Quantcast

Prasikaltęs V. Šustauskas prašo amnestijos Lietuvos 100-mečio proga

Didžiausiu Lietuvos ubagu šiandien save vadinantis Vytautas Šustauskas prašo Kauno apylinkės teismo užtarimo prieš Kauno kelių policiją, atėmusią iš jo penkiems mėnesiams teisę vairuoti. Politikas tikisi, kad artėjančio 100-mečio proga bus įvertinti jo nuopelnai Lietuvai.

Incidentas pėsčiųjų perėjoje

Kauno apskrities Kelių policijos valdyba pernai gruodį ne tik atėmė iš buvusio Kauno mero bei Seimo nario V.Šustausko teisę vairuoti minėtą terminą, bet ir skyrė jam 90 eurų baudą už eismo įvykį, per kurį nukentėjo pėsčioji.

Kaip jau rašyta, tą pernykštės spalio 31-osios vidurdienį blaivaus 72-ejų metų V.Šustausko vairuojamas „Chrysler“ avarijomis garsėjančioje sankryžoje ties „Girstučiu“ partrenkė per pėsčiųjų perėją ėjusią aštuoniolikmetę. Nukentėjusioji ėjo per gatvę, pėstiesiems degant tai leidžiančiam šviesoforo signalui. Ją sužalojusio V.Šustausko automobilis tuo metu suko iš Chemijos gatvės į Kovo 11-osios.

Į įvykio vietą iškviesti greitosios medikai buvo linkę įtarti nukentėjusiajai galvos traumą. Ji buvo nuvežta į Kauno klinikas detalesniems tyrimams.

Na ir kas, kad buvau ir Kauno meru, ir Seimo nariu?! Dabar esu didžiausias Lietuvos ubagas!

Pakeitė parodymus

„Važiavau į turgų vaistų antrąja eismo juosta. O ji staiga išbėgo iš už pirmąja eismo juosta važiavusio ir sustojusio kito automobilio. Kokia tuo metu degė šviesoforo „akis“ – nemačiau, nes mane apakino saulė. Dar bandžiau stabdyti, tačiau nespėjau“, – tada „Kauno dienai“ telefonu teigė Kelių policijoje užkluptas V.Šustauskas, akcentavęs, kad jau 50 metų vairuoja automobilį, tačiau žmogų partrenkė pirmą kartą. Dėl pakilusio kraujospūdžio jį tada greitoji pagalba taip pat nuvežė į gydymo įstaigą – tiesiai iš Kelių policijos.  

Šiandien apie šį įvykį politikas jau pasakoja kiek kitaip. Galimai dėl to, kad nukentėjusiajai buvo nustatytas nežymus sveikatos sutrikdymas, dėl ko V.Šustauskas atsipirko tik administracinio nusižengimo byla. „Netikėtai išlindusi iš už mikroautobuso, ji pati užvirto ant mano automobilio, kurį dar bandžiau stabdyti, priekio. Ir tik susimušė akį. Tačiau pradėję rinktis žmonės, matyt, – mano priešininkai ėmė jai sakyti: „Gal tau stuburas lūžo? Gal žarnos plyšo?“ ir iškvietė greitąją bei policiją“, – vakar prieš teismo posėdį, kuriame nagrinėtas jo skundas, jau buvo linkęs teigti V.Šustauskas.

V.Šustauskas/ Vilmanto Raupelio nuotr.

Iškalbinga metamorfozė

V.Šustauskas sakė apskundęs Kauno kelių policijos nutarimą atimti iš jo teisę vairuoti, nes esą tai – neteisingas sprendimas.

„Ką duoda tas teisių atėmimas? Geriau skirtų baudą. Tai nors valstybei būtų nauda“, – teigė nubaustasis, piktinęsis ir tuo, kodėl žiniasklaida nepalieka jo ramybėje. „Na ir kas, kad buvau ir Kauno meru, ir Seimo nariu?! Dabar esu didžiausias Lietuvos ubagas!“ – kaip įprasta, nebuvo linkęs vynioti žodžių į vatą skandalingasis politikas.

Apie tai, kad sunku gyventi, nes visi jį atpažįsta, dėl ko jau ne kartą teko nukentėti nuo esą pilietiškų asmenų, V.Šustauskas skundėsi ir jo skundą nagrinėjančiam teisėjui Aurelijui Rauckiui. Tačiau šiam pasiteiravus, kodėl jam teismas, skirtingai, negu kitiems tokį patį pažeidimą padariusiems vairuotojams, turi taikyti išimti, nors už tai gresia teisės vairuoti nuo vieno iki šešių mėnesių atėmimas, V.Šustauskas ėmė apeliuoti į savo nuopelnus Lietuvai. „Buvau su pirmaisiais, kurie prabilo apie nepriklausomybę, todėl artėjančio Lietuvos 100-mečio proga prašau teismo humaniškumo. Galėtumėt ta proga ir man pritaikyti amnestiją! Esu pakviestas į ne vieną šventinį renginį, o, jeigu nepatenkinsite mano prašymo, neturėsiu už ką nusisamdyti vairuotojo! Dėl to ir prašau padaryti man išimtį“, – bandė išprašyti teismo malonės sunkiai atpažįstamas karingasis V.Šustauskas.

 

 

Priminė turgų

Kauno kelių policijos atstovai V.Šustausko skundo nagrinėjime nedalyvavo. Tačiau teisėjas pagarsino pareigūnų atsiliepimą į jo skundą, kuriame prašoma nepanaikinti jų nutarimo, nes V.Šustauskas yra sistemingas Kelių eismo taisyklių pažeidėjas. 

„Esate baustas apie dešimt kartų ir turėjęs, berods, keturias avarijas“, – diskutavo su V.Šustausku, vartydamas pareigūnų atsiliepimą, teisėjas A.Rauckis. „Nesu šventasis“, – sutiko politikas, prašydamas nors sumažinti pareigūnų skirtą draudimo vairuoti terminą. Teisėjui pasiteiravus, iki kiek, V.Šustauskas atsakė: „Nors iki trijų mėnesių“. Esą vasarą jam taip pat labai reikalingos vairuotojos teisės.

V.Šustauskas/Vilmanto Raupelio nuotr.

Savo sprendimą teisėjas A.Rauckis pareiškė skelbsiantis po savaitės. Tačiau V.Šustauskas jau vakar jam viešai dėkojo. Nors „Kauno dienai“ po posėdžio pasiteiravus, kokio teismo sprendimo jis tikisi,  politikas jau teigė, kad šiais laikais nebesitiki nieko.   



NAUJAUSI KOMENTARAI

siulymas -

siulymas - portretas
Vytautai, varyk i Rasija,ten tau uz ilgus metus istikimybes bus pilnas islaikymas ir dar dideli medali uzkabins.Ten tokius lojalius tarnus labai vertina.Ko tau cia verkslenti,kai tiek ant musu Tevynes esi prikakojes???

O

O portretas
Bibys

ALGIS

ALGIS portretas
Vytautai , visą gyvenimą buvai išdidus , o dabar prašai išmaldos tų ,kuriuos pastoviai keikei .
VISI KOMENTARAI 34

Galerijos

Daugiau straipsnių