Quantcast

Pirmadienis KTU studentams prasidėjo šoku

Pirmadienio rytą Kauno technologijos universiteto (KTU) pastatas buvo evakuotas. Nuogąstauta dėl rasto karo laikų artilerijos sviedinio.

Pirmadienio rytą Kauno technologijos universiteto (KTU) pastatas buvo evakuotas. Nuogąstauta dėl rasto karo laikų artilerijos sviedinio.

Pranešimas apie Studentų g. 50 rastą sprogmenį gautas maždaug 8 val. Įvestas planas „Skydas“, iš pastato evakuoti žmonės. Jiems buvo leista sugrįžti tik beveik po trijų valandų. Besibūriuodami lauke studentai ir darbuotojai praleido dvi paskaitas. 

Antiteroristinių operacijų rinktinės „Aras“ pareigūnai nustatė, kad artilerijos sviedinys buvo tuščias ir pavojaus nekėlė. Jį pareigūnai išsivežė.

Sviedinys rastas pastato rūsyje, buvusiame sandėlyje. "Šios patalpos buvo atiduotos fakulteto studentų atstovybei. Studentai ėmė jose tvarkytis ir rado sviedinį. Iš karto buvo aišku, kad jis yra tuščias, bet pagal taisykles reikėjo kviesti išminuotojus", – pasakojo šiame pastate esančio Elektros ir elektronikos fakulteto dekanas Algimantas Valinevičius.

Kaip rūsyje galėjo atsidurti toks karinis atributas? "Anksčiau universitete juk buvo karinė katedra. Panašu, kad šis artilerinis sviedinys galėjo būti naudojamas mokymo tikslams. Vėliau jį gal kažkas pasiliko kaip suvenyrą?" – svarstė A.Valinevičius.


Šiame straipsnyje: KTUevakuacijasprogmuo

NAUJAUSI KOMENTARAI

Blabla123

Blabla123 portretas
Cia tipo "Evakuacija?" Kodel vaikai prie pat pastato? Kur aptverta zona? Kur saugus atstumas?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių