Quantcast

Pareigūnų skriaudikas pripažintas nepakaltinamu

Fekalijomis su teisėsaugininkais kovojantį kaunietį R.J. psichiatrai pripažino socialiai pavojingu. Jis mažiausiai pusę metų bus gydomas specializuotoje ligoninėje.

Mūšis su policija

43-ejų R.J., iki šiol teistas už fizinio skausmo sukėlimą, per pastaruosius pustrečių metų yra įvykdęs mažiausiai du išpuolius prieš Kauno teisėsaugininkus.

2013-ųjų lapkritį šis menininku prisistatantis kaunietis necenzūriškai iškoneveikė į jo butą Kalniečių gatvėje bandžiusius patekti policininkus, apipildamas juos fekalijomis. Pareigūnai tada ieškojo R.J., tirdami jo atžvilgiu pradėtą ikiteisminį tyrimą dėl fizinio skausmo sukėlimo kitam asmeniui.

Neįsileisti pro duris policininkai bandė patekti į R.J. namus per balkoną. Tada pastarasis ir ryžosi viešosios tvarkos pažeidimui, kaip teisiškai yra įvertintas jo išpuolis prieš pareigūnus. Kliuvo ir šių kolegai, likusiam budėti prie R.J. buto durų, – jeigu šis bandytų pabėgti šturmuojant jo butą. Pro išpjautą durų plyšį šį pareigūną R.J. apmėtė gėlių vazonais ir stiklainiais.

Tačiau psichiatrinė ekspertizė jam buvo skirta tik perdavus bylą dėl išpuolio prieš policininkus Kauno apylinkės teismui. Ši jame įstrigusi jau porą metų.

Ožiavimasis teisme

Iš pradžių R.J. atsisakė vykdyti jo bylą nagrinėjusio teisėjo nutartį išsitirti Utenos ekspertiniame skyriuje. Kai teisėjas nusprendė pristatyti jį ten padedant policijos konvojui, šią nutartį apskundė.

R.J. skundą nagrinėjęs Kauno apygardos teismas panaikino tą nutarties dalį, kurioje buvo nuspręsta jį nuvežti pas psichiatrus prievarta.

Įkvėptas šios sėkmės, R.J. apskundė ir likusią nutarties dalį. Tačiau tada Kauno apygardos teismas jau jo skundą dėl paskirtos stacionarinės psichiatrinės ekspertizės atmetė.

Galiausiai R.J. nuvyko pas Utenos psichiatrus. Tačiau tik 2015-ųjų spalį ir slėpdamasis nuo Kauno teisėsaugininkų, prieš kuriuos vėl surengė panašią ataką, už kurią buvo stojęs prieš teismą.

Antras dublis

"Kauno diena" rašė, kad pernai, spalio 14-osios paryčiais, buvo surengtas vandališkas išpuolis prieš Laisvės alėjoje įsikūrusią Kauno apygardos prokuratūrą – išdaužus jos lauko durų bei vestibiulio stiklus, vidun buvo supiltas kibiras fekalijų, o pastato sienos ir antrojo aukšto, kuriame – prokuratūros vadovų kabinetai, langai išteplioti raudonais dažais.

Išpuolį įamžino prie pastato įrengtos vaizdo stebėjimo kameros. Peržiūrėjus jų įrašus, teisėsaugininkai atpažino R.J.

Įtariamasis buvo surastas Utenos psichiatrijos skyriuje, į kurį nuvyko vykdydamas jau minėtą Kauno apylinkės teismo nutartį dėl jam skirtos stacionarinės ekspertizės, dėl kurios ožiavosi ne vieną mėnesį, tokiu savo elgesiu stabdydamas teismo procesą.

Dangstėsi motinos liga

Atvežtas po sulaikymo į tą patį Kauno apylinkės teismą – šį kartą jau prašant jį suimti, R.J. neneigė keršijęs prokurorams.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

logiška

logiška portretas
niekas jo nesuės, jei sveikas - lai stoja prieš teismą. Pats turėjo nujausti, kad ribas peržengia. Nesveikas (ką rodo poelgiai), bus gydomas.

pries policajus kovojo

pries  policajus  kovojo  portretas
dabar jy gyva sues psichiatrai , padarys visisku idiotu... zodziu dabartinej lietuvoj xrienaviau nei kad sovietinej prie ruso ..
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių