Quantcast

Paaiškėjo: kauniečių užfiksuotos muštynės buvo sukčių sulaikymo operacija

  • Teksto dydis:

Kauno pareigūnai atlieka ikiteisminį tyrimą dėl sukčiavimo, kuomet sukčiaujantys asmenys siekia įsigyti automobilį pasirašydami vekselį – pastarasis taip ir nepadengiamas sutarta pinigų suma. Įtariamieji buvo sulaikyti praėjusią savaitę Savanorių prospekte, o unikalius kadrus įamžino portalo skaitytojas.

Kaip teigia Kauno policija, kaunietis,  įtardamas apie galimą sukčiavimo atvejį, neliko abejingas galimam nusikaltimo padarymui ir kreipėsi į pareigūnus pranešdamas apie gudriai sugalvotą sukčių schemą – ja siekiama pasikėsinti į kito žmogaus asmeninį turtą. 

Kaunietis dar šių metų liepos mėnesį internete patalpino skelbimą, kad parduoda transporto priemonę. Netrukus atsirado pirkėjas, kuris pasisiūlė minėtą automobilį pirkti išsimokėtinai be pradinio įnašo, tačiau pasirašant skolos sutartį. Užstatu turėjo tapti sandorio objektas – lengvasis automobilis. Ši sąlyga ir sukėlė įtarimų transporto priemonės pardavėjui. Šiomis dvejonėmis ir įtarimais, jog gali būti apgautas, vyriškis pasidalino su pareigūnais.

Iš pradžių vyrai santykius aiškinosi dviese, vėliau – keturiese.  Žmonės sustoję žiūrėjo į besimušančius kaip į pramogą ir laukė, kada pamatys peilį ar pistoletą.

Pareiškėjui atvykus sutartą valandą į nurodytą vietą, portalo žiniomis, Savanorių pr., netoli prekybos centro „Savas“ esančią automobilių stovėjimo aikštelę, prie jo priėjo 25 metų jaunuolis. Pastarasis, susitaręs dėl automobilio pirkimo sąlygų, sudarė pirkimo-pardavimo sutartį bei pasirašė vekselį.

Šis vekselis įsipareigojo per du kartus sumokėti sutartą sumą pinigų už automobilį. Tyrimo metu nustatyta, kad buvo ketinta apgaule įgyti pareiškėjo automobilį už jį nesumokėjus sutartyje nurodytos sumos, vekselį paliekant sumokėti kito asmens atsakomybėn.

Į įvykio vietą atvykę pareigūnai sulaikė du jaunuolius – 22-ejų ir 25-erių metų. Šį sulaikymą užfiksavo portalo kauno.diena.lt skaitytojas Rimantas. Prieš savaitę atsiųstame laiške vyras teigė, kad užfiksavo gatvėje vykstančias muštynes.

„Iš pradžių vyrai santykius aiškinosi dviese, vėliau – keturiese.  Žmonės sustoję žiūrėjo į besimušančius kaip į pramogą ir laukė, kada pamatys peilį ar pistoletą“, – portalui tuomet teigė skaitytojas.

Šiandien paaiškėjo, kad šios tariamos muštynės buvo planuota pareigūnų operacija.

 

"Kauno dienos" skaitytojo nuotr.

Įtariamiesiems paskirtos kardomosios priemonės – rašytinis pasižadėjimas neišvykti bei įpareigojimas periodiškai registruotis policijos įstaigoje. Pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 182 str. 1 d., 22 str. 1 d. už pasikėsinimą įvykdyti šią nusikalstamą veiką gresia laisvės atėmimas iki trejų metų.

Manoma, kad nukentėjęs gali būti ne vienas asmuo. Pareigūnai prašo visus, kurie panašiu būdu galėjo nukentėti, kreiptis į Kauno apskr. VPK telefonu (8 37) 30 34 50 arba bendruoju pagalbos telefonu 112.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Dainius

Dainius portretas
anonimas tu debilas

Anonimas

Anonimas portretas
Jau kelinta karta parodoma kad policininkai nuo banditų niekuo nesiskiria...

Tai dabar

Tai dabar portretas
Jei koks kavianskas baryga bandys prastumti gelda atsukes spidometra negalesiu i snuki persukta uzvaziuot?
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių