Quantcast

Pleškėjo Kleboniškio miškas: ugniagesiai gaisrą tramdė tris valandas

Šeštadienio pavakarę Kauno ugniagesiams gelbėtojams kartu su miškininkais teko skubėti gesinti degantį Kleboniškio mišką.

Šeštadienio pavakarę Kauno ugniagesiams gelbėtojams kartu su miškininkais teko skubėti gesinti degantį Kleboniškio mišką. Situacija buvo pavojinga – atvira liepsna degė krūmai, miško paklotė ir durpinga pieva.

„Ar jūs įsivaizduojate, koks būna liepsnos aukštis, kai dega krūmai?!“ – klausė šeštadienį budėjusiai Kauno ugniagesių gelbėtojų pamainai vadovavęs Kauno apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos Operacinio vadovavimo skyriaus vyresnysis specialistas Rimgaudas Viščius.  Anot jo, už tai, kad gaisras neišplito, reikia dėkoti laiku apie tai pranešusiam piliečiui.

Aliarmą kelianti informacija pasiekė ugniagesius gelbėtojus apie 16 valandą. Gavus pranešimą, kad dega Kleboniškio miško pakraštys ties Biruliškėmis, į gaisravietę išskubėjo du Elektrėnų gatvėje įsikūrusios Kauno ugniagesių gelbėtojų komandos automobiliai. Gesinant gaisrą dalyvavo ir miškininkų cisterna.

Suskubta laiku: 15 arų plote atskirais židiniais degė krūmai, miško paklotė ir durpinga pieva. Pavojingai plintančią ugnį galutinai pavyko sutramdyti tik apie 19 valandą. Paskutinis ugniagesių gelbėtojų automobilis, dar kurį laiką pasilikęs budėti gaisravietėje, grįžo į savo komandą tik apie pusę aštuonių vakaro.

„Greičiausiai neatsargus žmogaus elgesys – galimai numesta nuorūka“, – spėjo galimą šio pavojingo gaisro  priežastį R.Viščius.


Šiame straipsnyje: gaisrasmiškasugniagesiai

NAUJAUSI KOMENTARAI

matyt

matyt portretas
pedikai taip tratinosi ,kad net gaistra sukele.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių