintos O.K. našlė ir dukra. Jų teigimu, paskutinį kartą su tėvu ir vyru jos bendravo per šio 44-ąjį gimtadienį, kuris buvo balandžio 11-ąją, nužudymo išvakarėse.

Paskui joms prisiskambinti O.K. jau nepavyko. Balandžio 13-ąją jo žmona sulaukė vairuotojo R.Sadovskio skambučio. Šis skambino vienu iš dviejų vyro turėtų telefonų. Ir klausė, kokiu adresu atsiųsti O.K. savo penkerių metų sūnui kelionės metu nupirktą dviratį. Esą darbdavys liko Taline viešbutyje su kažkokia Oksana, o jam liepė nuvežti krovinį į Lenkiją.

Pasak O.K. našlės, sukėlė abejonių, kad vyras kažkam kitam patikėjo krovinį ir davė savo telefoną. Dar keisčiau nuskambėjo  R.Sadovskio teiginys, kad prieš pasilikdamas Taline, jos vyras išgėrė butelį degtinės. Alkoholio jis nevartojo, nes buvo užsikodavęs.

Netrukus R.Sadovskis grįžo į Ukrainą. Iš pradžių teigė, jog dėl to, kad sugedo priekaba. Paskui – kad reikia pakeisti padangas. Galiausiai – esą sugedo šildytuvas.

O.K. dukra, tuo metu gyvenusi Romoje, jau buvo apskambinusi beveik visas Talino ligonines, susisiekusi su vietine policija ir Estijos ambasadoriumi Ukrainoje, kai gavo iš tėvo kolegės Charkove nuotraukas, kuriose atpažino tėvo tatuiruotes. Jas atsiuntusioji teigė radusi šias nuotraukas internete – kartu su pranešimu apie žmogžudystę Lietuvos ir Lenkijos pasienyje.

Pusę tyrimo atliko dukra?

Pati po internetą naršyti puolusi O.K. dukra netrukus nuvyko į Marijampolę, kur atpažino tėvo palaikus.

"Prisimenu tas dienas, kaip baisiausias savo gyvenime. Negalėdama užmigti naktimis, sekiau tėvo telefono, iš kurio skambino R.Sadovskis, judėjimą, kad iš ryto galėčiau apie tai informuoti Lietuvos pareigūnus. Iš jų sužinojau, kad tėvo nužudymu įtariamas jo vairuotojas. Pareigūnai prašė kaip nors atsivilioti šį į Lietuvą, kad jie galėtų apžiūrėti R.Sadovskio mikroautobusą, kuriame galėjo būti įvykdytas nusikaltimas", – Kauno apygardos teisme pasakojo O.K. dukra.

O.K. nužudymu kaltinamas R.Sadovskis iš pradžių ir pareigūnams teigė, kad savo bendrakeleivį esą paliko Taline su moterimi.

Vėliau jau ėmė pasakoti esą išleidęs O.K. Kauno prieigose. Ir net parodęs pareigūnams tą vietą. Esą čia jis turėjo susitikti su kažkokiais asmenimis, kuriems atvežė tris pistoletus. Esą prieš tai O.K. rodęs šiuos ir jam.

R.Sadovskis tikino melavęs O.K. žmonai ir dukrai iš gailesčio, nenorėdamas jų gąsdinti.

Teisme O.K. dukra pareiškė mananti, kad R.Sadovskis galėjo turėti bendrininkų. Jos įsitikinimu, tai galėjo būti ankstesnis tėvo vairuotojas, su kuriuo jis susipyko maždaug pusmetis prieš savo žūtį, ir pradėjo važinėti su R.Sadovskiu, nors šis buvo pirmojo jo vairuotojo pažįstamas.

Be to, O.K. dukra teigė, kad, jos duomenimis, paskutinė kito tėvo mobiliojo telefono – ne to, iš kurio skambino R.Sadovskis, veikimo vieta yra kažkoks miestelis Latvijoje.

Politinių aktualijų šešėlis

O.K. dukra ir žmona tikino, kad jų buto Kijeve bei vasarnamio seifuose tebėra abu velionio legaliai laikyti pistoletai.

Jos pasakojo ir apie tai, kad kai apmirdavo O.K. verslas, šis ketino eiti savanoriu į Ukrainos kariuomenę. O iki tol dovanodavo kariams komandiruočių į užsienį metu pigiau įsigytus automobilius.

Duomenų, kad specialųjį vidurinį išsilavinimą turinčiam R.Sadovskiui Ukrainoje būtų buvęs išduotas leidimas ginklui, nėra.

Nerastas ir ne mažesnio kaip 9 mm kalibro ginklas, kuriuo buvo nušautas O.K., kaip ir nužudymo metu dingęs jo turtas. Nors jo našlė teisme teigė girdėjusi gandų, kad R.Sadovskis siūlė savo kaime pirkti jos vyro auksinį laikrodį.

Pats R.Sadovskis atsisakė teisme duoti parodymus, kol nebus išversti į rusų kalbą nukentėjusiųjų ieškiniai.

O.K. našlė su dukra prašo iš R.Sadovskio priteisti po 100 tūkst. eurų moralinį atlygį kiekvienai. O kaltinamajame akte minimą 23 tūkst. eurų turtinę žalą, bylai pasiekus teismą, padidino beveik iki 64 tūkst. eurų. Nukentėjusiųjų  teigimu, grįžusios iš Marijampolės į Kijevą ir palaidojusios velionį, patikslino jo į paskutinę komandiruotę pasiimtus daiktus. Esą ankstesnį jų sąrašą ir kainas nurodė tik preliminariai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
matyt pinigu nesumokejo uztat ir nusove pamoka kitirms

Fuba

Fuba portretas
Reikia grieztinti visokiems perejunams patekti i ES.

Anonimas

Anonimas portretas
Cia matyt pedofilija, jei apie berniukus laido uzuominas.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių