Quantcast

Nuteistas kaunietis bandė pasprukti į Italiją, bet pateks į Pravieniškes

  • Teksto dydis:

Kalvarijos užkardos pasieniečiams įkliuvo su padirbtu dokumentu į užsienį pabėgti bandęs kaunietis, kuris jau beveik pusantrų metų slapstėsi nuo teismo jam skirtos devynių mėnesių laisvės atėmimo bausmės. Po šio fiasko jis artimiausiu metu pasieks ne Romą, į kurią vyko, o  Pravieniškes, 

Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Varėnos rinktinės Kalvarijos užkardos pareigūnai antradienio naktį, apie 1 val., kelyje Marijampolė - Suvalkai ties Kalvarijos savivaldybės Salaperaugio kaimu sustabdė patikrinti maršrutinį autobusą Vilnius – Roma.

Dokumentų kontrolės metu vienas keleivis pateikė įtarimų sukėlusią asmens tapatybės kortelę, išduotą 27-erių metų Lietuvos piliečiui. Vienas vykęs tariamas jos savininkas buvo priverstas prisipažinti dirbtinai pasijauninęs dešimčia metų – jo nuotrauka puikavosi ant tokio amžiaus kito asmens vardu išduoto dokumento. Įtariamasis dokumento suklastojimu prisipažino esąs 37-erių metų kaunietis.

Pasieniečiai netruko išsiaiškinti ir kam jam prireikė šios klastotės. Per duomenų bazes nustatyta, kad sulaikytasis – ieškomas Kauno policijos. Jo paieška buvo paskelbta po 2015-ųjų spalio 12-osios Kauno apylinkės teismo nuosprendžio, kuriuo jis buvo pasiųstas atlikti likusios bausmės už dar 2012-aisiais padarytą nusikaltimą. Tada už pasikėsinimą apvogti, įsibrovus į patalpą, jis buvo nuteistas kelerių metų nelaisvės. Tačiau vėliau paleistas anksčiau laiko su tam tikrais teismo skirtais elgesio apribojimais.

Atsidūręs laisvėje, jis šių apribojimų nesilaikė, dėl to buvo kreiptasi į teismą su prašymu sugrąžinti jį už grotų. Teismui patenkinus šį prašymą, nuteistasis dingo lyg į vandenį, dėl to teko skelbti jo paiešką. 

Už dokumento suklastojimą ar disponavimą suklastotu dokumentu, dėl ko VSAT Varėnos rinktinėje antradienį jo atžvilgiu pradėtas naujas ikiteisminis tyrimas, sulaikytajam su įkalčiais gresia papildomas laisvės atėmimas iki ketverių metų. Tačiau išklausyti šio nuosprendžio jis greičiausiai jau bus atvežtas iš Pravieniškių pataisos namų, į kuriuos artimiausiu metu turėtų būti pristatytas.

2016 m. VSAT pareigūnai sulaikė 610 asmenų, kurių dėl įvairių nusikaltimų ir pažeidimų ieškojo Lietuvos bei užsienio valstybių teisėsauga.


Šiame straipsnyje: VSATpasienisnusikaltimai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių