Quantcast

Prabilo kaltinamoji darželinuko apnuodijimu: ne aš turiu būti teisiama

  • Teksto dydis:

Buvusi vaikų lopšelio-darželio „Bitutė“ auklėtojos padėjėja Jelena Grabnickienė, kaltinama sugirdžiusi dvimečiui nenustatytą kiekį ne vienoje skandalingoje byloje minimo klonazepamo, šiandien davė žiniasklaidai pirmąjį interviu. Portalui kauno.diena.lt ji pareiškė, kad teisiama dėl to turi būti ne ji.

J.Grabnickienės motina buvo konkretesnė. Esą jos dukrą pakišo viena iš buvusių bendradarbių, spėjusi sunaikinti įkalčius. O pas jos dukrą buvo rastas didžiausias vaistų maišas, nes ši nešiodavosi juos su savimi, nes tikėjosi, kad taip gali padėti patekusiems į rimtą bėdą.

Iš tikrųjų pas vieną grupės, kurioje dirbo teisiamoji, auklėtoją teisėsaugininkai psichotropinių vaistų neaptiko. Tačiau J.Grabnickienės rankinėje buvo rastas vaistų smulkintuvas. O šiame – susmulkintas, kaip manoma – vaikiškomis dozėmis, klonazepamas, kurio rasta ir jos turėtame vaistų maiše.

Šiandien teismas, išklausęs šioje beprecedentėje Lietuvoje byloje dėl mažamečio apnuodijimo psichotropiniais vaistais paskutinį J.Grabnickienės žodį, išėjo rašyti nuosprendžio, kurį skelbs spalio pabaigoje.

„Tikiuosi teisingumo – kad būsiu išteisinta“, – portalui po posėdžio teigė teisiamoji. O jos advokatė, šios pasiteiravus, ar jos ginamosios motina kalba tiesą, nuo atsakymo išsisuko: „Kiekvienas turi teisę turėti savo nuomonę.“

Kaip jau rašyta, ši byla atsirado, 2016-ųjų spalio 26-osios vakare gavus iš Kauno klinikų pranešimą apie motinos atvežtą dvejų metų mažylį, kuris stacionarizuotas dėl intoksikacijos raminamaisiais vaistais.

Tikiuosi teisingumo – kad būsiu išteisinta.

Berniuko motina medikams pasakojo, kad atėjusi pasiimti sūnaus į Taikos prospekte esantį vaikų lopšelį-darželį „Bitutė“, rado jį neadekvačiai vangų ir mieguistą.

Klinikose atsidūrusiam dvimečiui pernakt buvo prijungta lašinė. Jo šlapime medikai aptiko psichotropinių medžiagų, veikiančių centrinę nervų sistemą, pėdsakų.

Ikiteisminį tyrimą atlikę pareigūnai teigė radę įspūdingą kiekį įvairaus stiprumo medikamentų – veikiančių nuo kelių valandų iki paros – ir apnuodyto mažylio grupės auklėtojų, ir jų padėjėjos rankinėse. Visos jos teigė, kad šie išrašyti joms medikų ir buvo laikomi vaikams neprieinamoje vietoje. Tačiau, nors iš pradžių visos buvo sutikusios būti apklaustos melo detektoriumi, vėliau persigalvojo.

Rasti vaistai buvo išsiųsti į Valstybinės teismo medicinos tarnybos toksikologijos laboratoriją. Gavus jos išvadas, į teisiamųjų suolą buvo pasodinta tik auklėtojos padėjėja – 53-ejų J.Grabnickienė.

Klonazepamas yra skiriamas pacientams, kuriuos kamuoja nerimas ar miego sutrikimas. Apnuodyto dvimečio mama įsitikinusi, kad šie vaistai girdyti jos sūnui, jog mažylis netrukdytų kitų darželinukų pietų miego. Tačiau jokio ieškinio ji J.Grabnickienei nepareiškė. „Viskas laimingai baigėsi – jokių liekamųjų reiškinių nėra“, – taip aiškino tokį savo apsisprendimą apnuodyto vaiko mama.

Už nepilnamečio lenkimą vartoti narkotines ar psichotropines medžiagas Baudžiamasis kodeksas numato laisvės atėmimą nuo trejų iki dešimties metų. Prokurorė pasiūlė J.Grabnickienei trejų metų laisvės atėmimą.  



NAUJAUSI KOMENTARAI

Akvilė

Akvilė portretas
O vaiko mamytė dirba Savas.....vaistinėje. ups......

kaimynė

kaimynė portretas
O kodėl niekur nerašo, kad vaikas iš darželio buvo paimtas trečią valandą, o į Klinikas nuvežtas šeštą valandą. Kur jis buvo vežiojamas tris valandas......

kauniete

kauniete portretas
Tokias nuodytojas butina bausti Butina .Jeigu toki psichotropini vaista rado pas visas darbuotojas tai NUSIKALSTAMA SISTEMA; su tokia diagnose ir klonazepamu rankineje ar galima prileisti tas ishgamas prie kudikiu??? ar jos I darzeli ateina pamiegoti???kokios ish ju darbuotojos ?JOs nusikalteles Tai nusikalstama veikla ir pavojinga vieta kudikiams,,,,
VISI KOMENTARAI 15

Galerijos

Daugiau straipsnių